Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Davutoğlu: "15 Temmuz’da bize saldıranlar, bu ülkenin geleceğine saldırdı"

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Konya’nın Akşehir ilçesine gelen Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, "15 Temmuz’da bize saldıranlar, bu ülkenin geleceğine saldırdı" dedi.Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili...

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2016 23:46
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2016 23:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Davutoğlu: "15 Temmuz’da bize saldıranlar, bu ülkenin geleceğine saldırdı"
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Konya’nın Akşehir ilçesine gelen Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, "15 Temmuz’da bize saldıranlar, bu ülkenin geleceğine saldırdı" dedi.
Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu’na Akşehir’deki ziyaretinde Milletvekilleri Mustafa Baloğlu, M.Uğur Kaleli, Mehmet Babaoğlu ve Hüsniye Erdoğan da eşlik etti. Cuma namazını tarihi İplikçi Camisi’nde kılan Davutoğlu, camiye girerken ve çıkarken vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştı. Ahmet Davutoğlu ve beraberindeki heyet, cami çıkışında restorasyon çalışmaları devam eden tarihi arasta çarşısında esnaf ziyaretinde bulundu. Davutoğlu ziyarette babasının Akşehir’de ticaret yaptığı bir esnafla karşılaşınca bir süre sohbet etti. Arasta da Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya’dan restorasyon çalışmaları hakkında bilgi alan Davutoğlu, buradaki helvacıların ikramda bulunduğu helvadan da yedi. Arasta ziyaretinin ardından yürüyerek restorasyon çalışmaları devam eden Değirmen Sokağa geçen Davutoğlu ve beraberindekiler, buradaki incelemelerin ardından Seyyid Mahmud Hayrani Türbesi’ni ziyaret ederek, dua etti. Son olarak Akşehir Belediyesi tarafından restorasyonu yapılarak hizmete açılan tarihi Takkasızlar Konağı’nda incelemelerde bulunan Davutoğlu, buradan Selçuk Üniversitesi Akşehir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine geçerek burada öğrencilere bir konferans verdi.
"Hepimizin geleceğini karartmak istediler"
Fakültenin konferans salonunda bir konuşma yapan Ahmet Davutoğlu, hayata yüz kere de gelse öğrencilerle bir arada olup, hoca olmaya devam etmek istediğini söyledi. Davutoğlu, “Öncelikle sizleri her gördüğümde, öğrencilerle hep bir araya geldiğimde emin olun dünyadaki bütün sıkıntılar bitiyor. Çünkü her öğrencinin gözünde bir gelecek, her bir öğrencinin yüreğinde gelecekle ile ilgili bir umut doğuyor. Siz gerçekleştirdiğiniz faaliyetlerle, eğitimlerle, inşa edeceğiniz her güzel planlama ile ülkemizin kaderini de şekillendireceksiniz” dedi.
15 Temmuz’daki darbe girişimi hakkında da konuşan Davutoğlu, “15 Temmuz’da, sokaklara çıkıp bu masum halkın, bu mazlum halkın üzerine mermilerle, tanklarla, uçaklarla, saldıranlar aslında Türkiye’nin gücüne darbe vurmak istedi. Hepimizin geleceğini karatmak istediler. 15 Temmuz gecesi, o karanlık gecede bize saldıranlar var ya, şu veya bu siyasi görüşe saldırmadılar. Bu ülkenin geleceğine, bu ülkenin çocuklarının geleceğine saldırdıl. Ama yanıldıkları şuydu. Artık Türkiye 27 Mayıs Türkiye’si değil, 15 Eylül Türkiye’si değil, 28 Şubat Türkiye’si değil. Bu ülkenin çocukları artık bu ülkenin sokakları da, şehirleri de, kaderi de bizim elimizde diyecek özgüvene sahiptir” diye konuştu.
Konferansın ardından belediye binasına geçen Davutoğlu ve beraberindekilere Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya tarafından ilçedeki hizmet ve projeler hakkında bilgilendirme yapıldı. Belediye binasında Polonya’da düzenlenen Avrupa Para Tekvando Şampiyonasında Avrupa Şampiyonu olan Mehmet Sami Saraç ile çeşitli şampiyonalarda dereceleri bulunan tekvandocular Mahmut Can Karaman ve Yusuf Uzun ile de görüşen Davutoğlu, sporcuları cumhuriyet altını ile ödüllendirdi. Davutoğlu’na Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya ve AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs tarafından çeşitli hediyeler takdim edilmesinin ardından Ahmet Davutoğlu ve beraberindekiler Değirmenköy Mahallesi’ndeki şehit Uzman Çavuş Nebi Arslan’ın ailesini ziyaret etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.