Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Cumhurbaşkanının Merkez Bankası ile ilgili açıklama yapması doğru değil"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Merkez Bankası ile ilgili sözlerini eleştirdi. Kılıçdaroğlu, “Merkez Bankası’nın sorumlu olduğu bakan var. Merkez Bankası’nın...

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2015 20:31
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2015 20:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Merkez Bankası ile ilgili sözlerini eleştirdi. Kılıçdaroğlu, “Merkez Bankası’nın sorumlu olduğu bakan var. Merkez Bankası’nın sorumlu olduğu başbakan var. Sayın Cumhurbaşkanı’nın Merkez Bankası ile ilgili açıklama yapması doğru değil.” dedi.

Kılıçdaroğlu, Ankara’da katıldığı bir toplantı öncesi basın mensuplarının sorularına cevap verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Merkez Bankası ile ilgili sözlerinin hatırlatılması üzerine Kılıçdaoğlu, “Merkez Bankası’nın sorumlu olduğu bakan var. Merkez Bankası’nın sorumlu olduğu başbakan var. sayın Cumhurbaşkanı’nın Merkez Bankası ile ilgili açıklama yapması doğru değil. Dünyanın hiçbir ülkesinde cumhurbaşkanları Merkez Bankası’nın görevlerine müdahale etmezler, doğru değildir. Hukuk ayaklar altına alınıyor. Sayın cumhurbaşkanı tarafsız davranacağına namusu ve şerefi üzerine Parlamento'da yemin etti. Yine Sayın Cumhurbaşkanı’na hatırlatmak istiyorum. Namusunuz ve şerefiniz üzerine ant içtiniz yemine sadık kalın.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.