Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Davutoğlu'ndan grup toplantısında önemli açıklamalar

Davutoğlu'nun yarın Portekiz'e gidecek olması nedeniyle AK Parti grubu bugün toplandı.

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2015 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2015 13:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Davutoğlu'ndan grup toplantısında önemli açıklamalar
 Abdullah Öcalan'ın 10 maddelik yol haritası kapsamında İmralı'da görüşmelerin başlaması beklenirken Başbakan Ahmet Davutoğlu, çözüm süreciyle ilgili olarak "Silahları bırak çağrısının ardından bir oyalama olursa kamu düzeni olduğu yerde hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz. Türkiye'de bir daha kardeş kavgasına izin vermeyeceğiz" dedi.

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti grup toplantısında konuşuyor.

 

Davutoğlu'nun yarın Portekiz'e gidecek olması nedeniyle AK Parti grubu bugün toplandı.

 

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

 

28 Şubat süreci üç şeyle anılmıştı yasaklar, yolsuzluklar ve yoksulluklarla anıldı. İşte Ak Parti bu üç şeye karşı mücadele verdi. Yasaklar, yolsuzluklar ve yoksulluklar. Bu yeni dönemde son kalıcı izler de siliniyor. Bu yıl TSK tankları Suriye'de yürüdü. Bu yürüyüşten birileri rahatsız oldu ve neredeyse darbe çağrısı yapıldı. MHP liderinin nasıl bir dil kullandığını gördünüz. TSK dosta güven düşmana korku veren bir kapasiteye erişecek ama hiçbir zaman TSK tankları Türkiye sokaklarında dolaşmayacak. Sabaha kadar bu operasyonu takip etmemizden rahatsız oldular sağlıklı bir bürokrasinin Türkiye'yi nereye getirdiğini görüyoruz. Dün tank modernizasyonları İsrail’e yaptırılıyordu şimdi ise tanklar gemiler Türkiye'de yapılıyor aramızdaki fark bu. Kararı siyasiler alır uygulamasını bürokrasi yapar. Herkes sorumluluğunu yapacak. 28 Şubat bu sefer çözüm süreci kapsamında önemli bir an yaşandı.

 

28 Şubat'ta bir başka askeri darbe yaşandı bu sefer çözüm süreci hedefine ulaşma yolunda önemli bir aşamaya gelindi. Bu noktaya kolay gelinmemiştir. Bir tarafta red ve inkar politikaları bir tarafta arkaik Marksist örgüt. 35 bin vatandaşımızı kaybettik. Teröre ayırdığımız kaynaklar ile eğer kalkınma yapılsaydı yüz Atatürk Barajı yapılmış olacaktı. Bu politikalara bize 35 yıl kaybettirdi ama AK Parti ile kardeşliğimizi pekiştirecek adımlar gelmeye başladı. İlk atılan adım olağanüstü halin kaldırılması oldu. 2005'te sayın Başbakanımızın konuşması bir milattır. 2003'te herkesin kendi çocuğuna istediği adını verme imkanı sağlandı. İç güvenlik paketi ile isteyen bir dilekçe il adını değiştirebilecek.

 

Demokrasinin olduğu yerde şiddet olmaz. Hiçbir şekilde silahlı mücadele haklı değildir. Türkiye'nin hiçbir yerinde terörün dili olmaması lazım. Kimin ne derdi varsa tartışacağı yer TBMM'dir. Silahları bırak çağrısının ardından bir oyalama olursa kamu düzeni olduğu yerde hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz. Türkiye'de bir daha kardeş kavgasına izin vermeyeceğiz.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.