Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Demirtaş, HDP İstanbul Mitinginde Konuştu

İSTANBUL (İHA) – HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "üst akıl" eleştirilerine yanıt vererek, "Uluslararası komplo senaryoları ile bizi kirli ittifaklar ile iç içe göstermeye çalıştılar. Evet biz de bir akıl var ama üst akıl...

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2015 18:09
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2015 18:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Demirtaş, HDP İstanbul Mitinginde Konuştu
İSTANBUL (İHA) – HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "üst akıl" eleştirilerine yanıt vererek, "Uluslararası komplo senaryoları ile bizi kirli ittifaklar ile iç içe göstermeye çalıştılar. Evet biz de bir akıl var ama üst akıl değil, ortak akıl ile HDP’yi yönetiyoruz. Buradaki fotoğraf bunun ispatıdır" dedi.
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Kazlıçeşme’de düzenlenen İstanbul mitingine katıldı. Eşi Başak Demirtaş ile birlikte miting alanını dolduran kalabalığı selamlayan Demirtaş, katılanlara teşekkür etti. Türkiye’nin önünde kritik bir seçim olduğuna dikkat çeken Demirtaş, “7 Haziran sadece HDP’nin barajı aşıp aşmayacağının seçimi değildir. Toplumda biriktirdikleri kin ve öfkenin yok edileceği, Türkiye’de çeşitli kimliklerle hep birlikte birbirimizden korkmadan, birbirimizi inkar etmeden kendi ülkemizde barışı oluşturacağımız bir seçimdir. 7 Haziran’da HDP başarısı bütün Türkiye halklarının ortak zaferi olacaktır. Bu meydanda bir araya gelen kardeşlerim sokakta hangi kimlikle yaşıyorsanız o şekilde yaşamanın garantisi olduk. Artık çoğulcu bir demokrasiyi görünür hale getirmenin hazırlığını yapıyoruz” diye konuştu.
“YARALARIMIZIN MERHEMİNİN ADI HDP”
Türkiye’nin git gide kutuplaştığını ileri süren Demirtaş, “Birbirimize selam veremeyecek hale gelelim istediler. Bizler bu oyuna düşmedik. Biz varız. Kimliklerimizle varız. Bunları yok etmeye çalışmak bir devlete düşmez dedik. Önce devletten beklemek yerine birbirimize karşı saygıyla yaklaşacağız dedik. Bu meydanda çarşafla, yaşam tarzıyla Müslüman kardeşlerim var. Bu meydanda başı açık yaşam tarzıyla her dinden ve kimlikten insan var. Bu şekilde yaşamak hiç de zor değil. Nasıl bu meydanda birbirimize öfke duymadan bir araya gelebiliyorsak, çoğulcu bir demokrasini var edeceğiz. Bütün Türkiye bu coşkunun mesajının yüreğinde hissediyor. Kime el atsanız yüreğinde bir yara var. Bazılarında bir yara var, bazılarında çok yara var. İstedik ki önce yaralarımızı saralım. Devletten beklemeyelim. Biz yaralarımıza merhem olmak istedi. O merhemin adını koyduk. O merhemin adı HDP” şeklinde konuştu.
“ÜST AKIL DEĞİL ORTAK AKIL VAR”
HDP’nin parti olarak seçime girdiğini hatırlatan Demirtaş, “Daha yakın zamana kadar ülkenin başbakanı şunu söylüyordu. ‘Cesaretiniz varsa parti olarak seçime girin niye bağımsız giriyorsun’ diyordu. Şimdi parti olarak seçime giriyoruz. Bu cesaret seni korkutacaksa niye o zaman yıllardır parti olarak seçime girmemizi teşvik ediyorduk. HDP olarak seçime girme kararı aldık tutturdular ‘bir üst akıl bunları yönetiyor’ dediler. Uluslararası komplo senaryoları ile bizi kirli ittifaklar ile iç içe göstermeye çalıştılar. Evet biz de bir akıl var ama üst akıl değil, ortak akıl ile HDP’yi yönetiyoruz. Buradaki fotoğraf bunun ispatıdır. Kullandıkları dil, öfke ve kutuplaşma siyaseti dili olsa da bu duruşumuzdan vazgeçmeyeceğiz” dedi.
“PROVOKASYONLARIN ÖNÜNE GEÇMESEK HER GÜN KAN DÖKÜLÜRDÜ”
Demirtaş Yenikapı’da düzenlenen Fetih Kutlamaları’na da atıfta bulunarak, “Şu saatlerde Yenikapı’da da kardeşlerim toplanıyor. Onlar bizim düşmanımız değil 8 Haziran’da kardeşimizdir, komşumuzdur. Beraber yaşayacağız. Bunu unutmadan siyaset yapacağız. Bunu söyleyebilecek yürekleri var mı? Bir partiye oy vermek HDP’ye gönül vermek bunların nazarında vatan hainliği. Bizler HDP olarak şu anda ortaya koyduğumuz siyaseti başarı ile yürütmemiş olsaydık, su seçim döneminde provokasyonların önüne geçmemiş olsaydık Türkiye’de çok gerilimli, Allah korusun her gün kan dökülen bir seçim yaşanacaktı. Buna izin vermedik. Bizim öncelikle iç barışa ihtiyacımız var dedik. Seçimden de oydan da, sandıktan da daha kıymetli olduğuna inandığımız için” ifadelerini kullandı.
