Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanın Erdoğan: “FETÖ, bir ahtapot gibi varlığını sürdürmeye çalışıyor”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “FETÖ toplumun her alanına kollarını dolamış bir ahtapot gibi varlığını sürdürmeye çalışıyor” dedi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temaslarda bulunmak üzere geldiği Bosna Hersek’te Bosna...

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2018 16:41
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2018 20:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanın Erdoğan: “FETÖ, bir ahtapot gibi varlığını sürdürmeye çalışıyor”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “FETÖ toplumun her alanına kollarını dolamış bir ahtapot gibi varlığını sürdürmeye çalışıyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temaslarda bulunmak üzere geldiği Bosna Hersek’te Bosna Hersek Devlet Bas¸kanlıgˆı Konseyi Bas¸kanı Bakir I·zzetbegovic ile bir araya geldi. Erdoğan ve İzzetbegoviç, ikili görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. İkili ve heyetler arası görüşmeler ile Türkiye ve Bosna Hersek arasındaki askeri, kültürel ve turizm alanlarında neler yapılabileceğini, ne gibi adımlar atılacağını görüştüklerini kaydeden Erdoğan, “Türkiye Bosna Hersek’in istikrar, barış ve refahının idamesi için her türlü desteği vermeyi sürdürecek. Bosna Hersek’in toprak bütünlüğüne ve iki enteden müteşekkil tek ve egemen devlet yapısının korunmasına verdiğimiz önemi bir kez daha vurgulamak istedim. Yaklaşan genel seçimlerin Bosna Hersek’in huzur, refah ve istikrarı bakımından hayırlı olmasını dilerim. 24 Haziran’da bizim seçimlerimiz var, 7 Ekim’de Bosna Hersek’in seçimleri var. Bu seçimlerin ülkelerimizin birliği, beraberliği, dayanışması için vesile olmasını temenni ediyorum. Demokrasinin kuralları çerçevesinde barış ortamında şeffaf ve adil bir şekilde gerçekleşmesi temennimiz. Bosna Hersek’in seçim öncesi gündemini en çok meşgul eden seçim kanunu değişikliği konusunu ülkenin iç meselesi olarak değerlendiriyoruz. Tarafların konuyu sağduyu, diyalog ve karşılıklı anlayışla çözüme kavuşturacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Kısa vadede hedefimiz 1 milyar dolardır”

İki ülke arasındaki ticaret hacmine değinen Erdoğan, “İkili ticaret hacmimizi çok kısa zamanda geliştirmeye başladık. Kısa vadede hedefimiz 1 milyar dolardır. Buraya bunu yükseltecek irade bizlerde var. Bu doğrultuda güncellenmekte olan serbest ticaret anlaşmasının en kısa sürede imzalanmasına önem atfediyoruz. Müzakereleri süren diğer anlaşmaların da kısa zamanda yürürlüğe girmesi en büyük arzumuz. Ulaşım, lojistik, enerji, turizm, tarım ve hayvancılık konularında yetkilileri bir araya getireceğiz. Türk firmalarını Bosna Hersek dahil tüm Balkanlar’da büyük yatırımla gerçekleştirmeleri yönünde teşvik ediyoruz. Ülkemiz bölgesel altyapı ve ulaştırma projelerini güçlü bir şekilde destekliyor. Türk şirketleri bu tip projelerde yer almaya her zaman hazırdır. Beklentimiz Türk yatırımcılarına ve Türk şirketlerine Bosna Hersek’te daha fazla iş yapma imkanının tanınmasıdır. Bu alt yapı projelerinin en güzel örneklerinden birini Belgrad-Saraybosna karayolu projesi teşkil edecek. Bosna Hersek’in Hırvatistan ve Sırbistan’la başta olmak üzere bölge ülkeleriyle güvene dayalı ilişkiler kurmasına büyük önem atfediyoruz. Türkiye-Bosna Hersek-Hırvatistan ve Türkiye-Bosna Hersek-Sırbistan üçlü mekanizma süreçlerini tüm tarafların değerli katkılarıyla sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bosna Hersek için NATO üyelik eylem planının mümkün olan en kısa zamanda etkinleştirilmesi konusunda aktif çabamızı sürdüreceğiz. Bu yolda Bosna Hersek’i hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız. AB sürecindeki taahhütlerini yerine getirmesinden memnuniyet duyuyoruz. 28 Şubat tarihinde AB anketinin tamamlanarak AB Komisyonuna iletilmesi büyük bir gelişmedir. Yakalanan bu ivmenin sekteye uğramadan sürdürülmesini temenni ediyoruz. 15 Temmuz darbe girişimine müteakip Bosna Hersek’in göstermiş olduğu dayanışma için bir kez daha şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum. İzzetbegoviç’in de belirttiği gibi FETÖ toplumun her alanına kollarını dolamış bir ahtapot gibi varlığını sürdürmeye çalışıyor. Bu alandaki mücadele ise büyük çaba gerektiriyor. FETÖ’nün Bosna Hersek’teki yapılanmasının da kısa zamanda karşılıklı çabalarla kısa zamanda sonlandırılmasını temenni ediyoruz. Her türlü işbirliğine açığız, somut adımlar atılması hususunda Bosna Hersek makamlarıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

“8 bin ton bize et gönderilmesi konusunu ben az buluyorum”

Türkiye’nin Bosna Hersek’in ihtiyacı olan konularda desteğini sürdüreceğini dikkat çeken Erdoğan, “Bosna Hersek’in refahı, birliği ve ekonomik kalkınması dışında hiçbir gizli gündemi yoktur, asla da olmamıştır. Özellikle ekonomi alanında 8 bin ton bize et gönderilmesi konusunu ben az buluyorum. Daha önce de söylediğimiz gibi 15 bin tona kadar marjımız var ve ciddi manada da Bosna Hersek’te istihdam alanı doğuracaktır” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.