Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Davutoğlu'ndan yargı mensuplarına 'bağımsızlık ve tarafsızlık' vurgusu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 'Adli Yıl Açılışı' dolayısıyla yayınladığı mesajda yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığının, her şeyden önce, yargı mensuplarının bağımsız ve tarafsız kararlar alabileceği ortamın sağlanmasıyla...

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2014 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2014 17:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Ahmet Davutoğlu, 'Adli Yıl Açılışı' dolayısıyla yayınladığı mesajda yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığının, her şeyden önce, yargı mensuplarının bağımsız ve tarafsız kararlar alabileceği ortamın sağlanmasıyla mümkün olduğunu belirtti. Davutoğlu, "Yargı mensuplarının belirli bir siyasi, ideolojik veya zümrevi çıkar amacıyla hareket etmeyeceklerine olan inancımız tamdır." dedi.

    Davutoğlu mesajında, "Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin barış huzur ve emniyeti, adaletin etkin şekilde tesisi ile mümkündür. Bu bağlamda, tarafsız ve bağımsız bir yargı, hiç kuşkusuz Yeni Türkiye hedeflerine ulaşma yolunda atacağımız her adımı sağlamlaştıracaktır. İnanıyorum ki tüm yargı kurumlarımız ve değerli mensupları, ülkemizin ve milletimizin ortak değer ve çıkarlarına ket vurmaya çalışan her türlü girişime karşı güçlü ve sağlam bir irade ile karşı koyacaklardır." düşüncesini paylaştı.

    "YARGININ, BAĞIMSIZ VE TARAFSIZ KARARLAR ALABİLECEĞİ BİR ORTAM..."

    Yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığının, her şeyden önce, yargı mensuplarının bağımsız ve tarafsız kararlar alabileceği ortamın sağlanmasıyla mümkün olduğuna işaret eden Davutoğlu, şöyle devam etti: "Yargı mensuplarının belirli bir siyasi, ideolojik veya zümrevi çıkar amacıyla hareket etmeyeceklerine olan inancımız tamdır. Bu bakımdan, yargının tarafsızlığını ve bağımsızlığını sağlamaya çalışırken, yargı zırhına bürünen vesayet odaklarının siyaseti ve bürokrasiyi baskı altına alma girişimlerine karşı ortak bir irade sergileyeceğimize yürekten inanıyorum."

    "Hiç şüphesiz, adaleti hakkaniyetli bir şekilde tesis etmek, hâkim, savcı ve avukatlarımızın, hukuk etiği çerçevesinde hareket etmeleri ile mümkündür." diyen Davutoğlu, başta yüksek mahkemelerin başkan ve üyeleri olmak üzere, hâkim, savcı ve avukatlar ile tüm yargı çalışanlarına başarılar diledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.