Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Davutoğlu: Trabzon’u Basra’ya bağlayacağız

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yaptıkları hizmetle Trabzon'u Basra'ya bağlayacaklarını belirterek, "Anadolu'ya şampiyonluk kupasını götüren ilk takım olarak Trabzonspor'a muhabbet duymayan hiç kimse yoktur. Bu anlamda hepimiz Trabzonsporluyuz.”...

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2014 18:04
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2014 18:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Ahmet Davutoğlu, yaptıkları hizmetle Trabzon'u Basra'ya bağlayacaklarını belirterek, "Anadolu'ya şampiyonluk kupasını götüren ilk takım olarak Trabzonspor'a muhabbet duymayan hiç kimse yoktur. Bu anlamda hepimiz Trabzonsporluyuz.” dedi. Kılıçdaroğlu, mazlum ve mağdur insanlara karşı 2009 ve 2010'da yapılan operasyonlar su yüzüne çıktığında, çeteye ilk sahip çıkanın CHP olduğunu söyledi.

Davutoğlu, Hayri Gür Kapalı Spor Salonu'nda yapılan AK Parti Trabzon İl Kongresi'nde konuştu. Davutoğlu, başbakan olmadan önce dışişleri bakanı olarak son ziyaretini Trabzon'a yaptığını ifade ederek, "Şunu ben Trabzon şehrinden, şehzadeler şehrinden bir kez daha vurgulamak istiyorum. Eğer biz ve bizden sonrakiler bizim gibi ağır bir sorumluluk alacaksa, almadan önce mutlaka Trabzon'a gelip hem dava aşkını hem devlet ahlakını almak zorundadırlar. Önce Trabzon'un geleneğinden, Fatih Sultan Mehmet'ten, Yavuz Selim Han'dan, Kanuni sultan Süleyman'dan devlet ahlakını almaları lazım. Aslında gerek dava coşkumuz bakımından, gerek siyasi ahlakımız bakımından son 1 buçuk sene herkes için bir sınav oldu. 12 yıllık birikim üzerine Türkiye'de hemen hemen her alanda milletimizin gönlünü kazanan büyük devrimler yaptıktan sonra tam da Mayıs 2013'de IMF'ye son taksidi ödediğimizde hemen arkasından Gezi provokasyonlarını başlattılar. Sonra 17/25 provokasyonları, daha sonda çatı aday altında bir koalisyonla Başbakanımızın Cumhurbaşkanlığını engelleme çalışmaları... Burada iki yol çıktı. Biri AK Parti'nin Anadolu’yu karış karış dolaşarak milletimizden izin alarak yola çıkma, diğeri ise ya Ankara'nın ya Pensilvanya'nın ya da başka şehirlerin ve başka merkezlerin karanlık odalarında iktidar yapma planları. Bütün bu iktidar yapma planlarını boşa çıkardık." şeklinde konuştu.

Kongrede Davutoğlu, CHP’ye yüklendi: “Biz tek devlet, tek millet, tek vatan derken birileri oturdukları yerden başka karanlık planlar içine girmeye çalıştılar. CHP bizden sonra bir kongre yaptı. Bizim kongremiz bir erdem, vefa kongresiydi. CHP'nin ki ise parçalanma, ayrışma ve hakaret kongresi oldu. 3 aydır CHP içerisinde fırtınalar dinmiyor. Ulusalcılar, şucular bucular, diye ayrıldılar. Biz böyle bir şey istemeyiz ama bir parti böyle şeyler yaşıyorsa, sebebi milletten kopuk olmasıdır. Millete rağmen siyaset yapma arzusudur. CHP bakınız, kendi içinde yaşadığı tartışmalar nerelere geldi? TBMM görüşmelerinde Mısır'daki darbeyi neredeyse savunduklarından 'darbecisiniz' dediğimizde sinir uçlarına dokunduğumuzda ayağa kalktılar. Sanki biz onların ayağa kalkmasından korkup çekineceğiz. Ama o günden bugüne 'biz darbeye karşıyız diyebildiler mi? Biz 28 Şubat'a, 27 Mayıs'a karşıyız diyebildiler mi? Diyemediler. Çünkü onların zihninde, onların kültürel genlerinde darbecilik var. Baktılar Türkiye'de darbecilik yapamıyorlar, Şişli Belediyesi'nde birbirlerine karşı darbe yapmaya kalktılar.”

"MAĞDUR VE MAZLUM İNSANLARA KARŞI YAPILAN OPERASYONLARDA ÇETEYE İLK CHP SAHİP ÇIKTI"

Davutoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu’na soru yöneltti: “17/25 Aralık komplolarından sonra 30 Mart'a kadar 'Acaba AK Parti sendeler mi?' diye sokak sokak dolaştılar, bütün şehirlerde koalisyona yöneldiler, 'paralel çete'nin orkestrasyonunda değişik alternatiflerle koalisyonlar denediler. Ama milletimiz, 'bütün bu tuzakları görüyorum, milletten destek alan bu kadroları destekleyeceğim' dedi. Sonra da Cumhurbaşkanlığı seçimi döneminde bu devam etti. Şimdi de bir CHP milletvekili, hanım milletvekili '30 Mart'ta biz 'paralelcilerle' koalisyon yapmıştık, hata yapmışız' dedi. Bakın biz demiyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu bunu biz demiyoruz, senin milletvekilin diyor. Şimdi çık ve açıkla. Paralelcilerle koalisyon yaptınız mı, yapmadınız mı? Dikkat edin, bu 'paralel çete' mazlum ve mağdur insanlara karşı 2009 ve 2010'da yaptığı operasyonlar şimdi su yüzüne çıktığında, ona da, bu çeteye ilk sahip çıkan CHP oldu.”
Bu arada, Trabzon'da il başkanlığı seçimi, Haydar Revi’nin başkan aday olduğu tek liste ile yapılıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.