“HDP’NİN VARLIĞI PARLAMENTODA GÜLLERİN AÇMASI DEMEKTİR”
Demirtaş çözüm sürecine HDP’nin sahip çıkacağını vurgulayarak, “Bütün anneler barışı hak ediyorlar. Bu işin uzayacak tarafı yok. HDP’ni başarısı demek barışın başarısın demektir. HDP için atacağın her oy ‘bu ülkede barış içinde yaşmak istiyoruz’ demektir. Çözüm sürecinin garantisi de HDP’nin başarısı ile kalıcı hale gelecek. İstanbul ayağa kalmışsa yıkılmıştır o baraj artık. Elbette bölgemizde de bütün Ortadoğu’da barışın garantisi olacağız. Güçlü bir HDP Suriye’de de, Irak’ta da barışa biraz daha yaklaşmak demektir. IŞİD barbarlığını insanlığı tehdit ettiği dönemde bizler parlamentoda olursa o parlamento artık savaş kararı alamayacak. Suriye’de savaş kararı alamayacak. Bizler barajı tarumar ederek diğer partilerin de önünü açmış olacağız. Parlamentoya girmeye başarmamış herkesin siyasi kimliği ile parlamentoya girmesinin garantisi olacağız. Sizler bu barajı tarumar ettikçe Türkiye’nin bütün halkları artık o parlamentoda olacak. Tek rengi, tek ırkı, tek mezhebi dayatalar Türkiye’ye hakaret ediyorlar. HDP’siz bir parlamento ancak tek renk olur gri. Umutsuz olur karamsar olur. HDP’nin varlığı parlamentoda güllerin açması demektir” dedi.
“TÜRKİYE ARTIK EŞ BAŞKANLIKLA YÖNETİLECEK”
HDP’nın ülkeyi kadınlarla yöneteceğini söyleyen Demirtaş, “Bir HDP’li kadın eş başbakanımız olsun istemiyor musunuz. Onun tarihsel fırsatı duruyor. Türkiye artık inşallah eş başbakanlıkla yönetilecek. En çok sesi çıkanlar ezilenler olacak. Kölelik düzeni dayatılan taşeron işçileri sesi daha çok çıkacak. Taşeron işçileri önümüzdeki dönem tarihe karışacak. Artık kölelik düzenine son demek için HDP’ye ‘evet’ diyor musunuz” diye seslendi.
“KENAN EVREN GİTTİ, ANAYASASINI DA ARKADAN GÖNDERECEĞİZ”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun HDP’nin baraj dışında kalması için çalıştığını iddia eden Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:
“HDP’ye oy vermeyin kime oy verirseniz verin diyorlar. Bu bile tek başına HDP’ye oy vermek için yeterli. Bu kibirli, bu uzun burunluları durdurmak istiyorsanız tek çare HDP. HDP dışında bu çılgın gidişi durduracak güç yok. Bütün kardeşlerim oyunu kullanırken buna dikkat etmeli. Sizler HDP baraj altında kalırsa 8 Haziran’da nasıl bir Türkiye’ye uyanacağınızı düşünün. Bütün Türkiye olarak sorunlarımızı katmerli yaşamaya devama edeceğiz. Biz barajı aşmış olursak korkmanıza gerek yok artık bu çılgınları durdurabilecek akıllılar olacak parlamentoda. Bunu düşünü bu bile HDP’ye oy vermek için yeter. Bizler yeni sivil demokratik bir anayasada buluşabilecek iradeye sahibiz. Kenan Evren’in başımıza bela ettiği, AKP’nin 13 yıldır arkasına sığındığı bu anayasayı ortadan kaldırıp yeni gıcır gıcır özgürlükçü bir anayasa yapacağız. Kenan Evren gitti, anayasasını da arkadan göndermeye evet diyor musunuz?”
HDP’ye yönelik eleştirileri de yanıtlayan Demirtaş, “Ne üst akıl ne komplo teorileri. Asla bu yalanlara inanmayın. 8 Haziran’dan itibaren ülkemizin zararına olacak hiçbir projenin içinde olmayacağız. Sadece ezilenleri düşüneceğiz. Başka kirli bezlerde bizim tarağımız olmaz. Bizi kirli proje olarak sunanlar kendilerine baksınlar. 2002’de iktidara gelmeden önce kimlerle pazarlık yaptılar. Bunun hesabını bile veremeyenler bugün HDP’yi kirli proje olarak suçluyorlar. Bunlara verilecek en büyük ders dinlememektir. Dinlemeyin bunların yalanlarını. Kulağınızı HDP’ye açın. Bugün ne söylüyorlarsa 8 Haziran’da aynısını söyleyerek yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.
“KULLANMADIĞINIZ BİR OY, TÜRKİYE’NİN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK OYDUR”
Demirtaş yurt dışında yaşayan ve henüz oyunu kullanmayan Türk vatandaşlarına da seslenerek, “Henüz kullanmadığınız bir oy Türkiye kaderini değiştirecek oydur. Lütfen sandığa gidin oyunuzu değişimden, demokrasiden yana kullanın ki yurt dışından vereceğiniz destek Kazlıçeşme’de buluşsun” çağrısında bulundu.
“KANDİLLİ RASATHANESİ BİLE YANLIŞ DEPREM ALARMI VERDİ, KAZLIÇEŞME TİTRETİYOR”
Demirtaş miting konuşmasında Kandilli Rasathanesi’nin hatalı deprem açıklamasına da atıfta bulunarak, “Kandilli rasathanesi bile yanlış deprem alarmı verdi. Kazlıçeşme titretiyor artık” ifadelerini kullandı.
Demirtaş Türkiye’de insanların oylarının çalınacağı endişesini taşıdığını vurgulayarak, “İnsanlar hala oyum çalınacak diye korkuyorsa bu utançtır. İnşallah önümüzdeki dönem bu utanç da gidecek. Artık sandığa oy atma devrini bitireceğiz. Elektronik sistemle internet üzerinden oy kullanmaya geçeceğiz. Arık hırsızlık kaygısı son bulacak” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.