Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Davutoğlu: “Dön Kandil’e Artık Silahları Gömelim De”

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “HDP Türkiyeleşmekten söz ediyor. Gerçekten niyetin buysa Demirtaş, dön Kandil’e ‘Artık silahları gömelim de” dedi.Seçim çalışmaları kapsamında sabah saat 10.00 sırlarında Beyazıt Meydanından Başlayarak...

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2015 01:56
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2015 01:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Ahmet Davutoğlu, “HDP Türkiyeleşmekten söz ediyor. Gerçekten niyetin buysa Demirtaş, dön Kandil’e ‘Artık silahları gömelim de” dedi.
Seçim çalışmaları kapsamında sabah saat 10.00 sırlarında Beyazıt Meydanından Başlayarak Kapalı Çarşı esnafını ziyaret eden Başbakan Davutoğlu sırasıyla Zeytinburnu, Güngören, Bahçelievler, Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa, Arnavutköy, Başakşehir, Esenyurt ve Küçükçekmece’de halka seslendi. Başbakan Davutoğlu, İstanbul Milletvekili adaylarıyla gerçekleştirdiği günün son mitingini ise akşam 23.00 sıralarında Bağcılar meydanında gerçekleştirdi.
Burada toplanan coşkulu kalabalığa seslenen Başbakan Davutoğlu “Şu ana kadar 73 miting gerçekleştirdik. Cumartesi günü Konya’da yapacağımız Konya mitingi ile 81 ili tamamlamış olacağız. CHP, MHP ve HDP belli bölgelerin dışına çıkamadılar. Türkiye yüz yıllık Cumhuriyet tarihinde en büyük hamleleri 13 yıllık dönemde yaptı. Birileri Türkiye çok güç kazandı, çok büyüdü. Türkler Fazla oldu diyorlar. Onlara dur diyecekmisiniz?” dedi.
“KILIÇDAROĞLU TÜRKİYE’NİN MERKEZ ÜLKE OLDUĞUNU YENİ FARK ETMİŞ”
AK Parti iktidarından önce Türkiye’nin Başbakanlar tarafından değil İMF memurları tarafından yönetildiğini belirten Başbakan Davutoğlu “Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin merkez ülke olduğunu yeni fark etmiş. 13 yıldır biz yazmıştık onu. Türkiye’yi merkez ülke yapan kim? Dünyanın en büyük havalimanı nı kim yapıyor? Kılıçdaroğlu gibi 2035 demiyoruz. 2019 yılında kademeli olarak 2020’de Dünyanın en büyük havalimanı yılda 150 milyon yolcuyu buraya getiren havalimanını yapacağız.”
"KİM BÜYÜK HEDEF KOYDUYSA ÖNÜNÜ KESTİLER"
“Göbeğini kaşıyan adamlar diyerek bizle alay edenler şimdi görsünler İstanbul yeniden inşa ediliyor. Bağcılar yeniden inşa ediliyor” diyen Başbakan Davutoğlu “Türkiye Cumhuriyeti uyuyan bir devdi. Osmanlı devletini tasfiye etmeye çalıştılar. Türkiye Cumhuriyetine 80-90 yıl boyunca büyük hedef koymayın dediler. Kim büyük hedef koyduysa önünü kestiler. Adnan Menderes’in önünü kesip onu şehadetle şehitliğe yürüttüler. Necmettin Erbakan Hoca’nın önünü kesip 28 Şubatı yaptılar. Özal’ın önünü kestiler. Ama, AK Partinin önünü kesemediler, kesemeyecekler.”
YURT DIŞINDAKİ AĞA BABALARI BİR ARAYA GELİN AK PARTİYİ DEVİRİN DİYORLAR
Seçim iktidar için yapılır diyen Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü “Madem iktidar niyetleri yok bunlar neden siyaset yapıyorlar? Koltuklarını korumak için. Onların yurt dışındaki ağa babaları bu ‘Bu Filistin’de direnen AK Parti var ya, Balkanlara sahip çıkan AK Parti, Somali’ye mazlumlara sahip çıkan AK Parti fazla oluyor’ diyorlar. Siz üçünüz bir araya gelin Ak Partiyi devirin diyorlar. Üç değil 33 olsanız sonuç değişir mi? Şimdi 3‘ü yetmedi üç tanede paralel örgüt çıktı. Biri Pensilvanya, biri de PKK Paralel’i biri ise CHP ile iş tutan başlarındaki solisti CHP Milletvekili adayı yaptığı DHKP-C. Kimin eli kimin cebinde görüyorsunuz hepsi şüpheli şimdi bu 6 şer odağı bir araya gelse bir hayrı yapar mı? Peki 6 şer odağı bir araya geldi diye AK Parti cepheyi bırakı mı ?
"İSTANBUL’DA DÜŞÜNCESİ DİNİ AYRI DİYARBAKIR’DA MUŞTA AYRI"
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı eleştiren Başbakan Ahmet Davutoğlu “İstanbul’da bir takım ataistlere sözde liberallere yaranmak için ‘Taksim bizim Kabe’miz’ diyor. Sonra Bitlis’te, Muş’ta Medine vesikasından söz ediyor. Bunun İstanbul’da düşüncesi ayrı, inancı ayrı, Diyarbakır’da Muşta ayrı. Hiç bundan hayır gelir mi. Orada müftü aday gösteriyor. Burada milletin ahlakı kültürü ile uyuşmayan kişileri aday yapıyor. Demezler mi git bu adaylarını Diyarbakır’da takdim et. CHP bu tekbirleri minarelerden mahrum bırakmış ezanı Muhammed’i yasaklamıştı. Şimdi aynı CHP zihniyeti HDP’de. Demirtaş Diyor ki Allah “Kürtçe bilmez mi?” Bre gafil Allah’ın 99 ismine selam olsun.O her şeyi bilir” şeklinde konuştu.
DEMOKRATİK MÜCADELE İSTİYORSAN, DÖN KANDİL’E ‘ARTIK SİLAHLARI GÖMELİM’ DE
“Onlar iktidarı kapalı kapılar ardında yurt dışındaki lobilerde arara biz millette ararız” diyen Başbakan Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü “Sormak gerekmezi madem millete hizmet edecektin Pensilvanya’da ne işin var. Madem millete hizmet edeceksin Kandilde ne işin var. HDP Türkiyeleşmekten söz ediyor. Gerçekten niyetin buysa Demirtaş, gerçekten barış istiyorsan, özgürce demokratik mücadele istiyorsan dön Kandil’e ‘Artık silahları gömelim’ de. Adamın kulaklarını çekiyorlar hemen susuyor.Şimdi barajı geçemezsek kan kusturacaklar. Halen kandan bahseder. Kan akan musluklular tehdit eder. Biz tehditlere boyun eğer miyiz? Bizi her türlü darbeciler tehdit etmiş boyun eğdik mi?”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.