Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Demirtaş: Tekçi zihniyet hakim olursa evvela İslamiyeti bitireceklerdir

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Eğer tekçi zihniyet hakim olursa, benden olmayana, benim gibi düşünmeyene, benim gibi namaz kılmayana Müslüman demem tekçi anlayışı hakim olursa evvela İslamiyeti bitireceklerdir." dedi. "Birisi...

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2015 16:49
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2015 16:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Demirtaş: Tekçi zihniyet hakim olursa evvela İslamiyeti bitireceklerdir
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Eğer tekçi zihniyet hakim olursa, benden olmayana, benim gibi düşünmeyene, benim gibi namaz kılmayana Müslüman demem tekçi anlayışı hakim olursa evvela İslamiyeti bitireceklerdir." dedi. "Birisi diyor ki ‘ya benim gibi yaşayacaksın, inandığım gibi, nasıl yaşıyorsam tabi olacaksın ya da seni keserim’ diyor. O çizginin Suriye, Irak Rojava'daki temsilcisi IŞİD ve benzerleridir." diyen Demirtaş, Türkiye’deki temsilcilerinin de AK Parti, CHP, MHP ve benzerleri olduğunu söyledi.

Halkların Demokratik Partisi(HDP) Şanlıurfa Birinci Olağan Kongresi yapıldı. Genel Başkan Selahattin Demirtaş’ın katıldığı kongreye Kobani Kanton Eş Başkanı Enver Müslim canlı bağlantı ile bağlanarak son gelişmeleri aktardı. Burada konuşan Demirtaş, IŞİD politikalarını eleştirdi, hükümeti ve ana muhalefeti IŞİD ve benzeri örgütlerin Türkiye temsilcisi olmakla suçladı.

Türkiye ve Suriye topraklarında iki temel çizginin karşılıklı mücadele ettiğini savunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Birisi diyor ki ‘ya benim gibi yaşayacaksın, inandığım gibi, nasıl yaşıyorsam tabi olacaksın ya da seni keserim’ diyor. O çizginin Suriye, Irak Rojava'daki temsilcisi IŞİD ve benzerleridir. Türkiye’deki temsilcileri AKP, CHP, MHP ve benzerleridir. Onlar gibi yaşamayana, düşünmeyene yaşam hakkı yoktur. İkinci çizgi ise kimliğin, düşüncen, inancın mezhebin ne olursa olsun herkes birbirine saygı duyarak eşitçe yaşayabilir. Bu iki çizgiden biri bu topraklarda hakim olacak." diye konuştu.

"Eğer tekçi zihniyet hakim olursa, benden olmayana, benim gibi düşünmeyene, benim gibi namaz kılmayana Müslüman demem tekçi anlayışı hakim olursa evvela İslamiyeti bitireceklerdir." diyen Demirtaş, onların anlayışının Müslümanlık, İslamiyet çizgisi ile alakasının olmadığını söyledi.

Annelere de seslenen Demirtaş, bir Türk ve Kürt annesinin bir mücadele başlatmasını, birlikte seçime girip Meclis'e çıkmalarını istedi. Seçim barajının zihinlerden kaldırılmasını isteyen Demirtaş, "Halkın seli Kenan Evren’in barajlarını tarumar edecek. Onun arkasına sığınan AKP’yi tarumar edecek." şeklinde konuştu.

Milleti soyan anlayışa siyaseti dar edeceklerinin altını çizen Demirtaş, "Kim ki siyasete zengin olmak, kim ki siyasete ailesi, çevresinin istikbali için girmişse onun burnundan gelecek. Halk bu değerleri birileri zengin olsun diye yaratmıyor. Ona hizmet etsin diye seçim yapıyor. Her siyasetçi gözünü emekçiden ayırmadan yapmalı. Siyasette yükseklik en büyük alçaklıktır." ifadelerine yer verdi.

Yerel seçimde sandıklarda şaibenin yaşandığını öne süren Demirtaş, genel seçimde aynı hataya düşülmemesi uyarısında bulundu. Demirtaş, "Yerel seçimde iyi çalıştık ama sandığa sahip çıkamadık. Eğer sandığa sahip çıksaydık Osman Baydemir arkadaşımız Büyükşehir başkanıydı. Bir daha bu hataya düşmeyelim." uyarısında bulundu. Demirtaş, tek bir sandığın bile sahipsiz kalmamasını istedi.

Kongrede konuşan DTK Başkanı Selman Irmak ise 2015 yılı İmralı kilitlerinin kırılacağı yıl olacağını ileri sürdü. Ertuğrul Kürkçü ise HDP’nin iktidarının halkın iktidarı olacağını belirterek, "Erdoğan’ın iktidarı gibi ‘kendine Müslüman’ olmayacak, halkın iktidarı olacak. Her millet kime layıksa onun tarafından yönetilir deniyor. Soruyorum Tayip Erdoğan tarafından yönetilmeye layık mıyız?" ifadesini kullandı.

Kongreye, HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı Selma Irmak, HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, belediye meclis üyeleri, il ve ilçe örgütü yöneticileri, çok sayıda partili katıldı. Kongrede, Abdullah Öcalan posterleri açıldı. Öcalan'ın özgürlüğü için sloganların da atıldığı kongrede Kobani Kanton Başkanı Enver Müslim, canlı bağlantı ile Kobani'deki son durum hakkında bilgi verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.