Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Davutoğlu: Seçim kaybeden parti liderleri koltuk peşinde

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kayseri’de muhalefete yüklendi. Muhalefet partilerini hep belli bölgelerde miting yaptığını belirten Davutoğlu, kendisinin 81 vilayete de gideceğini söyledi. Davutoğlu, seçim kaybeden parti liderlerinin koltuk peşinde...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2015 20:43
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2015 20:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kayseri’de muhalefete yüklendi. Muhalefet partilerini hep belli bölgelerde miting yaptığını belirten Davutoğlu, kendisinin 81 vilayete de gideceğini söyledi. Davutoğlu, seçim kaybeden parti liderlerinin koltuk peşinde olduklarını iddia etti.

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran Genel Seçimleri öncesi Kayseri mitinginde konuştu. 2 saat gecikmeli olarak kürsüye çıkan Davutoğlu, muhalefet liderlerini eleştirerek seçim vaatlerinin gerçekçi olmadığını anlattı. Davutoğlu, konuşmasına Erciyes’e, Seyyid Burhaneddin’e, Ahi Evran’a, Mimar Sinan’a, Davut-el Kayseri’ye, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e, onu yetiştiren Ahmet amcaya ve Adeviye anneye ve Kayseri’nin ilçelerine selam göndererek konuşmasına başladı.

Siyasi partilerin siyasete birinci parti olmak için girdiğini belirten Davutoğlu, muhalefete yüklendi. Davutoğlu, “Birinci parti olmak istemeyen birisi siyasete niye girsin. Soruyorum zirveye çıkamazsanız istifa edecek misiniz diye sordum hepsi kaçıyor. Ama ben diyorum birinci parti olmazsak görevi başka bir arkadaşıma devredeceğim. Onların biri yüzde 25’e, diğeri yüzde 13-14’e razı. Birinin de barajı geçerse ülkeyi kaosa götürmek hedefi var.” diye konuştu.

“Şeref’ kelimesi üzerinde MHP Genel Başkanı Bahçeli’ye yüklenen Davutoğlu, “Şerefin ölçüsü bu albayrağı Türkiye’nin her yerinde dalgalandırmaktır. 1999’da ona başbakan olmayı teklif ettiler cesaret edemedi. Gitti DSP’nin arkasına takıldı. Kayserili bir çocuğa limon satmak için tezgah verseniz Türkiye’nin en büyük gıda üreticisi olmak ister. Bunlar Kayserili’nin büyük yürüyüş iradesini bilmezler, kendi koltuklarını düşünürler. CHP’nin niyeti ne? ‘Bana yüzde 35 yeter’ diyorlar ve zirvede olan AK Partiyi oradan indirmek. İndirebilirler mi. İndiremezler. Bizde 3 dönem kazanmış AK Parti’de bazı arkadaşlar ara verebiliyor. Ama 12 seçim kaybetmiş Bahçeli’nin bırakmaya niyeti var mı. Yok. Allah izin verirse biz 81 ile de gidip miting yapacağız. Kemal Kılıçdaroğlu ise hep aynı şehirlerde geziyor. Bahçeli, Türkiye’nin belli bir doğusundan öteye gidebildi mi? Ayrımcı HDP belli bir bölgeden çıkamıyor. Bayrağı her yerde dalgalandıran tek parti AK Parti.” diye konuştu.

AK PARTİLİ GENÇLERE SALDIRANLAR YAKALANDI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Siirt’te AK Partili 3 gence HDP’lilerin saldırdığını belirterek “Dün Siirt’te miting yaptık. Elif, Merve ve Yeter kardeşlerimiz, HDP binasının önünden geçerken Demirtaş’ın tayfaları zorba 3 adam darp ediyor. O yiğit gençlerimiz al bayrağı dalgalandırıyordu. Faili bulunacak, hesabı sorulacak. Biraz önce haber geldi fail yakalandı, hukuka adalete teslim edeceğiz. Kim ne yaparsa yapsın bu ülkenin her yerine al bayrak gidecek. Mesele ülkenin ve dünyanın her yerinde al bayrağı dalgalandırmak.” dedi.

'O GÜNLERDE OLSAYDIK FURKAN’IN KATİLLERİNDEN YARDIM İSTİYOR OLACAKTIK'

Gayri Safi Milli Hasılanın 12 yılda 4 misli arttığını belirten Davutoğlu, şunları söyledi: IMF’ye borcu kim ödedi? İhracatımızı 158 milyar dolara kim çıkardı? Dünyanın en büyük 6. Turizm ülkesiyiz. Kim yaptı? Onlar konuşur… Onlar konuşur… Bize dipler, zillet, borç ve hibe istemek yakışır mı? Sayın Bahçeli burada esip gürlemiş. 2 gün sonra Mavi Marmara cinayetinin yıldönümü. Furkan Doğan’a Allah rahmet eylesin. Düşünün o günlerde olsaydık Furkan’ın katillerinden yardım istiyor olacaktık. Altay tankını kim yaptı? 90’lı yıllarda Türkiye’nin ilk bölgesel uçağını yapıyoruz. İlk sivil uçağımız semalarımızda uçacak. Biz helikopteri başkalarından almak için yalvarıyorduk. Atak helikopterini yaptık. Biz böyle bir Türkiye’yi inşa ediyoruz. Milliyetçilik lafla olmaz. Çalışarak olur.”

