Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Davutoğlu'nun açıkladığı projeler Meclis gündemine taşındı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplanması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına soru önergesi verdi.Üç kat iki karayolu bir metro...

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2015 10:30
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2015 10:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplanması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına soru önergesi verdi.

Üç kat iki karayolu bir metro yoluyla boğazın altından geçen 6,5 kilometrelik bir tünel olarak üç katlı büyük İstanbul tüneli projesi kamuoyuna açıklandığını dile getiren Tanrıkulu, "Projenin İstanbul'un nüfusunun 18 milyona, günlük hareketin 35 milyona çıktıktan sonra toplu taşımayı 11 milyondan 20 milyona çıkarma hedefi çerçevesinde hazırlandığı belirtilmiştir. 27 Nisan 2011 tarihinde Haliç Kongre Merkezi’nde yapılan basın toplantısıyla Kanal İstanbul’u çılgın proje olarak duyuran tanıtılmasından bu yana herhangi bir mesafe kat edilmediği, 2011 seçimlerinde meydanlarda eline aldığı tablet bilgisayarı gösterip “18 milyon öğrenciye bunu dağıtacağız” diyen Bir önceki Başbakan’ın Fatih adını verdiği proje kapsamında 4 yılda sadece 730 bin tablet dağıtıldığı düşünüldüğünde AKP’nin kamuoyuna tanıttığı mega projeler ile ilgili bilgilendirme yapılması önem arz etmektedir." dedi.

Bu bağlamda Tanrıkulu, şu soruları yöneltti:

"AKP’nin 2011 yılı Milletvekili Genel Seçimlerinde halka vaat ettiği projeler nelerdir?

Kanal İstanbul AKP’nin 2011 yılı Milletvekili Genel Seçimlerinde halka vaat ettiği projeler arasında değil midir?

27 Nisan 2011 tarihinde Haliç Kongre Merkezi’nde yapılan basın toplantısı ile duyurulmasından günümüze Kanal İstanbul Projesi için bir çivi bile çakılmadığı iddiası doğru mudur?

İddia doğru ise projeye neden başlanmamıştır?

Kanal İstanbul Projesinin Türkiye’ye maliyeti ne kadardır?

Kanal İstanbul Projesi Türkiye’ye ne kadar gelir sağlayacaktır?

Kanal İstanbul projesi, Üçüncü köprü ve havaalanı, üç katlı büyük İstanbul tüneli projesinin Türkiye’ye toplam maliyeti ne kadar olacaktır? Projelere yıllık ne kadar bütçe ayrılacaktır?

Kanal İstanbul projesi, üçüncü köprü ve havaalanı, üç katlı büyük İstanbul tüneli projesi vatandaşın bütçesine aylık ne kadarlık yük getirecektir?

Kanal İstanbul projesi, üçüncü köprü ve havaalanı, üç katlı büyük İstanbul tüneli projesi için gerekli olan kaynak nereden temin edilecektir?

Üç katlı büyük İstanbul tüneli projesi İstanbul un trafik sorununu bütünüyle çözecek midir?

Üç katlı büyük İstanbul tüneli projesi ne zaman bitirilecektir?

Fatih Projesinde 4 yılda öğrencilere sadece 730 bin tablet dağıtıldığı iddiası doğru mudur?

İddia doğru ise 18 milyon öğrenciye dağıtılması planlanırken neden öğrencilere sadece 730 bin adet tablet dağıtılmıştır?

Fatih Projesinde dağıtılması planlanan tablet bilgisayarlardan faydalanan kırsal kesimlerdeki öğrencilerin bölgeler itibariyle sayısı kaçtır? İllere göre dağılımı nedir?"
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.