Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Demirtaş, Partisinin Diyarbakır Kongresine Katıldı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Onlar dokunulmazlıkları kaldırılınca titreyeceğimizi düşündüler. Onlar titriyor çünkü. Artık bir arada duramaz dikiş tutamazlar. AKP, CHP, MHP parti olmaktan çıktılar. Onlar tek tip ama CHP...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2016 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2016 16:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Onlar dokunulmazlıkları kaldırılınca titreyeceğimizi düşündüler. Onlar titriyor çünkü. Artık bir arada duramaz dikiş tutamazlar. AKP, CHP, MHP parti olmaktan çıktılar. Onlar tek tip ama CHP ve MHP dağılmak üzere” dedi.
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Diyarbakır İl Örgütü’nün 1’inci Olağanüstü Kongresi’ne katıldı. Kayapınar Kapalı Spor Salonu’nda yapılan kongrede konuşan Demirtaş, partisinin üzerine gelinmesine rağmen ilkelerinden ve inandıkları değerlerden vazgeçmediklerini belirterek, “Bizim dışımızda bunu yapan yoktur. Sizler dışında böylesi dik duruş sergileyen yoktur. Hepsi ya korkularından ya da çıkarlarından teslim oldular. Küçük çıkarlar için nokta kadar menfaatleri uğruna virgül kadar eğildiler, bu hale geldiler. Biz böyle dayatmalara boyun eğmediğimiz için başımızda bu kadar zulüm vardır. Asla durmayacağız, sinmeyeceğiz. Onlar dokunulmazlıkları kaldırılınca titreyeceğimizi düşündüler. Onlar titriyor çünkü. Artık bir arada duramaz dikiş tutamazlar. AKP, CHP, MHP parti olmaktan çıktılar. Onlar tek tip ama CHP ve MHP dağılmak üzere. Biz çok renkli olmamıza rağmen bir aradayız ve direniyoruz. Coğrafyamız zengin, onlar da kırk haramiler. Biz bu kırk haramileri ülkemizden kovmadan vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından tek liste ile gidilen seçimde HDP İl Eş Başkanlığı’na Gülşen Özer ile Cabbar Leygara seçildi.
Kongreye, Demirtaş’ın yarı sıra, milletvekilleri Sibel Yiğitalp, Nursel Aydoğan, Çağlar Demirel, Feleknaz Uca, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Fırat Anlı ve Gültan Kışanak ile çok sayıda partili katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.