Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Davutoğlu: 'Terör seviciliği HDP ile sınırlı değildir'

Başbakan Davutoğlu, "Ne yazık ki bu terör seviciliği sadece HDP ile de sınırlı değil, üzülerek ve kahrolarak söylüyorum Türkiye'nin anamuhalefet partisi de benzer bir terör seviciliği içinde" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2016 21:08
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2016 21:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Davutoğlu: 'Terör seviciliği HDP ile sınırlı değildir'


Başbakan Ahmet Davutoğlu, muhalefet partilerinin milletvekilliği dokunulmazlığı konusunda yaptığı açıklamalara işaret ederek, "Muhalefet partileri, polemiklerle, retorikle, kafaları karıştırmaya çalışıyor. Buradan bir kez daha çağrı yapıyorum, bütün siyasi partilerden açık seçik, net cümleler kurmalarını bekliyorum" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde şehit aileleriyle bir araya geldi. Davutoğlu, konuşmasında, bütün şehit ve gazilere millet adına şükranlarını sunarak, şehitler için Fatiha okudu. Davutoğlu, "Allah kandan beslenenlere fırsat vermesin. Rabbim birliğimizi, dirliğimizi bozmasın. Ezanı muhammediyeyi baki kılsın. 7 Haziran'dan bu yana Türkiye'nin kaosa girdiği düşüncesiyle, sistematik bir terör saldırısıyla karşı karşıyayız. Yükselen Türkiye'yle karşı bir terör ittifakı kuruldu. Özellikle de 1 Kasım'dan sonra, kiralık katiller ve onarı kiralayanlar ülkemize karşı çok daha azgın bir tutum içine girlier. Terör odakları kardeşliğimize, huzurumuza karşı topyekün saldırıya geçti. Doğu ve Güneydoğu'da terör örgütleri kanlı planlarını devreye soktu. Bunun adı bazen PKK, bazen DEAŞ, bazen DHKP-C oldu. Bütün terör örgütleri Türkiye'ye karşı ittifak kurdular. Bunlara bir de siyasetin meşru zemininde durarak kiralık katillere alkış tutan, onları sahiplenenler eklendi. Eskiden terör örgütlerine kapalı kapılar ardında destek veren bazı siyasiler de artık ağızlarındaki baklayı çıkarmaya başladılar. Terör yerine hükümeti kınıyor, devleti kınıyor, devlete 'katil' diyorlar. Açık söylüyorum, her şeyden önce teröristleri sevindiriyor, istiyorlar ki Türkiye'nin enerjisi bu insanlık ayıbıyla uğraşırken tükensin. İstiyorlar ki canlar gitsin, ocaklara ateşler düşsün" ifadelerini kullandı.

"İşte, en son Ankara'da yine yürek dağladılar" diyen Davutoğlu, "Patlamanın gerçekleştiği mekana gittim, hala o canlarımızın Aziz ruhlarının esintileri oradaydı. PKK-PYD terör örgütü, vahşi, kör bir canlı bomba saldırısıyla 35 canımızı aldı. Bu 35 canımıza baktığımızda, kadın, erkek, yaşlı, genç var, her kesimden insanımız var. Robotlaştırdıkları insanlık düşmanlarıyla Kızılay'ı kana buladılar" şeklinde konuştu.

"YETİM BIRAKTIĞINIZ ÇOCUKLARIN HAKKINI BURNUNUZDAN FİTİL FİTİL GETİRECEĞİZ"

Bir milletin çok ciddi sınamalardan geçtiği anda, o milletin verdiği tepkiler önemli olduğuna işaret eden Davutoğlu, "Bilinsin ki bu aziz milletin bu aziz milletin acı çeken fertlerinin yanında olduk, olacağız. Onların yüreğine düşen acı hepimize düştü. Bu saldırı ülkemizin birliğine bütünlüğüne yapılmış korkakça bir saldırı. Bu tür saldırılarla Türkiye'ye diz çöktüreceklerini, bizi istedikleri noktaya getireceklerini sananlar büyük bir hezeyan içindedirler. Bizi tanımıyorlar. Onlar istiyorlar ki bizim gündelik hayatımız değişsin, bozulsun, korku ve paniğe kapılalım. Biz millet olarak Allah'ın izniyle bu durumun üstesinden geleceğiz. Türkiye'nin ilk defa terörle imtihanı olmuyor. Bizi milletimizden koparamayanlar, terör kartını daha önce de kullandılar. Güçlü iktidarımız ve milletimizin basireti buna izin vermeyecek, milletimiz bu oyuna izin vermeyecektir. Türkiye'nin terörle mücadelesi mutlaka ama mutlaka başarıyla sonuçlanacaktır. Hiç ama hiç endişeniz olmasın, PKK'sı, YPG'si, DEAŞ'ı, paraleli, DHKP-C'si, şu'su, bu'su, alfabenin değişik harflerini arka arkaya sıralandığı bu terör makineleri şunu bilsinler ki onlara hitaben söylüyorum, yenileceksiniz, yenileceksiniz, mutlaka yenileceksiniz. Bu aziz milletin önünde diz çökeceksiniz. Yetim bıraktığınız çocukların, mahsun bıraktığınız eşlerin annelerin hakkını burnunuzdan fitil fitil getireceğiz" dedi.