MERKEZ TÜRKİYE PROJESİNİ SAHİPLENDİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu,CHP’nin Merkez Türkiye Projesi hakkında da konuştu. Davutoğlu, “Bizim mega projeleri görünce Kılıçdaroğlu heveslenmiş. Yola çıkınca oy vereceği sandığı bulamayan, yürüyen merdivene tersinden binen hesap uzmanı bir adam. Merkez Türkiye Projesi diye bir proje üretmiş. Biz 12 yıldır Merkez Ülke Türkiye’yi inşa ediyoruz. Buradan Cumhurbaşkanlarımıza da selam olsun. Türkiye’ye lojistik merkez yapacakmış. O 2035 yılında bunu yapacakmış. Biz o kadar bekler miyiz? 2019’da yapacağız. Fatih Sultan Mehmet’in çocukları olarak karada yapılamayan havaalanını denizde yaptık. Avrupa’nın ilk deniz üzerine kurulu havaalanını yaptık. Yüksekova’ya gitti ve orada da havaalanı inşa ettik. Adını da Selahaddin-i Eyyübi koyduk. Kime inat. ‘Kudüs Yahudiler’dir’ diyen o eşbaşkana inat. Dünyanın en büyük havaalanını, Yavuz Sultan Köprüsünü, dünyanın ilk 3 katlı tüp geçidini yapıyoruz. Kılıçdaroğlu soruyor, İsrail ile niye dost olmuyoruz, niye büyükelçimiz yok. Biz Mescid-i Aksa’ya postallarıyla girenlerle dost olur muyuz? CHP bu Ezan-ı Muhammedi Türkçe okutarak ulusalcılık yapmıştı. Al CHP’yi vur HDP’ye. Allah Kürtçe bilmiyor mu diyorlar.
Bahçeli cevap versin, bir genel başkan yardımcısı diyor ki ‘HDP’nin barajı geçmesi bize zarar vermez’ HDP bürolarına saldırıldı ve failini bulduk. Onlar suçu birbiri üzerine attı. CHP daha vahimini yaptı. Savcımızı şehit eden DHKP-C ‘nin müzik solistini aday gösterdiler. Şimdiden koalisyon hesabı yapıyorlar. 6 yanlıştan bir doğru çıkar mı? Elif gibi 1 doğru bunları silip süpürür mü? Öyle manipülasyonlar var ki aynen Gezi dönemi gibi. Şimdi de uluslararası yayınlar yapıyorlar. Biz baş veririz baş eğmeyiz. Türkiye’nin her yerinde 78 milyonu kardeş yapmaya var mısınız?"

PARTİLİLERİMİZİ DARP EDENLERİ KINAMADILAR

Başbakan Davutoğlu, “Şimdi haber geldi, Şırnak’ta uzun namlulu silahlarla başka partilileri taradılar, 2 kişi öldü. Bizim kardeşlerimizi mitinge geldi diye darp ettiler. Bir kınama geldi mi? MHP, CHP’den kınama duydunuz mu? Şu aydınlara ‘silah niye’ diye sormak lazım değil mi? Biz başkasının barajına değil milletin gönlüne bakarız.” dedi.

Başbakan Davutoğlu, yeni atılımlara yöneleceklerini söyleyerek, “Yaptığımız duble yolları otobana dönüştüreceğiz. Eski kara trenlere bu millet mahkumdu. Ankara, Eskişehir, Konya hattı yapıldı. Yeni bir hızlı trenle Antalya-Konya-Nevşehir-Kayseri hattını yaptırıyoruz inşallah. Kayseri hızlı trenle Karadeniz’e de açılıyor. Bir şehri merkez yapmak budur. Hayal kurarak değil. Kayseri kavşak nokta oluyor.” dedi.

TANER YILDIZ: HAKKINIZI HELAL EDİN

AK Parti’de 3 dönem kuralına takılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, konuşmasında iktidarları döneminde yapılan icraatları anlattı ve helallik istedi. Yıldız, parti içinde değil ama millete hizmete devam edeceğini kaydetti.

SADIK YAKUT: KUMPAS PEŞİNDELER

AK Parti Meclis Başkanvekili Sadık Yakut da yaptığı konuşmada, muhalefetin AK Parti’ye kumpas kurma peşinde olduklarını savundu. Yakut, “Kumpas peşindeler. Diyorlar ki CHP ve MHP’nin oyunu yukarı çıkartırsak hiçbir şey olmuyor. HDP’nin oyunu yüzde 10’un üstünde gösterirsek Meclise girerler ve AK Parti anayasayı değiştirecek güçte Meclise giremez. Kumpas peşindeler. Bu kumpası bozacağız.” dedi.

Mitingde, Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Eski Bakanı Efgan Ala, milletvekilleri ve adaylar da hazır bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.