Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk ve rüşvet iddiaları sıfırlanmıştır'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana il örgütü, İstanbul Başsavcılığı’nın 17-25 Aralık yolsuzluk dosyası hakkında verdiği takipsizlik kararını üzerinde “Adaletin kara günü” yazılı siyah çelengi Adliye Sarayı’na bırakarak protesto...

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2014 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2014 12:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk ve rüşvet iddiaları sıfırlanmıştır'
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana il örgütü, İstanbul Başsavcılığı’nın 17-25 Aralık yolsuzluk dosyası hakkında verdiği takipsizlik kararını üzerinde “Adaletin kara günü” yazılı siyah çelengi Adliye Sarayı’na bırakarak protesto etti. Adana Adliye Binası önünde toplanan CHP’liler alkışlarla “Gün gelecek, devran dönecek AKP halka hesap verecek” şeklinde sloganlar atarak, karara tepki gösterdi. CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümer, 100 yılın en büyük yolsuzluk operasyonunun kirli bir adaletsizlikle kapatılmak istendiğini savundu.

Takipsizlik kararının tarihe ‘adaletin kara günü’ olarak geçtiğini iddia eden Sümer, “Bu takipsizlik kararıyla görüyoruz ki, 17-25 Aralık soruşturmasında paralar değil, Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki en büyük yolsuzluk ve rüşvet iddiaları sıfırlanmıştır.” dedi. Dosyanın hukuken değil siyasetten kapatıldığının altını çizen Sümer, yolsuzluk ve rüşvetle ilgili iddiaların ‘darbe’ gerekçesiyle örtüldüğünü vurguladı. Türkiye’nin siyasi tarihinde cumhuriyet döneminin en büyük yolsuzluk ve rüşvet davası olarak geçen bu dosyaların milletin vicdanında kapatılmasının mümkün olmadığını dile getiren Sümer, bu soruşturmanın üzerinin örtülmesine kimsenin gücünün yetmeyeceğini belirtti.

17-25 Aralık’ın hesabının anayasal zeminde sorulacağını ifade eden Sümer, “17-25 Aralık’ın kayıtları vatandaşın hafızasında ve kamuoyuna mal olmuştur. Vicdanlar kanıyor, hukuk ağlıyor, sistem çöküyor. Yaşananlar dört bakana ve Bilal Erdoğan’a feda ediliyor. Bağımsız yargıya çocuğunu ifade vermeye göndermeyenlerin ülkede demokrasiden, hukuktan söz etmeye hakları yoktur. Türkiye’de artık bariz bir şekilde adalet bir kadın adı, kanun ise bir müzik aleti olmuştur. Bu bağlamda son yüzyılın en büyük yolsuzluk operasyonu kirli bir adaletle kapatılmak isteniyor. CHP olarak vicdanlarımızı yaralayan rüşvet ve yolsuzluk dosyalarının peşinde olacağız.” diye konuştu. Polisin yoğun güvenlik tedbirleri aldığı eylemde CHP’liler Sümer’in konuşmasından sonra sloganlar atarak ayrıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.