Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Davutoğlu’nun Afganistan İcra Heyeti Başkanı İle Görüşmesi Sona Erdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Afganistan İcra Heyeti Başkanı Abdullah Abdullah ile yaptığı görüşme sona erdi.Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Afganistan İcra Heyeti Başkanı Abdullah Abdullah ile İstanbul Kongre Merkezi’nde yaptığı görüşme...

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2016 18:28
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2016 18:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Afganistan İcra Heyeti Başkanı Abdullah Abdullah ile yaptığı görüşme sona erdi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Afganistan İcra Heyeti Başkanı Abdullah Abdullah ile İstanbul Kongre Merkezi’nde yaptığı görüşme sona erdi. Basına kapalı gerçekleştirilen görüşmeye dair Başbakanlık tarafından şu açıklama yapıldı:
“Afganistan İcra Heyeti Başkanı Abdullah Abdullah Sayın Başbakanımızla görüşmesinde Türkiye’nin dönem başkanlığının sadece Afganistan için değil tüm İslam toplumları için önemli bir fırsat olduğuna inandığını belirtti. Afganistan’a verilen destek için teşekkür eden Sayın Abdullah, enerjisi ve vizyonu ile Türkiye’nin sorunların çözümünde çok önemli rol oynadığının altını çizdi. Kurtuluş Savaşı’nda Afgan halkının verdiği desteği unutmanın mümkün olmadığının belirten Sayın Başbakan, kimin ihtiyacı varsa diğerinin onun yanında olmaya devam edeceğini ifade etti. Afganistan - Pakistan ilişkilerinin ele alındığı görüşmede, bölgesel konular ve uluslararası terör örgütleri ile mücadele üzerinde duruldu.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.