Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Dağda Ölen PKK’lılara Üzülüyorum" Sözleri Yargıya Taşındı

İzmir’de, bir dernek başkanının, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un söylediğini iddia ettiği, "Dağda ölen PKK’lıya ben üzülüyorum. Onlar da bizim insanımız. Sen ona da üzülmelisin. Eğer üzülmüyor, bunu dert edinmiyorsan...

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2016 15:58
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2016 15:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’de, bir dernek başkanının, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un söylediğini iddia ettiği, "Dağda ölen PKK’lıya ben üzülüyorum. Onlar da bizim insanımız. Sen ona da üzülmelisin. Eğer üzülmüyor, bunu dert edinmiyorsan faşistsin" sözleri yargıya taşındı. Konuyla ilgili jet bir açıklama yapan Şenol, dernek başkanı hakkında suç duyurusunda bulunduğunu, kendisinin PKK ile ilgili bu cümleleri kullanmadığını söyledi. Şenol, hukuki ve cezai işlemlerin sonucunda haklılığının ortaya çıkmasının ardından manevi tazminat davası açacağını ifade ederek, iddialara ilişkin internet gazetelerindeki haberlerin altına haksız yorum yapanlar ile sosyal medyada bu yönde asılsız paylaşımlarda bulunanlar hakkında da suç duyurusuna hazırlandıklarını ifade etti. Şenol, “Ben ne o kişiye ne de başkasına, hiçbir ortamda, bu yönde bir söz söylemedim” diye konuştu.
CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin de, yönetim olarak Başkan Şenol’un yanında olduklarını ifade ederek, "Ortada çok ağır ve temelden yoksun, çirkin bir iddia var. Halil Başkan bu sözleri söyleyecek en son kişidir” dedi. Tekin, şöyle devam etti:
"Sayın Başkanımızın Gaziemir’e kazandırdıkları ve eserleri ortadadır. Bugüne kadar nikahını kıydığı tüm çiftler ve esnaf başta olmak üzere Gaziemir’de binlerce kişiye Türk Bayrağı ve Mustafa Kemal Atatürk’ün portresi motifli duvar halısı hediye eden yegane belediye başkanıdır. Bu çirkin iddianın sahibini esefle kınıyoruz."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.