Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Demirtaş: Başörtüsü konusunda tavrımız özgürlükten yana

BDP Esbaşkanı Selehattin Demirtaş, başörtülü milletvekilini meclise girmesi konusunda partilerinin yaklaşımınin özgürlükçülük olacağını söyledi. Selehattin Demirtaş, partisinin Meclis grup toplantısı sonrası basın mensuplarını sorularını...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 14:24
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 14:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BDP Esbaşkanı Selehattin Demirtaş, başörtülü milletvekilini meclise girmesi konusunda partilerinin yaklaşımınin özgürlükçülük olacağını söyledi.

Selehattin Demirtaş, partisinin Meclis grup toplantısı sonrası basın mensuplarını sorularını cevapladı. Meclise başörtülü milletvekili girmesi konusunda BDP Eş Başkanı Selehattin Demirtaş, özgürlüklerin her yerde yaşanması gerektiğinin taraftarı olduklarını ifade etti. "Başörtüsüde insan hakları ve özgürlükler meselesi olarak ele alıyoruz. Dolayısıyla partimizin bu konuda ki yaklaşımı özgürlükçü olacaktır." dedi.

Demirtaş, Anayasa konusunda Ak Parti’nin grup başkan vekilleriyle görüşmesini yönündeki soruyu ise şu şekilde cevapladı, "Henüz arkadaşlarımızdan randevu alınmadı. Alındığı takdirde görüyşürüz. Görüşlerimizi ifade ederiz. Yok kendileri yapmak istiyorsa kendi takdirleridir AK Parti ve CHP Anayasa’yı sadece biz yapacağız diyorlarsa hayırlı uğurlu olsun deriz. Yoksa görüşmek ve uzlaşmak istiyorlarsa bizde önerileri alır değerlendiririz."

Yeni Anayasa ile ilgili uzlaşmaya varılan 60 maddenin meclise getirilmesi ile ilgili ise Demirtaş, "Varsa bir teklifleri getirsinler sonra değerlendiririz. Partimizde tartışır değerlendiririz." ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.