Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Davutoğlu: Osmanlı'nın varisleri, Cumhuriyet'in çocuklarıyız

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Biz Selçuklu'nun torunları, Osmanlı'nın varisleri, Cumhuriyet'in çocuklarıyız." dedi.AK Parti, İzmir Gündoğdu Meydanı'nda miting düzenledi. Miting için İzmir'in ilçelerinden çok sayıda otobüs ve minibüsle...

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2015 19:59
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2015 19:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Biz Selçuklu'nun torunları, Osmanlı'nın varisleri, Cumhuriyet'in çocuklarıyız." dedi.

AK Parti, İzmir Gündoğdu Meydanı'nda miting düzenledi. Miting için İzmir'in ilçelerinden çok sayıda otobüs ve minibüsle İzmir merkezine AK Partililer taşındı. Saat 16.00'da başlayacağı açıklanan miting, saat 17.30 sıralarında başlayabildi. Mitinge katılanlara hitap eden AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, muhalefet partilerine yüklendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için "okuma özürlü" ifadesini kullanan Davutoğlu, "Merkez ülke tanımı, bizim geliştirdiğimiz tanımı kullanıyor. Dünyanın en büyük havalimanını İstanbul'da inşa ediyoruz. Dünyanın tek ve ilk 3 katlı tünelini, Boğaziçi'nin altında inşa ediyoruz." şeklinde konuştu.

Mitinge katılan vatandaşlara sık sık sorular soran Davutoğlu, şunları söyledi: "Kendi helikopterini, uçağını kim yaptı? Dünyaya bu al bayrağı kim taşıdı? Kılıçdaroğlu coğrafyayı yeni öğreniyor. Bakın Afro-Avrasya dediğimiz için, Türkiye'yi Balkanlara bağladığımız için yıllarca sayın Cumhurbaşkanımızı da, beni de dünyaya şikayet ettiler. Biz Selçuklu'nun torunları, Osmanlı'nın varisleri, Cumhuriyet'in çocuklarıyız. Milliyetçiliğe gelelim, Bahçeli (MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli), burada milliyetçilik dersi veriyor ya. 2002 yılında kendi derdine deva olmadığı gibi orta Asya'da da deva olamıyordu. Bilge Kağan'ın yolunu kim yaptı? Filibe'deki camileri bütün ecdad yadigarına kim sahip çıktı? Kendi öğrencisine ders kitaplarını veren kim?"

AK Parti'nin iktidara geldiği dönemde Türkiye'de olağanüstü hal (OHAL) olduğunu ileri süren Davutoğlu, "OHAL'i kim kaldırdı? Türkiye'nin her yerinde hayatı kim normalleştirdi? Demokratik hakları kim getirdi? Karakollar işkencelerle anılırdı. Türkiye'de işkenceyi kim sıfırladı? Türkiye'de Devlet Güvenlik Mahkemeleri'ni (DGM) kim kaldırdı? 27 Mayıs'ı açıkça lanetleyin dedim yapabildiler mi? Milli Şef ne yaptı? Aynı şekilde MHP 'biz o zaman yoktuk' diyor. 28 Şubat'ta neredeydiniz, neredeydi MHP? AK Parti'yi durdurmak Türkiye'yi durdurmaktır." ifadelerini kullandı.

"CHP-MHP-HDP KOALİSYON İSTİYOR"

7 Haziran seçimlerine gidildiğini ifade eden Davutoğlu, "7 Haziran seçimlerine gidiyoruz. CHP, HDP, MHP, bunların üçü de eski Türkiye özlemiyle koalisyon istiyor. CHP diyor ki 'HDP'nin barajı aşması bizim için çok önemli'. MHP genel Başkan Yardımcısı demiş ki, 'HDP'nin barajı aşması iyi olur' demiş. Güya MHP, HDP'ye karşıydı. Kimin eli kimin cebinde. HDP kışkırtıcılık yapıyor MHP kazanıyor, MHP kışkırtıcılık yapıyor HDP kazanıyor." diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.