Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı’ndan emniyete ’paralel yapı’ uyarısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, polis teşkilatına ‘paralel yapı’ uyarısında bulunarak, "Emniyet teşkilatını, yeniden devletinin ve milletinin emrinde, kendi hiyerarşisi içinde hukuk devletine hizmet eden bir yapı haline getirme mücadelenizde sonuna kadar yanınızda olmayı sürdüreceğim" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2016 14:02
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2016 14:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı’ndan emniyete ’paralel yapı’ uyarısı

Polis Teşkilatının Kuruluşunun 171. yıl dönümü münasebetiyle, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde çeşitli illerde görev yapan polis memurlarını kabul eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, paralel devlet yapılanmasının özellikle emniyet ve adalet teşkilatlarındaki odaklarıyla Türkiye’yi uçurumun eşiğine getirdiğini anlattı. Yerli ve milli bir polis teşkilatının inşasının sürdüğünü ifade eden Erdoğan, “Paralel yapının teşkilatımız üzerinde yol açtığı tahribat gerçekten çok ağır. Daha yapılacak çok iş olduğunu biliyorum. Emniyet teşkilatını, yeniden devletinin ve milletinin emrinde, kendi hiyerarşisi içinde hukuk devletine hizmet eden bir yapı haline getirme mücadelenizde sonuna kadar yanınızda olmayı sürdüreceğim” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, emniyet mensuplarından ’kula kul değil, Allah’a kul olunmasını’ da isteyerek, "Benim sizlerden ricam şu; biz sadece Allah’a kul oluruz, kula kul olmayız, sakın kula kul olmayın" dedi.

"SÖZDE SİYASETÇİLER POLİSLERİMİZE KÜFREDERKEN..."

Erdoğan, bazı siyasetçilerin emniyet teşkilatı mensuplarına yönelik tavırlarını da sert biçimde eleştirerek, " Polislerimiz hukuk devleti ilkesine uygun olarak görevlerini en nazik şekilde görevlerine yerine getirmelerine rağmen kimi zaman sözde siyasetçiler polislerimize küfrederken, saldırırken onlar sadece kalkanlarını tutmak suretiyle sabrettiler. Küfredenleri, üzerine saldıranları dövebilirlerdi de, dövmediler. Onlar sabır abidesi oldu, öbürleri ise küfür abidesi oldu. Terör örgütünün güdümündeki partinin özellikle milletvekillerinin dokunulmazlık zırhının altına sığınarak polisimizi nasıl tahkir ettiklerini, hakaret ettiklerini üzüntüyle izliyorum. Benim de içim içime sığmıyor! Onun için sabrediyorum, sabretmeye devam edeceğiz. Sabretmeye devam ederken bu sıkıntıyı aşarak arzuladığımız günleri göreceğiz" ifadelerini kullandı.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.