Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: “Millet Kimin Nerede Durduğunu Biliyor”

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir televizyon programında PKK ve DHKP-C ile ilgili sözleri üzerine, “Milletimiz terörle mücadele konusunda kimin nerede durduğunu açık bir şekilde...

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2016 17:04
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2016 17:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir televizyon programında PKK ve DHKP-C ile ilgili sözleri üzerine, “Milletimiz terörle mücadele konusunda kimin nerede durduğunu açık bir şekilde görüyor” dedi.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına cevap veren İbrahim Kalın, Alman Parlamentosunun 1915 olaylarına ilişkin aldığı karara Türkiye’nin tepki olarak hangi adımları atmayı düşündüğünün sorulması üzerine, alınan bu karara yönelik alınacak tedbirlerle ilgili bir eylem planı hazırlandığını belirtti.
Almanya’nın İncirlikte müstakil bir üs kurma gibi bir talebinin söz konusu olmadığının altını çizen Kalın, “Burada söz konusu olan DAEŞ ile mücadelede uluslararası koalisyon bağlamında İncirlik Üssü’nün kullanılması ile ilgili taleptir ki bu zaten fiilen yapılıyor. Almanya’nın koalisyon çerçevesinde 2 uçağı İncirlik Üssünü kullanmakta. İstihbarat toplamak ve ikmal amaçlı gelmiş uçaklar. Belki bu sayının artırılmasına yönelik, personelin kalma yeri konusu ile ilgili bir trafik olabilir, müstakil bir üs kurulması diye bir şey söz konusu değil” dedi.
“RUS PROPAGANDASI, YALAN YANLIŞ BİLGİLERLE TÜRKİYE’YE KARŞI KARALAMA KAMPANYASI YAPMAYA ÇALIŞIYOR”
DAEŞ’in üniformaların Antakya’da yapıldığı yönündeki haberin gayri ciddi olduğunu kaydeden ve haberin şekline bakıldığında ısmarlama bir algı operasyonu gibi göründüğünün altını çizen İbrahim Kalın, Rus medyasında yer alan ve Türkiye’den Suriye’ye geçen TIR’larla silah taşındığı iddialarına cevap verdi. Kalın, “Rus tarafı uçağın düşürülmesinden beri Türkiye aleyhine aslı astarı olmayan açıklamalar yapmayı bir alışkanlık haline getirdi. Bunu ispat etsinler, DAEŞ’in kontrolünde olan bölgelere Türkiye’den silah gönderildiği… Hatırlayın bu mesele Türkiye’de kimler tarafından ne şekilde gündeme getirildi sonuçları da ortada. Burada Rus propagandası, yalan yanlış bilgilerle Türkiye’ye karşı karalama kampanyası yapmaya çalışıyor, ciddiye alınacak bir tarafı yok” diye konuştu.
DAEŞ terör örgütü Kilis’e düşen uçaksavar mermileri ile ilgili soruya cevap veren Kalın, “Gerekli bütün tedbirler alınıyor. Roket saldırıları başladığı zaman biz gerek kendi kara kuvvetlerimizin imkan ve kabiliyetleri gerekse uluslararası koalisyonun havadan verdiği destek ile onlarca DAEŞ hedefini yerle bir ettik. Şuana kadar 3 binden fazla DAEŞ hedefi vuruldu, bin 400 civarında terörist bertaraf edildi” şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dokunulmazlıkların kaldırılmasını kapsayan anayasa değişikliğini onaylama süresine yönelik eleştirilere cevap veren Kalın, “Bir planlama söz konusu değil. Cumhurbaşkanımız 15 günlük yasal süre hakkını kullanmıştır. Cumhurbaşkanımıza imzaya geldiği gün biz Afrika seyahatine çıktık. Bir müzakere süreci oluyor, kendileri uygun gördükleri bir zamanda bunu imzalıyorlar. Bunun başka bir konu ile ilişkilendirilerek takvimlendirildiğini düşünmek bana spekülatif geliyor” ifadelerini kullandı.
