Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Demirtaş: Amasız, ancaksız çatışmanın silahların susmasını, durmasını sağlayalım

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, barışın cesur olmaya, fedakarlık yapmaya değer olduğunu, kendilerinin de kararlılık içerisinde olduklarını söyledi. “Önce bir amasız, ancaksız barışı konuşalım. Amasız, ancaksız çatışmanın...

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2015 13:27
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2015 13:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Demirtaş: Amasız, ancaksız çatışmanın silahların susmasını, durmasını sağlayalım
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, barışın cesur olmaya, fedakarlık yapmaya değer olduğunu, kendilerinin de kararlılık içerisinde olduklarını söyledi. “Önce bir amasız, ancaksız barışı konuşalım. Amasız, ancaksız çatışmanın silahların susmasını, durmasını sağlayalım.” diyen Demirtaş, “Sonrasında elbetteki yapılacak işler var. Herkese düşen sorumluluklar var. Barış için cesur olmaya, fedakarlık yapmaya değer diye biz kararlılık içerisindeyiz. Herkesten de bunu bekliyoruz. Önümüzdeki günlerde bütün partilerden bütün siyasetçilerden bütün toplumsal çevrelerden barış için duyarlı mesajlar gelir. Bu mesajları ortaklaştırmayı başarırsak da Türkiye’deki bu kaygı verici durumun giderilmesi konusunda mesafe kat etmiş oluruz.” diye konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş başkanlığındaki heyet Türkiye, Mimar, Mühendisler Odaları Birliği’ni (TMMOB) ziyaret etti. Ziyaretin ardından Demirtaş, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Türkiye’de gelişen, herkesi kaygılandıran çatışma, gerilim ve savaş durumu ile ilgili bir toplumsal duyarlılığın gelişmesi gerektiği düşüncesinde olduklarını belirten Demirtaş, “Bugün bu çerçevede Türkiye, Mimar, Mühendisler Odaları Birliği’ni ziyaret ettik. Kendileri zaten barış konusunda çok duyarlı bir örgüt. Ülkedeki demokrasi konusunda duyarlı bir örgüt. Hep birlikte başarmalıyız diye düşünüyoruz ve herkes barış kavramı, barış ilkesi etrafında buluşabilmelidir.” dedi.

“Önce bir amasız, ancaksız barışı konuşalım. Amasız, ancaksız çatışmanın silahların susmasını, durmasını sağlayalım.” diyen Demirtaş, “Sonrasında elbetteki yapılacak işler var, herkese düşen sorumluluklar var. Barış için cesur olmaya, fedakarlık yapmaya değer diye biz kararlılık içerisindeyiz. Herkesten de bunu bekliyoruz. Önümüzdeki günlerde bütün partilerden bütün siyasetçilerden bütün toplumsal çevrelerden barış için duyarlı mesajlar gelir. Bu mesajları ortaklaştırmayı başarırsak da Türkkiye’deki bu kaygı verici durumun giderilmesi konusunda mesafe kat etmiş oluruz.” diye konuştu.

'HALK BARIŞ İSTİYOR, HALK NE DERSE O OLUR'

Demirtaş’ın aracına doğru yöneldiği sırada bazı vatandaşlarla kısa süre sohbet etti. Bir vatandaş Demirtaş’a, “Niye böyle oluyor. Bu ortam böyle olmasın. Size çok güvendik. Güven verdiniz. Bu dağdaki insanlar çıksın. Siz, sizin konuşmalarınız çok şey yaptı lütfen. Lütfen ya.” diye seslendi. Vatandaşın bu sözlerine Demirtaş, “Birileri savaş istiyor, halk barış istiyor. Halk ne derse o olur. Siz barış istiyorsanız olacaktır, rahat olun. Güveniniz boşa çıkmayacak. İnşallah başaracağız. Boşa çıkmayacak inşallah.” cevabını verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.