Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Darbe Komisyonunda Pericope tartışması sürüyor

TBMM 15 Temmuz Darbe girişimini Araştırma Komisyonunda Komisyon Başkanı Reşat Petek ve CHP’liler arasında Periscope tartışması devam ediyor. Komisyona yarım saat ara verildi.15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonunda eski Diyanet İşleri...

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2016 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2016 15:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TBMM 15 Temmuz Darbe girişimini Araştırma Komisyonunda Komisyon Başkanı Reşat Petek ve CHP’liler arasında Periscope tartışması devam ediyor. Komisyona yarım saat ara verildi.
15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonunda eski Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu bilgi vermeden önce başlayan Periscope tartışması devam ediyor. CHP’li Sezgin Tanrıkulu, Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık’ın konuşmasını tabletinden Periscope üzerinden canlı olarak vermek istedi. Komisyon Başkanı Reşat Petek, Tanrıkulu’nu yayın yapmaması konusunda yeniden uyardı. CHP’liler Petek’in uyarısına tüzükte bu konunun yer almadığını ifade ederek tepki gösterdi.
Petek ise "Korsan yayın yapıyorsunuz. Bu kanlı darbe girişiminin araştırılmasına engel oluyorsunuz" ifadelerini kullandı.
Tanrıkulu, bir aydır yayın yaptığını ve bunun çok faydalı olduğunu kaydederek, iç tüzükte bunu yasaklayan bir hüküm olmadığını, Periscope üzerinden bu yayını yaptığını ifade etti. Tanrıkulu, "Biz başkanın emrivakileriyle mi bunu yapacağız. Başlangıcından itibaren bunun Meclis Tv’den verilmesini istemiştik. İç tüzükte milletvekillerinin yayın yapmasını engelleyecek bir madde yok" dedi.
Tanrıkulu, yayını kesmeyeceğini de sözlerine ekledi.
Bunun üzerine Komisyon Başkanı Petek, Meclis Başkanlığından konuyla ilgili hukuki mütalaa isteyeceklerini ve ona göre karar vereceklerini belirterek, toplantıya yarım saat ara verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.