“10 MİLYON TANE ÇOĞALTIP DİPLOMAYI ADRESLERİNE Mİ GÖNDERELİM?”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın diplomasi ile ilgili yaşanan tartışmaların hatırlatılması üzerine Kalın, “Cumhurbaşkanımızın diploma meselesinin ne amaçlarla köpürtülüp gündeme getirildiği ortada. İlginç olan pekte ciddiye alınamayacak mecralarda gündeme getirilen bu konunun daha farklı, ciddi olmasını beklediğimiz kişiler tarafından dillendiriliyor olması. Bu konuda biz daha önceden açıklama yaptık, Cumhurbaşkanımızın diplomasının kopyaları basın ile paylaşıldı, internette var. Bütün bunların üzerine Sayın Rektör bir açıklama yaptı. Bundan öte ne yapmamızı bekliyorlar, 10 milyon tane çoğaltıp diplomayı adreslerine mi gönderelim. Dert başka” dedi.
Bugünlerde hem Türkiye’de hem de Avrupa’da beli çevrelerin Erdoğan saldırganlığı ile prim yapmaya çalıştıklarını kaydeden Kalın, “Birileri bunun üzerinden, içinde Tayyip Erdoğan’ın olduğu mevzuları gündemde tutarak kendilerine prim yapmaya çalışıyor. 1915 olaylarının tartışıldığı oturuma bakın, müzakere tutanaklarına bakın Tayyip Erdoğan’ı tartışıyorlar sürekli. Hani konu 1915’ti, hani bugünkü Türkiye’yi sanık sandalyesine oturtmak gibi bir niyetiniz yoktu, hani tarihle yüzleşmekti esas olan. Tayyip Erdoğan saldırganlığı merkezli bir tartışma yürüyor, üstelikte burada Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı döneminde, daha sonra Cumhurbaşkanı olarak bu konuda attığı adımların hiç birisi gündeme getirilmiyor, aslı astarı olmayan konular üzerinden gündem yapılıyor. Bu diploma tartışması da bundan çok farklı değil” diye konuştu.
“HAKAN FİDAN GÖREVİNİN BAŞINDA”
MİT Müsteşarının Tokyo’ya büyükelçi olarak atandığı iddialarına da cevap veren Kalın, “MİT Müsteşarımız Hakan Fidan görevinin başındadır. Bu tür spekülasyonları kimler çıkartıyor ona bakmak lazım. Amaç Hakan Fidan’ı yıpratma operasyonudur. Hükümetimizin, Cumhurbaşkanımızın tavrı son derece nettir, görevinin başında, görevini iyi yapan bir Müsteşarımız vardır. Bu tür yıpratma operasyonları ile kendilerince Hakan Fidan’ı yıpratmaya çalıştıklarını zannediyorlar, başarılı olamayacaklar” şeklinde konuştu.
“MİLLETİMİZ TERÖRLE MÜCADELE KONUSUNDA KİMİN NEREDE DURDUĞUNU AÇIK BİR ŞEKİLDE GÖRÜYOR”
Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir televizyon programında PKK ve DHKP-C ile ilgili yaptığı itirafın hatırlatılması ve şehit cenazelerinde Kılıçdaroğlu’na gösterilen tepkilerin hatırlatılması üzerine Kalın, “Olayın kendisi yeteri kadar açık. Kılıçdaroğlu’nun konuşmaları da ortada. Hala Türkiye’de bu cümleler kurulabiliyorsa terör mensupları ile ilgili bunun taktirini millete bırakmak gerekir. Terörle mücadele konusunda bir tarafta hükümeti eleştirirken, öbür tarafta kendilerinin böyle açıklamalar yapmaları veya birilerinin adeta terör faaliyetlerini teşvik edici, meşru gösterici tavırlar içinde bulunması abesle iştigaldir. Dokunulmazlıkların kaldırılması meselesinde hep bu konu gündeme geldi. Avrupa’nın bütün meseleleri bitmiş gibi bir takım Avrupalı siyasiler bunu sürekli gündem yapıyorlar. Avrupa’da dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili örneklere kendileri bir baksınlar. Avrupa’nın önde gelen ülkelerinde hangi milletvekillerinin dokunulmazlıkları hangi gerekçeler ile kaldırılmış, o kadar önemli benzerlikler var ki. Bunlar söz konusu olduğunda Avrupa’da bu hukukun üstünlüğü çerçevesinde izah ediliyor. Milletimiz terörle mücadele konusunda kimin nerede durduğunu açık bir şekilde görüyor” açıklamasında bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.