Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Davutoğlu'ndan Tuncelilere müjde

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Tuncelilere bazı müjdeler vererek, "Dersim'de eski kışla müzeye dönüştürülecek ve adı da 'Dersim Müzesi' olacak. Üniversitenin adı 'Munzur Üniversitesi' olacak." dedi.Tunceli Üniversitesi’nde konuşan Davutoğlu,...

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2014 18:33
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2014 18:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Tuncelilere bazı müjdeler vererek, "Dersim'de eski kışla müzeye dönüştürülecek ve adı da 'Dersim Müzesi' olacak. Üniversitenin adı 'Munzur Üniversitesi' olacak." dedi.

Tunceli Üniversitesi’nde konuşan Davutoğlu, "Kimse çözüm sürecinin ve yürütmekte olduğumuz bu çalışmaların yarım kalacağını, akamete uğrayacağını düşünmesin. Acıları paylaşırken bütün acıları hatırlayalım. Madımak dediğimizde, Başbağlar’ı da hatırlayalım; Berkin Elvan'ı düşündüğümüzde Yasin Börü’yü de düşünelim; Burak Can’ı da hatırlayalım. Bütün bu gençlerimizin hatıralarına sahip çıkalım." diye konuştu.

Davutoğlu, Dersimlilere şu müjdeleri verdi: "Birincisi; Dersim'de eski kışla müzeye dönüştürülecek ve adı da 'Dersim Müzesi' olacak. Bunun için 10 milyon liralık ödeme talimatını verdik. Bütün ziyaret yerlerinin yolları yapılacak, o ziyaret makamlarına en iyi şartlarda gidilecek ve hepsi restore edilecek. Rektörümüz, üniversitenin adının Munzur Üniversitesi olmasını talep etti, 'Munzur Üniversitesi' adı da hayırlı olsun. Üçüncüsü; empati yapıp psikolojik eşiği aştıktan sonra hepimizin üzerinde durması gereken eşit vatandaşlık bilincini geliştirmektir." şeklinde konuştu.

"Bir daha faili meçhul olmayacaktır. Kimse devlet adına veya başka gerekçeyle herhangi bir fiiliyatın içinde yer alamayacaktır." diyen Davutoğlu, şunları söyledi: "Alevi kardeşlerimize karşı hiçbir ayrımcılık yapılmasına izin vermeyiz. Aynı şekilde herhangi bir toplum kesiminin, başka toplum kesimlerine karşı ayrımcılık yapılmasına, gayrimüslimlere karşı ayrımcılık yapılmasına da hiçbir şekilde izin vermeyiz. Toplum içinde herkes eşit vatandaşlık haklarından istifade eder."

Davutoğlu, "Bundan sonra atamalarımızda, görevlendirmelerimizde tek ölçümüz liyakattir. Başka hiçbir kriter yoktur ve olmayacaktır. Herhangi bir şekilde herhangi bir şekilde Alevi vatandaşlarımıza veya başka vatandaşlarımıza dönük bir ayrımcılık varsa bizzat takipçisi olacağım. Bütün kesimlerin devlette yer alması için çaba göstermeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, "Bu topraklar hepimizin. Yeni Türkiye'de hiç kimse inancı, düşüncesi, etnik veya mezhebi kimliği dolayısıyla ötekileştirilmeyecek. Bir daha Dersim benzeri acılar bu topraklarda yaşanmayacak." dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.