Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Davutoğlu: CHP'de aşçı yamağı bile yok

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "İnşallah önümüzdeki on yıllarda da 2023'e giderken hep o lezzetli yemeği yapacak, AK Parti'nin yetenekli, ehil aşçıları iş başında olacak. Şimdi bir de CHP'ye bakalım; malzeme zayıf, aşçı yok. Aşçı yamağı...

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2014 17:50
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2014 17:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "İnşallah önümüzdeki on yıllarda da 2023'e giderken hep o lezzetli yemeği yapacak, AK Parti'nin yetenekli, ehil aşçıları iş başında olacak. Şimdi bir de CHP'ye bakalım; malzeme zayıf, aşçı yok. Aşçı yamağı bile yok." dedi.

Ahmet Davutoğlu, 17 Temmuz Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen AK Parti Bolu İl Kongresi'ne Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile birlikte katıldı. Burada konuşan Davutoğlu, "Bu topraklarda biz, Türk-Kürt, Alevi-Sünni ayrımına izin vermeyeceğiz. Tek bir yürek, ses, nefes olacağız. İşte davamızın esası budur. Bunu engellemeye çalışanlar olacak. Köroğlu rahmetlinin değdiği 'Tüfek icat oldu, mertlik bozuldu.' Namertler çıkacak, bunu biliyoruz. Ne zaman milli birlik demişsek namertler çıktı, çıkacak. Bir takım kumpaslarla bizi arkadan hançerlemeye çalışanlar çıkacak. Ama Bolulular biliyor, biz namertler karşısında mertliğin sembolü olmuş Bolu'dan haykırıyoruz; hiçbir namert bizim yürüyüşümüzü durduramaz." diye konuştu.

En iyi aşçıların Bolu'dan çıktığını söyleyen Davutoğlu, AK Parti'de malzemenin de aşçının da kaliteli olduğunu lezzetli yemekler ortaya çıktığını söyledi. Davutoğlu, şöyle devam etti: "İnşallah önümüzdeki on yıllarda da 2023'e giderken hep o lezzetli yemeği yapacak, AK Parti'nin yetenekli, ehil aşçıları iş başında olacak. Şimdi bir de CHP'ye bakalım; malzeme zayıf, aşçı yok. Aşçı yamağı bile yok. Biz bütün Türkiye'yi planlarken, karış karış dolaşırken, bıkmadan usanmadan, insanlarımızla birlikte her bir şehrimiz ve köyümüz için yeni malzemelerle lezzetli bir gelecek hazırlarken ve dünyaya adalet mesajı dağıtırken, onlar bir ilçeyi bile idare edemiyorlar. Şimdi Yalova'da ağaçlar kesiliyor, Kılıçdaroğlu'na soruyorsunuz; 'ben ağaç kesmeye karşıyım ama haberim yok' diyor. Malzeme bozuk, aşçı yok. Sonra Şişli Belediyesi birbirine giriyor. Belediye başkanı ile yardımcısı, bütün belediye birbirine darbe yapmakla meşgul. O, onu tehdit ediyor, başkası diğerini şantajla suçluyor. Bir Şişli de bile, ki İstanbul'un güzide bir ilçesidir, orada bile kendi aralarında birlik sağlayamıyorlar."

'DARBELERİN, VESAYETİN KÖKÜNÜ KAZIDIK'

"Şimdi biz darbelerin, vesayetin kökünü kazıdık." diyen Davutoğlu, "İnşallah bu topraklarda bir daha milli irade dışında kimse hükmedemeyecek. Kimse milletten almadığı gücü kullanamayacak. Ama baktılar ki biz Türkiye'nin darbenin tümüyle kökünü kazıdık ama darbe kanlarında var ya alışkanlıklarında Şişli Belediyesi'nde darbe yapmaya kalktılar. Ayrıca baktılar darbe dönemi bitti vesayetlerin peşine düştüler. Bir CHP milletvekili, açık bir şekilde '30 Mart seçimleri öncesinde 'paralel yapı'yla işbirliği yaptık, hata yaptık' dedi. Şimdi Kılıçdaroğlu'nun cevap verme vakti, soru sorma değil, hesap verme makamında. 30 Mart'tan önce 'paralel yapı'yla işbirliği yaptınız mı yapmadınız mı? Yaptıysanız ne verdiniz ne aldınız? Millet bunu bilmek istiyor. Kılıçdaroğlu, ne verdin 'paralel yapı'ya ne aldın. Bu ilişkileri ortaya çıkaracağız."

Geçen yıl Mayıs ayından bu yana Türkiye'de aydınlığı karanlığa ve ümidi yeise çevirmek için her türlü komplonun düzenlendiğini öne süren Davutoğlu, şöyle devam etti: "Ama hesap edemedikleri bütün bu faaliyetlerin ve tuzakların karşısında dimdik duran bir AK Parti kadrosu vardı. Şimdi soru sorma vakti bizde. Madem ki sizin milletvekiliniz bunu itiraf ediyor, Sayın Kılıçdaroğlu, senin açıklaman, bu sorulara cevap vermen lazım. Aynı şekilde bir televizyon programında, 'benim yakınlarımdan 7 kişi bile girmiş olsa ben istifa etmeye hazırım' demişti. Bugün isimler yayınlandı, amca oğlu, dayı oğlu, teyze oğlu her türden akrabasının kendi genel müdürlüğü zamanında SSK'ya girdiği belgelendi. Şimdi bu sorulara cevap verme vakti."

Davutoğlu'nu, konuşması sırasında salona Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın girmesi üzerine partililere "Gördüğünüz gibi Bolu olunca başbakan yardımcıları bile çifter çifter geliyor." ifadelerini kullandı.

Başbakan Davutoğlu, partililerden 2015 yılında yapılacak genel seçimlerde çalışma sözü aldıktan sonra salondan ayrıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.