Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Davutoğlu: Kılıçdaroğlu'nu Melih Bey'e havale ediyoruz

Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim beyannamesini açıklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu beyanname açıkladı. Baktılar ki Kılıçdaroğlu uçuyor, HDP bugün daha da hızlı uçmaya karar verdi....

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2015 23:15
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2015 23:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim beyannamesini açıklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu beyanname açıkladı. Baktılar ki Kılıçdaroğlu uçuyor, HDP bugün daha da hızlı uçmaya karar verdi. Ben, Kılıçdaroğlu'na detaylı cevap vermeyeceğim. Kılıçdaroğlu'nu Maliye Bakanımıza ve Melih Bey'e havale ediyoruz. Bakalım ne diyecek." dedi.

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Ankara Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen programda partisinin Ankara milletvekili adaylarını tanıttı. Aday tanıtımından önce bir konuşma yapan Davutoğlu’nun hedefinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu vardı.

AK Parti olarak 'yapamayacakları şeyi vadetmediklerini' vurgulayan Ahmet Davutoğlu, “Onun için kampanyamızın temel sloganlarından biri tam da Kılıçdaroğlu'na ve diğerlerine cevap olacak şekilde. 'Onlar konuşur, AK Parti yapar.' Kılıçdaroğlu beyanname açıkladı. Baktılar ki Kılıçdaroğlu uçuyor, HDP bugün daha da hızlı uçmaya karar verdi. Ben, Kılıçdaroğlu'na detaylı cevap vermeyeceğim. Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek'e meydan okudu, Maliye Bakanımız da meydan okumayı kabul etti. Önce onun hesap sınavından bir geçsin, sonra milletin ve bizim huzurumuza, siyaset sınavına onu alırız. Dolayısıyla Kılıçdaroğlu'nu Maliye Bakanımıza ve Melih Bey'e havale ediyoruz. Bakalım ne diyecek.” şeklinde konuştu.

Davutoğlu, konuşmasında Kılıçdaroğlu’na ilginç bir de benzetmede bulundu: “Bizim oralarda bir söz vardır. Kılıçdaroğlu, 'aslı yok yaylası'ndan türküler söylüyor. Eğer dediklerini yapacak olsa, o 'aslı yok yaylası'ndaki bulamadığı kaynaklar var ya, Türkiye'ye sadece bir yılda 150 milyar ek bütçe yükü getirecek. Bu ne demek biliyor musunuz? Biz devraldığımızda bunların zihniyetini taşıyan, yani eski Türkiye'nin zihniyetini taşıyanlar bize yüzde 10,8 bütçe açığı devretmişlerdi. Kemal, şimdi hayal oyunlarıyla oynuyor ama vakti bol, o oyunlarla bir müddet daha oyalanır. Eğer Kılıçdaroğlu bu dediklerini yapsa önümüzdeki yıl bütçe açığı tekrar yüzde 10,8'e çıkar.”

Davutoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim hedeflerini yüzde 35 olarak açıklamasını ise “Çünkü Kılıçdaroğlu hiçbir zaman bu memlekette iktidar olamaz, CHP bu memlekette iktidar olamaz. Onun için 'yüzde 35' diyor. Ulaşabileceği en yüksek yer yüzde 35.” sözleriyle eleştirdi.

Kendisinin ise AK Parti’nin birinci parti olmaması halinde “emaneti devredeceği” sözünü veren Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Kılıçdaroğlu, ekonomide palavra vaatler peşinde olduğu gibi siyasette de sözlerinde durmuyor” dedi.

Davutoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı vaatler için de “Bu vaatler, bu mantık, bu zihniyet vatandaşa dokundu mu vatandaşı yıkar, bitirir ve IMF'ye mecbur eder. Biz 2002'de iktidara gelirken verdiğimiz sözü şimdi tekrar Ankaralılar ve millet huzurunda söylüyoruz. Bir daha bu ülkeyi ne IMF'ye mecbur edeceğiz ne darbelere ve vesayetlere terk edeceğiz.” dedi.

Başbakan Davutoğlu ardından da Ankaralı seçmenlerinden en az 20 milletvekili istedi: “Onun için aziz Ankaralılar, bugün sizden ricamız, Ankara'da bir demokrasi destanı yazarak, inşallah 32 milletvekili adayımıza sahip çıkmanızdır. Soruyorum, 32 milletvekili adayımıza da sahip çıkmaya var mısınız? İnşallah en az 20 milletvekili göndermeye var mısınız? Daha da ilerisine daha da öncü ufuklara yürümeye var mısınız?”

Ardından partinin adayları tek tek sahneye çağrıldı. Önce Davutoğlu ve AK Parti Ankara İl Başkanı ile birlikte fotoğraf çektiren adaylar, ardından arkadaki platforma geçti. Sonunda ise adaylar hep birlikte fotoğraf çektirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.