Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Davutoğlu: "Türkiye’nin Bir Muhalefet Sorunu Olduğu Artık Tüm Kesimlerin Ortak Kanaati Haline Gelmiştir”

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP ve HDP’nin takındığı siyasi tutumu eleştirerek, "Türkiye’nin bir muhalefet sorunu olduğu artık tüm kesimlerin ortak kanaati haline gelmiştir. Demirtaş, Kılıçdaroğlu’na çağrılarda bulunuyor. Aslında...

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2016 14:44
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2016 14:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP ve HDP’nin takındığı siyasi tutumu eleştirerek, "Türkiye’nin bir muhalefet sorunu olduğu artık tüm kesimlerin ortak kanaati haline gelmiştir. Demirtaş, Kılıçdaroğlu’na çağrılarda bulunuyor. Aslında bunlar, Baas ideolojinisinin Türkiye’deki temsilcileri. Birisi Türk Baası CHP, diğeri Kürt Baası HDP" dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin her yerine esselamü aleyküm dediğini belirterek, "Bu milletten ve inançtan kopanların alternatif gördükleri, hafif tepeden baktıkları bu selam var ya, dünyanın insanlık tarihinin gördüğü en güzel mesajdır. Ben selam veriyorum sana Allah’ın selamını, bil ki benden sana zarar gelmez, sadece barış, muhabbet gelir. Karşı taraf cevap verirken, o da selamını aldım benden sana hiçbir zarar gelmez der. Biz, terör odaklarına inat, bizi, komşumuzdan, kardeşimizden koparmak isteyenlere inat yola çıkalım. Hep beraber yola çıkalım. Gördüğümüz herkese esselamü aleyküm diyelim. Tanımadın, bilmeden ama insan olduğuna inandığımız için herkesin kalbine hitap edelim. Sakın ola ki evlerimize kapanmayalım, doğuda olanlar batıya, batıda olanlar doğuya, kuzeyden, güneyde olanlar, Anadolu’nun kalbinde olanlar herkes birbirine selam versinler. Biz, terörü kudret gücümüzle Allah’ın izniyle yeneceğiz. Bugün şu anda Nusaybin’de, Şırnak merkezde mücadele eden güvenlik güçlerimiz bu selam için mücadele ediyorlar" ifadelerini kullandı.
Hiçbir ayrım gözetilmeden selamlaşılması gerektiğine işaret eden Davutoğlu, bütün herkesi selamlaşma seferberliğinde davet etti. Türkiye’nin her zaman selam ve barış diyarı olması gerektiğini belirten Davutoğlu, "Doğu ve Güneydoğu’da şehirleri çukurlarla, barikatlarla yaşanmaz hale getiren, evleri, camileri, kiliseleri yakıp yıkan terör örgütüne karşı yürüttüğümüz mücadelede güvenlik güçlerimiz büyük başarılar elde etti. O terör odakları tek tek bulunup şehirlerimizden temizlendi, temizleniyor. Ancak, bu teröristlerin şehirlerimize bıraktığı tahribat ortada. O teröristleri nasıl o şehirlerden söküp atıyorsak, teröristlerin yakıp yıktığı şehirlerimizi de yeniden inşa edeceğiz. İlgili bakanlıklarımız çalışmalarını yürütüyor. Alt yapı, üst yapısıyla, sosyal imkanlarıyla yepyeni Güneydoğu inşa ediyoruz. Yeniden inşayla bölgenin tarihi ve kültürel yapısı aynen korunacak" şeklinde konuştu.
