Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Cumhurbaşkanı zorlarsa, yandaş savcı da saçma sorularla sanıkların önüne çıkar'

CHP Milletvekili Tanju Özcan, basına yönelik 14 Aralık operasyonundaki soruşturmanın acemice yapıldığına dikkat çekerek savcının ‘yatmadan önce dişlerini fırçalıyor musun’, ‘hangi takımı tutuyorsun’ gibi soruları sormamasını...

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2014 18:08
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2014 18:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Cumhurbaşkanı zorlarsa, yandaş savcı da saçma sorularla sanıkların önüne çıkar'
CHP Milletvekili Tanju Özcan, basına yönelik 14 Aralık operasyonundaki soruşturmanın acemice yapıldığına dikkat çekerek savcının ‘yatmadan önce dişlerini fırçalıyor musun’, ‘hangi takımı tutuyorsun’ gibi soruları sormamasını eleştirdi. “Ülkenin cumhurbaşkanı olarak zorlarsan, ‘illa soruşturma yapacaksın’ dersen, yandaş savcı da ancak böyle saçma sapan sorularla bu sanıkların önüne çıkar” diyen Özcan, “İki yıl öncesine kadar ‘ben olsam asardım’ dediğiniz teröristle ‘can yoldaşı’ oldunuz. Siz nereye gidiyorsunuz?” diye sordu.

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, TBMM Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmeleri sırasında söz alarak kürsüde yaptığı konuşmadan basına yönelik 14 Aralık operasyonunu ‘acemice’ diye nitelendirdi. ‘Silahlı terör örgütü’ suçlamasına tepki gösteren Özcan, yapılan arama ve soruşturmalarda bırakın silahı bir çakının bile bulunamadığının altını çizdi. “Çok acemice yapılmış, bakın. Ne soruyorlar biliyor musunuz, bu kadar acemice; Fethullah Gülen’i tanıyor musun? Soru bu. Şu kanalda falanca diziyi izliyor musun? Bana göre eksik olmuş. Devamında keşke şunu da sorsaydı; Akşam yatmadan dişlerini fırçalıyor musun? Hangi takımı tutuyorsun? Böyle bir soruşturmaya böyle sorular da yakışırdı.” diye tepki gösterdi.

“BİLAL’İN ANLAYACAĞI ŞEKİLDE SORUYORUM; KAÇ AKP’Lİ VEKİL GÜLEN’İN ELİNİ ÖPMEK İÇİN SIRA BEKLEDİ?”

“Böyle saçma sapan bir soruşturma olmaz” diyen Tanju Özcan, “Ülkenin cumhurbaşkanı olarak zorlarsan, ‘illa soruşturma yapacaksın’, ‘illa bir şeyler bulacaksın’ dersen, kendisini görevli kabul eden yandaş savcı da ancak böyle saçma sapan sorularla bu sanıkların önüne çıkar.” şekline konuştu. “Fethullah Gülen’i tanımak, suçmuş” diyen Özcan, bunu soruşturmayı yapan savcının söylediğini ifade ederek şu şekilde konuştu: “Ben o zaman Sayın savcıya seslenmek istiyorum. Fethullah Gülen’i tanımak suçsa, şu parlamentonun üç yüzün üzerinde AKP’li milletvekili var. Acaba bu arkadaşlarımızın kaç tanesi Fethullah Gülen’i yakından tanımıyor? Hatta daha açık soruyorum, Bilal’in anlayacağı şekilde soruyorum; kaç tanesi Fethullah Gülen’in Pennsylvania’daki çiftliğin önünde eline, eteğini öpebilmek için günlerce sıra bekledi?”

“FAİZ HARAMDIR DİYE NUTUKLAR ATIN, SONRA DA HARAM PARANIN FAİZİNİ BİLE ALIN”

“Savcıya şunu da sormak lazım; Fethullah Gülen terör örgütü lideriyse ki öyle söylüyorsun, ‘bugüne kadar ne istediler de vermedik’ diyenlerin hukuki konumu ne olur?” diye soran CHP’li Özcan, 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonları hakkında takipsizlik kararı verildiğini ve buna bağlı olarak ayakkabı kutularında yakalanan paraları faizi ile birlikte geri aldıklarını anlattı. Özcan, “Burada (Meclis’te) Sayın Mehmet Metiner, 18 Aralık 2013’de bir konuşma yaptı. ‘O paralar onların değil, polisler koymuştur’ dedi. O paralar onların değilse, o paraları oraya polisler koymuşsa o paraları niye gidip aldı bunlar. Hem de faiziyle birlikte. Siz gidin köylerde, kasabalarda ‘faiz haram’ diye nutuklar atın, haram paranın faizini bile alın.” dedi.

“BEN OLSAM ASARDIM DEDİĞNİZ TERÖRİSTLE CAN YOLDAŞI OLDUNUZ”

Tanju Özcan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bir yıl öncesine kadar dostunuz olanları ‘terörist’ ilan ettiniz. İki yıl öncesine kadar ‘ben olsam asardım’ dediğiniz teröristle ‘can yoldaşı’ oldunuz. Siz nereye gidiyorsunuz? Ne yapmaya çalışıyorsunuz? Bunu kendi kendinize hiç sormayacak mısınız? Her şeyi görmemezlikten geliyorsunuz. Her şeyi duymamazlıktan geliyorsunuz.”


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.