Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Davutoğlu: Bahçeli keşke Tunceli’ye gitmek için bizim çağrımızı beklemeseydi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin TBMM’deki grup toplantısında yaptığı çağrıdan sonra Tunceli’ye giden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli için, "Ama keşke Tunceli’ye gitmek için bizim çağrımızı beklememiş olsaydı. Ama buna rağmen...

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2014 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2014 13:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin TBMM’deki grup toplantısında yaptığı çağrıdan sonra Tunceli’ye giden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli için, "Ama keşke Tunceli’ye gitmek için bizim çağrımızı beklememiş olsaydı. Ama buna rağmen Tunceli ziyareti bence olumludur." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'da katıldığı 1. Uyuşturucu ile Mücadele Şurası sonrasında gazetecilerin sorularını cevapladı. Burada Davutoğlu’na, Bahçeli’nin Tunceli ziyareti ve kendisine yönelik yaptığı istifa çağrısı soruldu. Bahçeli’nin Tunceli ziyaretinden memnun olduğunu belirten Davutoğlu, tüm siyasi partilerin Türkiye’nin her tarafını ziyaret etmesini ve her yerde siyaset yapmasını istediklerini dile getirdi.

Bahçeli’nin ziyaretini 'Türk siyaseti açısından bir kazanç' olarak niteleyen Başbakan Davutoğlu, "Ama keşke Tunceli’ye gitmek için bizim çağrımızı beklememiş olsaydı. Keşke Tunceli'ye gittiğinde sadece Tunceli'ye bir mekan ziyareti yapmanın ötesinde Tuncelilerle kucaklaşabilme, onlarla göz göze bakarak konuşabilme imkanı ve cesareti bulmuş olsaydı. Ama bunlar olamamış olmasına rağmen Tunceli ziyareti bence olumludur." ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, siyasilerin ülkenin her yerine gidebilmesinin bir kazanç olduğunu kaydederek, sözlerine şöyle devam etti: "Her halükarda bütün siyasilerin, ülkenin her yerine gidebilmesi siyaset için bir kazançtır. Bununla ilgili daha geniş değerlendirmeyi yarın kongremizde yapacağız. Ancak burada bir kez daha hala ziyaret devam ettiği için tahriklerden kaçınılması çağrısında bulunuyorum. Sayın Bahçeli'nin ziyareti dolayısıyla Tunceli'de her türlü güvenlik önlemi alınmıştır. Zaten özellikle, esnafın kepenkleri kapatması, diğer sosyal hiç iletişim imkanı olmaması sebebiyle bir şekilde alınması gereken tedbirler vardır. Tüm Tuncelili kardeşlerime, vatandaşlarıma tahriklere kapılınmaması ve bu ziyaretin veya diğer benzer ziyaretlerin de suhuletle gerçekleşmesi konusunda tavsiyede bulunuyorum."

Davutoğlu, Bahçeli'nin istifa çağrısı konusunda ise şunları söyledi: "İstifa çağrısını duymamıştım. Eğer böyle bir çağrı varsa bu Sayın Bahçeli'nin haddi de değil hakkı da değil. Biz yetkiyi milletimizden alırız. Türkiye'nin her yerindeki milletimizden ve gittiğimizde de Tunceli'de olduğu gibi halkımızla kucaklaşarak, Türkiye'nin her köşesinde hem sandıktan yetki alırız hem de her ziyaretimizde halkımızla kucaklaşarak onlardan yetkiyi gönülden gönüle alırız. O bakımdan 2015 seçimlerinde de herkes yetkinin kime verildiğini bir kez daha görecek."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.