"BİRİLERİ GÜNEYDOĞU’NUN YENİDEN İNŞASINA ENGEL OLMANIN ÇABASI İÇİNDE"
"Biz, teröristlerin yıktığı şehirlerimizi yeniden ihya için gayretteyken, birileri Güneydoğu’nun yeniden inşasına engel olmanın çabası içinde" diyen Davutoğlu, "Cizre’nin, Silopi’nin sokaklarını tek tek takip ettik, nerede ne yapılacak, bütün bunları Bakanlar Kurulu’nun gündeminde ele aldık. Biz bu inşa faaliyetine girerken, bu hain odaklar, bu sefer halkın karşısına başka argümanla çıkıyorlar. Neymiş, devlet halkın malına el koyuyormuş. Bunların hiç sıkılması, utanması yok. Terör örgütü bir binadan diğerine geçmek için tüneller açarken, halka yatarken kapılarınını açın diyorlar, evlere geliyorlar kapılarınız açık olacak, biz istediğimiz zaman gireceğiz diyorlar. O gün onlara ses çıkarmayanlar, orada imar ve inşa faaliyetine girdiğimiz için devlet halkın malına el koyuyor diyorlar. Biz, halkın gönlüne, muhabbetine gönlümüzü vermişiz, oraya elimizi, onların yüreklerine elimizi koymuşuz. Halkın malına madem bu kadar değer veriyordunuz da neden bu halkın evlerinin önüne çukur kazmak için iş makinelerini teröristlere verdiniz? Bunların halkı düşündüğü yok. Onlar ne kadar engel olmaya çalışırlarsa çalışsınlar, tüm imkanlarımızla terör örgütünün tahribatını, izlerini şehirlerimizden sileceğiz. Alt yapısıyla, üst yapısıyla eskisinden daha iyi ve yaşanabilir şehirler inşa edeceğiz. Çok kısa bir süre içinde yepyeni bir Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu inşa edeceğiz. Medeniyet düşmanlarına inat edeceğiz, modern Moğollara, barbarlara inat inşa edeceğiz. Bölgedeki ekonomik canlanmayı en kısa sürede sağlayacağız" ifadelerini kullandı.
AK Parti’nin iktidara geldiği ilk günden bu yana millet iradesinden başka irade tanımayan bir parti olduğunu söyleyen Davutoğlu, AK Parti kadrolarının her zaman milletin sesine kulak verdiğini ve milletin sesi olduğunu ifade etti. Bu çizgiden bir milim bile şaşılmadığını anlatan Davutoğlu, bundan sonra da her şeyin milletin iradesiyle tecelli edeceğini ve herkesin millete sandıkta hesap vereceğini dile getirdi. AK Parti’nin şeffaflık ve siyasetten yana olduğunu belirten Davutoğlu, siyasetin bir ülkenin en dinamik gücü olduğunu ve bu ülkenin kalkınmasının siyasetin itici gücüyle olacağını kaydetti. Türkiye’de milli bir yerli muhalefetin olmadığını belirten Davutoğlu, "Ayak oyunlarını, çelme takmayı, engellemeyi, hakaret ve iftirayı maharet sanan bir muhalefet var. Türkiye’nin çıtası yükseldi ama bu maalesef muhalefete yansımadı. Biz her şeyde rekor kırdık, onlar sadece kurultay yapmada rekor kırıyorlar. Ya kurultay yapıyorlar ya kurultay tartışması yapıyorlar. Kim kime ayak oyunu yaptı bakın, mahkemelere düşerler. Bizim bunlarla kaybedecek vaktimiz yok. Bunlar, bu millete hizmet etmeyi bir türlü öğrenemediler. Bizim siyasetimizin hareket noktası millet iradesidir, millet iradesinin tecelli ettiği yer olan Meclis çatısıdır. Sayın Kılıçdaroğlu, topluma güvensizlik duygusunu aşılamaya çalışıyor. Sürekli olarak Türkiye’yi bir zaaflar ülkesi olarak yansıtıyor. Kendisinin siyasi tarihi bir zaaflar ve yenilgiler tarihidir" dedi.
