Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Davutoğlu: Ocak ayında 15 bin öğretmen ataması yapılacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni Başbakanlık binasında kabul ettiği öğretmenlere seslenirken, ocak ayında yeni öğretmen ataması yapılacağını açıkladı. Başbakan Davutoğlu, "İnşallah emekli olan öğretmenlerinin durumunu da göz önüne...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2014 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2014 14:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni Başbakanlık binasında kabul ettiği öğretmenlere seslenirken, ocak ayında yeni öğretmen ataması yapılacağını açıkladı. Başbakan Davutoğlu, "İnşallah emekli olan öğretmenlerinin durumunu da göz önüne alarak 15 bin yeni atamayı ocak ayında yapacağız. Bu haberi, öğretmen aşkı ile bekleyen vatandaşlarımızı mutlu edecektir. Bunu tevdi etmek istiyorum." dedi.

Davutoğlu, konuşmasında hafta sonu çalışan öğretmenlerin ek ders ücretilerini de iki misline çıkardıklarını bildirerek, "Öğretmen Strateji Belgesini" de yakında ilan edeceklerini açıkladı.

Davutoğlu, 800 bin tablet dağıttıklarını ifade ederek, Fatih Projesi için dağıtılan tabletlerin "oyun amaçlı" kullanılması ile ilgili duyum aldığını aktardı. Davutoğlu, tabletlerin bu amaçla kullanılmasına kızdı ve öğretmenlere, "Tabletleri bilgi çağında bilgi erişimini tanıtmak için veriyoruz. Lütfen tabletlerin kullanım amaçlarını takip edin." talimatını verdi.

Davutoğlu, Milli Eğitim Bakanı'da seslenerek, "Tanınmış öğretmenlerimiz ve sanatçılarımız ülkenin dört bir yanında fahri öğretmenler olarak ders vermeliler. Ordaki öğrenciler, dersliklerle sınırlı kalmadığını görmeliler."çağrısında bulundu.

Davutoğlu, konuşmasında Milli Eğitim Bakanlığı'na AK Parti hükümetleri döneminde yaptıkları yatırımları da anllattı. Milli eğitim bütçesinin, savunma bütçesinden fazla olmaya başladığını dile getiren Davutoğlu, "Savunma bütçe de birinci olurdu. Şimdi MEB birinci oldu. Bir ülkenin savunması MEB’den geçtiğine inanıyoruz. Milli eğitimi sağlam olmayan bir ülkenin tankları tüfekleri, uçakları savunmayı temin etmez. Ama milli eğitiminiz sağlamsa, eksik olan savunmayı tamamlarsınız. Bunun için 2002 yılına kıyasla yüzde 726'lık bir artışla bütçede artış oldu, ve 62 milyara yükselttik. Nerde cari açık kadar yükselttik. Öğretmenlerimizden bekar ve işe yeni başlayanın maaşı 2002 yılındaki 470 liraydı, şimdi 2 bin 148 TL. 458 bin 496 öğretmeni atadık, bizim dönemde. Tomplamda 854 bin 854 öğretmen vardı. Nerede ise yarısı son 12 yıl içinde atandı. 28 Şubat'ta kalan şeyler, meslek liselerine yapılan ayrım ortadan kaldırıldı. Meslek liselerimizin iş dünyamızla birlikte yapılandırmaya ihtiyacı var. Doğrudan istihdama yönelik şekilde. Kürtçenin seçmeli ders olması, Kur'an ve Siyer derslerinin seçmeli derlerinin olması gibi... Toplumun değişik kesimlerine hitap eden önemli muhteva değişkilikleri yapıldı. Destekleyecek şekilde 100 yeni üniversite kurduk. Liseyi bitiren öğrencilerin açıkta kalmaması için. İlk defa sosyal bilimler ve spor liseleri kuruldu. 200 bin yılında 346 bin derslik vardı, 646 bin 469’a yükselttik derslik sayısını, hala da yükseltmemiz lazım. 21. yüzyıla girerken birçok şey yüz karasıydı. 70-80 kişilik sınıflar. Malatya’da basının önünde risk alarak öğrencilerin yanına gittim. Kaç kişisiniz diye sordum sınıfta, '25 kişiyiz' dediler. Şimdi, insanı bir eğitimin ikili öğretmen-öğrenci gerçek bir zeminde olması için... 30’un üzerine çıktı mı bunu sağlamak mümkün değil."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.