Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Davutoğlu'ndan Bakanlıkta veda konuşması

AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Dışişleri Bakanlığı’nda veda törenine katıldı. İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2014 13:19
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2014 14:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Davutoğlu'ndan Bakanlıkta veda konuşması

 

AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Dışişleri Bakanlığı’nda veda törenine katıldı. İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

 

Çok değerli yol arkadaşlarım bu zaman zarfından dünyayı dolaştık. Bazı anların duygusal yoğunluğu çok fazladır. Böyle bir anı yaşıyoruz. 2009’u hatırlıyorum. Bize mazaretle gelmeyeceksiniz, 24 saat yetmiyorsa 25. Saati bulup geleceksiniz dedim. Kimse mazaretle gelmedi. Güzel bir başlangıç yaptık, bu bir son değil. Bugün her kucaklaştığım arkadaşımla aynı onuru yaşıyorum, onların yüzünde bu onuru görmek beni çok mutlu etti. Bu yıllar içinde dış politika ciddi değişimler yaşadık. Ben hiçbir toplantında, forumda pasif ir diplomat görmek istemiyorum demiştim.

 

Her konuda kendi görüşümüz olacak demiştik. Gururla söylüyorum. 5 yıl içinde dönüp Türk temsilcilerine ne düşünüyorlar diye baktıklarını biliyorlar. Özgüvenimizi her anlamda sürdüreceğiz. Bu dönemde çok ciddi bir kurumsal kapasite artırımı yaşadık. Bu hedefleri gerçekleştirmek için çok ciddi bir yapılanma içine girdik. Ciddi reformlar yaptık. Büyük bir hamle başlattık. Dış temsilciliğimiz yüzde 42 artış sağlamıştır. Bugün mesleki anlamda çok daha güçlü bir dışişleri bakanlığı var. Çevremizde en az 8 ülke ciddi krizlerle boğuşurken Türkiye’nin istikrarlı yoluna devam etmesi bizim için bir zorunluluktur.

 

Hepinizin aslı görevi asli atılımları gerçekleştirmek ve barışın sözcüsü olmak. AB hedefinin gerçekleşmesi için görüşmeleri hızlandırmak. Bugün artık bu kapasiteye sahibiz. Şimdi artık koşma vakti. Hepinize güveniyorum. Çok güçlü bir geleneğimiz var. Bunu sürdüreceğinize dair güvenim tam.

 

EŞLERİNDEN AİLELERİNDEN ÖZÜR DİLİYORUM

Çalışma arkadaşlarımızın eşlerinden, ailelerinden özür diliyorum. Aile hayatınızdan ne kadar uzak bıraktık bilmiyorum ama hatıra  olarak kalan ve gurur duyduğu anlar vardır.

 

UÇAK YATAKHANEYE DÖNÜYORDU

Ani  bir ziyaret gerçekleştirmiştim, orada fedakar çalışan arkadaşlarımı görünce gözlerim dolmuştur. Her birine teşekkür ediyorum. Çalışma ekibimize teşekkürü bir kez daha borç biliyorum. Neredeyse uçağı ev edindik. 7 yıl yatılı okumuş biriyim. Uçağa bindikten sonra yatakhaneye dönüyordu. Bir arkadaşımın başı diğerinin başında, birinin ayağı diğerinin belinde.

 

TÜRKİYE REKORUNU KIRDIK

Binlerce km yol yaptık. Türkiye rekorunu kırdığımız oldu. İlk kez bir Türk uçağı Japonya’dan, Meksika’ya, oradan Alaska’ya, oradan New York’a oradan İrlanda’ya, oradan da Ankara’ya gitti. Allaha emanet olun.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.