Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Davutoğlu, Edebali türbesini ziyaret etti, hızlı treni anlattı

733. Ertuğrul Gazi'yi anma ve Söğüt Yörük Şenlikleri'ne katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, dönüş yolunda Bilecik'te Şeyh Edebali Türbesi'ni ziyaret etti. Davutoğlu, eşi ve beraberindekilerle gözleme yedikten sonra helikopterle Ankara'ya...

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2014 15:34
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2014 15:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Davutoğlu, Edebali türbesini ziyaret etti, hızlı treni anlattı
733. Ertuğrul Gazi'yi anma ve Söğüt Yörük Şenlikleri'ne katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, dönüş yolunda Bilecik'te Şeyh Edebali Türbesi'ni ziyaret etti. Davutoğlu, eşi ve beraberindekilerle gözleme yedikten sonra helikopterle Ankara'ya hareket etti. Gazetecilere hızlı tren inşaatıyla ilgili açıklamalarda bulunan Davutoğlu, Söğüt'teki anma törenlerinde yaşanılan gerginliklerin hatırlatılması üzerine konuyla ilgili değerlendirme yapmadı.

Söğüt'ten ayrıldıktan sonra Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı'yı makamında ziyaret eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, ardından Şeyh Edebali'nin türbesine geldi. Başbakan Davutoğlu, gazetecilerin görüntü alınmasına izin verilmeyen türbe ziyareti sonrası hızlı trenle ilgili açıklamalarda bulundu. Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri'nin 733’üncüsünü gerçekleştirdiklerini dile getiren Davutoğlu, "Sadece Söğütlüler ile değil yurdumuzun her bir köşesinden gelen kardeşlerimizle kucaklaştık. Bir kez daha Ertuğrul Gazi’nin huzurunda, bu toprakların ebediyen yurdumuz olacağına dair ahdimizi, sözümü tekrarladık. Dursun Fakih, Ertuğrul Gazi ve Şeyh Edebali arasındaki bölgenin tümünü bir tarih havzası haline dönüştürmek ve ayrıca buradan Yenişehir’den Bursa’ya, İznik’e olan havzayı da bir Osmanlı tarih havzası ve birlikte entegre proje halinde hem iç turizme hem dış turizme açacak adımları atma kararındayız. Çünkü bu dağlar, bu tepeler 600 yıl süren bir imparatorluğun, devletin tohumunun atıldığı tepeler. Her bir vatandaşımızın, genç neslin buralara gelerek bu hatıraları yaşaması, biçim için önem taşır. Dolayısıyla hem Söğüt’te Ertuğrul Gazi’nin huzurunda ve şimdi Şeyh Edebali’nin huzurunda bunu yad ederken bu havzanın, bütün dünyanın ilgisini çekecek bir nitelikte bir kültür havzası haline dönüşmesi için gerekli olan ne varsa yapılacak." diye konuştu.

Hızlı tren çalışmalarını da değerlendiren Davutoğlu, şunları kaydetti: "Bilecik’in çok yakından takip ettiği iki önemli projeyle ilgili bilgi aldım. Bu konuda da Ulaştırma Bakanımızı talimatlandırdık. Birisi, Bilecik’te hızlı tren istasyonunun bulunduğu hattın çevre yoluyla irtibatının sağlanması. En kısa zamanda bu programa, projeye alınacak. İnşallah gelecek sene Söğüt şenliğine geldiğimizde bu tamamlanmış olacak. Yine uzun zamandır Bileciklilerin takip ettiğini bildiğim, Bilecik-Yenişehir yolunda bazı yasal sorunlar çıkmıştı. Onun da bir an önce tamamlanması için gerekli talimatları verdik. Tekrar ihaleye çıkılacak, en kısa zamanda. Bilecik-Yenişehir hattı da tamamlanmış olacak. Bilecikimizle ilgili sorunları da dinleyip bu sorunlarla ilgili adımların, süratle talimatlarını verdim. Allah, bu topraklarda her zaman ebediyen, bu değerlerin yaşamasını nasip eylesin. Allah, İstiklal Harbi’nin hemen öncesinde burada yaşanan işgal gibi işgali bir daha göstermesin."

Davutoğlu, türbenin bulunduğu alandaki kıl çadırında gözleme yiyen Ahmet Davutoğlu, helikopterle Ankara'ya hareket etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.