Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Davutoğlu: Hiçbir etnik ayrım aramıza fitne sokamaz

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bütün vatandaşlarını insan onuru içinde taçlandırdığı kimlikleriyle seviyoruz. Onları Yaradan’dan dolayı seviyoruz. Hiçbir mezhep ayrımı, hiçbir etnik ayrım bizim aramıza...

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2015 20:40
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2015 20:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bütün vatandaşlarını insan onuru içinde taçlandırdığı kimlikleriyle seviyoruz. Onları Yaradan’dan dolayı seviyoruz. Hiçbir mezhep ayrımı, hiçbir etnik ayrım bizim aramıza fitne sokamaz.” dedi.

Ahmet Davutoğlu, partisince Iğdır Zübeyde Hanım Bulvarı'nda düzenlenen mitingde konuştu. "Biz Çanakkale ve Sarıkamış’ın 100. yılında dedelerimizi andık. Biz dedelerimizi anarken birileri de yurt dışında Türkiye ve bütün milletimiz aleyhine büyük bir kampanya başlattılar." diyen Davutoğlu, "Bizden hesap sormaya kalktılar, 100 yılın hesabını… Eğer hesap sormaya başlarsak Kafkaslar’da çok hesap sorulması gerekir. Teker teker sormamız gerekir; Çerkeslere, Çeçenlere, can Azerilere Hocalı’da ne oldu dememiz gerekir. Gürcülere, trenlere bindirilip Sibirya’ya gönderilen, yollarda ölen yiğit Ahıskalılara ne oldu dememiz gerekir. Kırım Tatarları’na ne oldu dememiz gerekir. Biz o acıyı yüreğimizde hep taşıdık. Ama dünya alem bilsin ki biz millet olarak mertçe savaşırız, mertçe barış yaparız. Şimdi de Türkiye’nin en doğusundan bereketli Iğdır’dan, Ağrı Dağı’nın eteğinden bütün Kafkas milletlerine sesleniyorum. Gelin yepyeni bir Kafkasya kuralım. Barış ve huzur içinde yaşanacak, refah, enerji ve adalet bölgesi olan bir Kafkasya kuralım. Tarihi düşmanlıkları bırakalım. Geleceğe adım adım açılalım. İşte biz böyle bir çağrıyı, hem Kafkas milletlerine hem Balkan milletlerine, hem Ortadoğu milletlerine sunduk."

'İSTERSENİZ SABAHA KADAR DURURUZ'

Seçim sürecinde 20. mitingini yaptığını söyleyen Davutoğlu, "Ben bugün çok ümitlendim. Hiç yorgunluk hissetmiyorum. Iğdır’da şu tabloyu gördüm ya artık gam yemem. İsterseniz sabaha kadar dururuz. Hiç yorulmam. Iğdır’da bu tabloyu gördüm ya, bu ışıl ışıl bakan gençleri, kardeşlerimi vatandaşlarımı gördüm ya inşallah önümüz emindir. " ifadelerini kullandı.

Başbakanlık görevine geldikten bir ay sonra 6-7 Ekim olaylarının başladığını hatırlatan Davutoğlu, şöyle devam etti: Kim çıkardı kim tahrik etti? HDP. Bugün barış türküsü çığıran Demirtaş, açıkça sokaklara inin diye bir takım twetler attılar. Aziz Iğdırlılar 6-7 Ekim’i yaşadıktan sonra bir daha bu vandallara bu güzelim şehirleri bırakır mısınız? Bir daha terörü, şiddeti bütün şehirlere yaymak isteyenlere fırsat verir misin? Bu HDP var ya tek parti döneminin CHP’si gibi. Olduğu yerde başkasının olmasına izin vermez. ‘Bir tek ben olacağım’ diyor. Bu Suriye’de de böyle oldu, şimdi Türkiye’de de.. Bir de milletin diniyle diyanetiyle uğraşıyor, aynen CHP. Birisi Türkleri dininden soğutmak, kopartmak istedi, biri de Kürtleri kopartmak istedi. Hala Marksist Leninist bir ideolojiyle hareket ediyorlar."

'BÜTÜN AZERİLER İÇİN TÜRKİYE ANAVATANDIR'

Gürcistan’la pasaportsuz geçiş olduğunu aynısını Azerbeycan için de istediklerini söyleyen Davutoğlu, “Türkiye olarak bütün Azeri kardeşlerimize vizeyi kaldırdık, hiçbir vize yok onlara. İnşallah Azerbaycan da hazırlıkları tamamladığında vizeleri de pasaportları da kaldırırız. Bir millet iki devlet diye birleşir kucaklaşırız. Ama Kılıçdaroğlu’nun bunları söylerken bilmedikleri bir şey var ki, bunlar devletler arası ilişki. İki tarafın da hazır olmasıyla ilgili. Biz Azerbaycan’a bunu teklif ettik. Ne zaman hazır olduklarında başımızın üzerinde yerleri var. Bütün Azeriler için Türkiye, anavatandır, kendi vatanlarıdır; bizim için de Kafkas dağları ve Azerbaycan bizim vatanımızdır, öz vatanımızdır, menemdir, bizimdir bizim."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.