Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Davutoğlu: Tek bir tarihi çakıl taşının başka ülkeye gitmesine izin vermeyeceğiz

Başbakan Ahmet Davutoğlu hükümet olarak hem toprağın altındaki mirasa sahip çıkacaklarını aynı zamanda çağdaş standartlarda en iyi şekilde sergilenmesine de ön ayak olacaklarını söyledi.AK Parti Hatay İl Kongresinin ardından yapımı...

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2014 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2014 16:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Davutoğlu: Tek bir tarihi çakıl taşının başka ülkeye gitmesine izin vermeyeceğiz
Başbakan Ahmet Davutoğlu hükümet olarak hem toprağın altındaki mirasa sahip çıkacaklarını aynı zamanda çağdaş standartlarda en iyi şekilde sergilenmesine de ön ayak olacaklarını söyledi.

AK Parti Hatay İl Kongresinin ardından yapımı tamamlanan Yeni Arkeoloji Müzesinin açılışına katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu buradaki konuşmasında tarihi eserlerin korunmasında çağdaş normların uygulandığına dikkat çekti.
Türkiye'nin her yerinde yapılan kazılarda medeniyetlerin izlerinin görülebileceğini söyleyen Davutoğlu şöyle konuştu: "Bir şehir vardır ki altında, toprağın altında, hiçbir, doğru dürüst kültürel miras yoktur ama üzerinde başka yerlerden aktarılan mirasların sergilendiği müzeler vardır. Diğer şehirler vardır ki altlarında büyük kültürel miras vardır ve hala bunlar yaşamaktadır ama yeryüzüne, bugünkü yaşayan insanlara sunulacak veriler, eserler ortaya çıkarılmamıştır. Bir üçüncü grup da bunun içinde, onlarda hem toprağı hem de üstü zengindir kültürel miras anlamında. Hatay'da biraz kazınca belki 500 yıl biraz daha kazınca bin yıl, biraz daha kazınca 3 bin - 5 bin yıl öncesine gidiyor. Hatay bilinen 13, bilinmeyen çok daha fazla medeniyetle harmanlanmış bir kent. O mirası değerlendirirken, hem onları yeryüzüne çıkaracağız, bugün burada bu güzel eserde olduğu gibi, sergileyeceğiz, kesinlikle bir daha hiçbir şekilde bu topraklardan tek bir tarihi çakıl taşının dahi başka ülkeye gitmesine izin vermeyeceğiz. Geçmişte neredeyse talan edilmiş eserlerimiz, şu veya bu yolla, tarihi eser kaçakçılığıyla veya başka yollarla. Biz AK Parti olarak hem toprağın altındaki tarihi mirasımıza sahip çıkacağız ama sahip çıkmakla kalmayacağız onların çağdaş standartlarda en iyi şekilde sergilenmesine de önem vereceğiz."

Konuşmanın ardından müzenin açılış kurdelesini kesen Davutoğlu, Gaziantep'e hareket etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.