Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Cumhurbaşkanı, hükümeti incitmemek için ifade özgürlüğünü incitmeyi seçti'

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yeni bir usül peydah ettiğini söyledi. Yeniçeri, “Böylece imzalandığı an yürürlüğe girmeden, düzeltilmeye muhatap olan bir yasayla halk karşı karşıya kalmıştır.”...

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2014 13:21
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2014 13:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yeni bir usül peydah ettiğini söyledi. Yeniçeri, “Böylece imzalandığı an yürürlüğe girmeden, düzeltilmeye muhatap olan bir yasayla halk karşı karşıya kalmıştır.” dedi. Yeniçeri, Cumhurbaşkanı'nın, hükümeti incitmemek için ifade özgürlüğünü incitme yolunu seçtiğini de savundu.

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, TBMM’de düzenlediği toplantıda şu ifadeleri kullandı: “Cumhurbaşkanı esasen iktidarla karşı karşıya gelmemek için İnternet Yasası'nı onaylamış ve hükümetten de yasanın iki maddesiyle ilgili olarak yine bir düzenleme yapmasını istemiş. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül böylece yeni bir usül peydah etmiş bulunmaktadır. Böylece imzalandığı an yürürlüğe girmeden, düzeltilmeye muhatap olan bir yasayla, halk karşı karşıya kalmıştır. Cumhurbaşkanı internet trafik bilgilerinin saklanmasıyla ilgili maddedeki değişiklik teklifte yer alırken, TİB Başkanı’nın yetkilerine hakim denetimi getiren madde konulmamıştı. Bu maddenin yasaya önergeyle eklenmesi öngörülüyor.Yargıyı da, HSYK’da değişiklikle tam anlamıyla siyasallaştıran iktidarın, bu değişikliği neye değiştirecek ki? AKP’li TİB Başkanı için AKP’li hakim teminatı getirmek sorunu ne kadar çözer? İşin ilginç yanı ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün tutumudur. Cumhurbaşkanı açık sansür öngeren bu yasayı imzalamayıp, bir kez daha görüşülmek üzere TBMM’ye göndermesi gerekirken, imzalamıştır. İmzalamasının ardından da, hükümete sorunlu maddeleri için yeni bir düzenleme yapılmasını iletmiştir. Hükümette lütfedip, Cumhurbaşkanı'nın önerisi doğrultusunda, yeni bir düzenleme yapacağını açıklamış bulunmaktadır. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün basın ve ifade özgürlüğüne aykırı ya da sorunlu gördüğü maddeleri hükümeti incitmemek için imzalamıştır. Cumhurbaşkanı, hükümeti incitmemek için ifade özgürlüğünü incitme yolunu seçmiştir. Eğer Cumhurbaşkanı bu yasayı imzalamamış ve TBMM’ye geri göndermiş olsaydı, hükümet zaman kaybetmiş olacaktı. Bu yüzden yasayı imzalamış ve ardından hükümete düzeltme telkininde bulunmuştur. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül daha önce de MİT ile ilgili yasayı altı saat içinde imzalayarak, hükümete derin bir nefes aldırmıştır.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.