Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Danıştay’ın Kuruluş Yıldönümü Ve İdari Yargı Günü

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Demokrasi ve hukuk devleti ilkelerinin layıkıyla yaşatılması ve korunmasında Danıştay ve İdare Mahkemeleri’ne de büyük bir sorumluluk düşmektedir" dedi.Başbakan Ahmet Davutoğlu, Danıştay’ın kuruluş yıldönümü...

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2016 13:46
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2016 13:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Demokrasi ve hukuk devleti ilkelerinin layıkıyla yaşatılması ve korunmasında Danıştay ve İdare Mahkemeleri’ne de büyük bir sorumluluk düşmektedir" dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Danıştay’ın kuruluş yıldönümü ve İdari Yargı Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, "148 yıldır hem yüksek idare mahkemesi, hem de devletimizin en yüksek danışma ve inceleme mercii olarak görev yapan Danıştay’ın kuruluş yıldönümünü en içten dileklerimle kutluyorum. Danıştay Başkanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yönetilmesi adına, denetleyici, görüş bildirici ve karar alıcı bir mekanizmayla hizmetini sürdürmektedir. Koruyucu ve düzenleyici işleviyle ülkemizde hukuk devleti anlayışının yerleşmesine önemli katkılar yapmaktadır. Hukuk sistemimiz dünyadaki ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmeler doğrultusunda geliştikçe, ülkemiz daha da güçlenecektir. Demokrasi ve hukuk devleti ilkelerinin layıkıyla yaşatılması ve korunmasında Danıştay ve İdare Mahkemeleri’ne de büyük bir sorumluluk düşmektedir. Bu düşüncelerle, Danıştay’ın kuruluş yıldönümü ve İdari Yargı Günü’nü kutluyor, başta değerli hakim, savcı ve avukatlar olmak üzere tüm idari yargı çalışanlarına başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.