"KILIÇDAROĞLU, SİYASET KURUMUNUN ÖNEMİNİ KAVRAYAMAMIŞTIR"
Başbakan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Dayanışma göstereceğiniz yerde, millet için olacağınız yerde bir de terörle mücadelede köstek oluyor. Sürekli olarak devleti, hükümeti yıpratmaya çalışıyor. CHP, paralel yapıyla, marjinal silahlı sol örgütlerle ittifak yaparak sadece AK Parti’ye muhalefet yapmış olmuyor, aynı zamanda Türkiye ile muhalefet yapıyor. Marazi zihinlerin ürettiği senaryolarla bu ülkenin insanlarının zihinlerini bulandırmaya yönelik bir partidir CHP. Eminim bir gün onlar da partilerine ve Sayın Kılıçdaroğlu’na dönüp nereye gidiyoruz diye soracaklardır. Kılıçdaroğlu, siyaset kurumunun önemini kavrayamamıştır."
DEMİRTAŞ’IN, ’VİZE KALKARSA KÜRTLER AB’YE AKIN EDER’ AÇIKLAMASI
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ’Vize kalkarsa Kürtler AB’ye akın eder’ açıklamasına ilişkin değerlendirmede bulunan Davutoğlu, "Bunun neresine cevap verelim, ne diyelim? Söylediklerinin yalan olması bir yana aklınca AB ülkelerine mesaj veriyor, ’Türkiye’ye vizeyi kaldırmayın’. Son dönemde ülke olarak en önemli başarılarımızdan birisine gölge düşürmeye çalışıyor. Türkiye’nin bir muhalefet sorunu olduğu artık tüm kesimlerin ortak kanaati olduğu haline gelmiştir. Demirtaş, Kılıçdaroğlu’na çağrılarda bulunuyor. Aslında bunlar, Baas ideolojisinin Türkiye’deki temsilcileri. Birisi Türk Baası CHP, diğeri Kürt Baası HDP" diye konuştu.
"CHP PARALEL YAPININ İPOTEĞİ ALTINA GİRMİŞTİR, HDP KENDİSİNİ TERÖRE İPOTEK ETMİŞTİR"
CHP’nin paralel yapının ipoteği altına girdiğinin netleştiğini söyleyen Davutoğlu, HDP’nin kendisini teröre ipotek etmiş bir parti olduğunu ifade etti. Millet iradesinin terör baronları altında ezilmesine izin vermeyeceklerini belirten Davutoğlu, "Hiç kimse bu milletin Meclis’inde belli sıfatları kullanarak siyaset yapıyor görüntüsü altında bu milletin çoluk çocuk demeden canına kasteden bir terör örgütünün sözcülüğünü yapamaz, yapamayacak. Akıllarını, iradelerini ve vicdanlarını bir örgütün kanlı hesaplarına teslim edenlerin adalete hesap vermesi için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Dokunulmazlık, ahlaksızlığını, terör yandaşlığının kılıfı ve mazereti olamaz. Onlar buradan bir mağduriyet edebiyatı çıkarıyorlar, sonrasında timsah gözyaşı döküyorlar" dedi.
"SİYASİ ETİK KANUNU BU HAFTA MECLİS’E SEVK EDİLECEK"
Davutoğlu, Siyasi Etik Kanunu’nun bu hafta Meclis’e sevk edileceğini ve son sevk edilen reformların yüzde 85’nin gerçekleştirileceğini ifade etti. Davutoğlu, 6 aylık süre için verilen bir kısmının da gerçekleştirildiğini anlatarak, önümüzdeki hafta eylem planının 3 aylık karnesinin görüleceğini, hem de bir sonraki 3 ayda gerçekleştirilecek reformların anlatılacağını kaydetti.
"MİLLETİMİZE VERDİĞİMİZ YENİ ANAYASA SÖZÜNÜ YERİNE GETİRECEĞİZ"
Millete verilen yeni anayasa sözünün yerine getirileceğini belirten Davutoğlu, millete verilen sözün baki olduğunu ve önümüzdeki Haziran ayında en geç Meclis’e sunacaklarını ifade etti. Davutoğlu, yeni anayasa konusunda hiçbir pazarlığın söz konusu olmadığını söyledi.
Davutoğlu, konuşmasını ’esselamü aleyküm’ diyerek sonlandırdı. Bu arada AK Parti Grup toplantısında Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, fotoğraf makinesiyle fotoğraflar çekti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.