Başbakan Davutoğlu, konuşmasında şunları kaydetti: 

"Biz terör örgütleriyle hak ettikleri şekilde mücadele ediyoruz. Ancak, terör örgütünün bu alçakça eylemlerinden daha beter bir durum varsa o da teröre ve teröriste sempati duyan siyasi anlayıştır, bunun dünyanın hiçbir yerinde izahı yoktur. Ankara'da 17 Şubat tarihinde gerçekleşen ve 29 vatandaşımızın ölümüne neden olan bombacının taziyesine katılmış, canlı bombanın arkasından ağıtlar yakılmıştı. İşte, daha dün de iki HDP'li milletvekili terörist cenazesindeydi. Ne yazık ki bu terör seviciliği sadece HDP ile de sınırlı değil, üzülerek ve kahrolarak söylüyorum Türkiye'nin anamuhalefet partisi de benzer bir terör seviciliği içinde. Geçtiğimiz sene İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne saldıran teröristi zamanında CHP savunmuştu."

“ÖNÜNE NE KOYARSA ONU OKUYAN BİR ANUMUHAFELET LİDERİ TÜRKİYE'NİN İHTİYAÇLARINI KARŞILAMAKTA ACİZ KALIR"

"Ankara'da son hain saldırının gerçekleştiği saatlerde, CHPli bir vekil PKK televizyonunda konuşuyor, hükümeti eleştiriyordu" diyen Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu, hükümeti eleştireceğine önce Türkiye'nin anamuhalefet partisinin bir milletvekili terör örgütüne ait bir kanala çıkabilir mi buna cevap vermelidir. Kendi vekillerinin ne yaptığından haberi olmayan, paralel yapı önüne ne koyarsa onu okuyan bir anumuhafelet lideri Türkiye'nin ihtiyaçlarını karşılamakta aciz kalır" şeklinde konuştu.

Başbakan Davutoğlu, "CHP'nin PKK'yla aynı çatı altına giren örgütlere kol kanat germesi, milletvekillerinin terör örgütünün televizyonlarına çıkması, Demirtaş'ın kendisini CHP'ye yakın bulması, dost-yoldaş olması tesadüf değildir. Anamuhalfet partisinin düştüğü bu içler açısı durum bizi kahrediyor. Anaları babaları gözü yaşlı bırakan PKK, HDP için ne anlam ifade ediyorsa gençleri, çocukları, kadınları katleden DHKP-C'li teröristler de bazen CHP için aynı şeyi ifade ediyor" ifadelerini kullandı.

"Bu aymazlıkların, bu terör faaliyetlerinin hesabını bunlara birer birer ödeteceğiz. HDP'nin teröre destek faaliyetinden dolayı fezlekeler Meclis'te" diyen Davutoğlu, "Teröre teröriste destek verenler dokunulmazlık zırhına bürünerek kurtulamazlar, gazi meclisimizin çatısı altında asla barınamazlar. Biz, bu konuda çağrı yaptığımızda CHP bütün partilerin tepkisini takip edeceğiz demiştim. CHP, HDP aynı sesle konuştular ve dediler ki dokunulmazlıkları tümden kaldıralım. MHP de başka gerekçelerle bu argümanın arkasına sığındı. Zannettiler ki biz AK Parti'nin çekindiği dosyalar var. Bugün biz hodri meydan dedik, bizim abdestimizden şüphemiz yok. Meclis'teki fezlekelerin tamamını geçirelim ama her birini ayrı ayrı görüşerek değil. Bunu dedikten sonra CHP, MHP ve HDP'den açıklamalar geldi, hepsi birbiriyle çelişen açıklamalar, çünkü beklemiyorlardı, çünkü bizi tanımıyorlar. Bizim meclisimize, yargımıza, Allahımıza da hesap vermekten çekinen tarafımız olmadı. Muhalefet partileri, polemiklerle, retorikle, kafaları karıştırmaya çalışıyor. Buradan bir kez daha çağrı yapıyorum, bütün siyasi partilerden açık seçik, net cümleler kurmalarını bekliyorum. Biz, Meclis'i çalışmaz hale getirecek ya da terör destekçilerine kalkan olacak bu düşüncelere izin vermeyiz. Meclis'te şu anda fezlekesi bulunan bütün dosyaları geçirelim. Gelin geçici bir anayasa maddesiyle bütün bu dokunulmazlık dosyalarını bir anda kaldıralım, biz buna hazırız" ifadelerini kullandı.  

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.