Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Cumhurbaşkanı, hem Başbakan hem MİT Müsteşarı hem Bakan"

TBMM Genel Kurulu, 23,5 saat çalışarak yeni bir rekora imza attı. Cumhurbaşkanına istihbarat toplama yetkisi ile örtülü ödenek kullanma yetkisinin getirilmesi sert tartışmalara neden oldu. CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, MİT Müsteşarı'nın...

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2015 15:10
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2015 15:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TBMM Genel Kurulu, 23,5 saat çalışarak yeni bir rekora imza attı. Cumhurbaşkanına istihbarat toplama yetkisi ile örtülü ödenek kullanma yetkisinin getirilmesi sert tartışmalara neden oldu. CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, MİT Müsteşarı'nın kararnamesinin çıkmadığını, atamasının yapılamadığını, vekâleten devam ettiğini söyledi.

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz ise bu ülkede artık ne hukukun ne yasanın ne Anayasanın kaldığını ifade etti. Hiçbir şeyin kalmadığı bir süreçten geçildiğini belirten Yılmaz, Cumhurbaşkanlığına örtülü ödeneğin millet iradesini temsil eden bu yüce Mecliste AK Parti'nin oylarıyla kabul edilmesinin demokrasiye yapılan bir darbe olduğunu vurguladı.

"CUMHURBAŞKANLIĞI KATINDA PARALEL DEVLETİ KURANLAR MUTLAKA YARGILANACAK"

Hükûmetin düştüğünü dile getiren Yılmaz, "Sayın Davutoğlu'nun bu ülkede 'Başbakanım' diye gezdiği hiçbir günün hiçbir manası olmaz. Buna ne kadar gülerseniz gülün değerli arkadaşlar. Bir ülke kanunlarla yürütülür. Bir ülke Anayasa'yla yürütülür. Bir ülke yasalarla yürütülür. Yani, bir insan bu ülkede hem Cumhurbaşkanı hem Başbakan hem MİT Müsteşarı hem Bakan hem Kalkınma Bakanı hem genel müdür hem -ne bileyim- Meclis Başkanı olabilir mi ya? Böyle bir şey var mı değerli arkadaşlar? Buna nasıl vicdanımız sığar? Yani, bu Cumhurbaşkanın ne kadar üstün özellikleri var? Cumhurbaşkanlığında bir paralel devlet kurumu var. Bunu, bundan üç sene önce söylediğinde nasıl bugün yargılanıyorsa bugün Cumhurbaşkanlığı katında o paralel devleti kuranlar mutlaka yargılanacaktır. Bakın göreceksiniz! MİT Müsteşarı gitti istifa etti. Cumhurbaşkanına rağmen bu ülkede MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın istifa etmesi mümkün mü? Karşı çıktı, bütün yasalara aykırı olarak geri MİT'in başına geçti, orada bir ihtisaslaşma var. O zaman şu adamın aklına geliyor, bunu hiç sorgulamıyor musunuz? Orada gayriresmî birtakım unsurlar var, Davutoğlu Hükûmeti bu gayriresmî unsurlara ödenek ayırmadığı için bu örtülü ödeneği Cumhurbaşkanlığına mı alarak bunları finanse edeceksiniz yani insanın aklına bunlar geliyor. Bir cumhurbaşkanına kapalı istihbarat için, savunma hizmetleri için örtülü ödeneği niye gerekli kılar arkadaşlar yani bir sorgulayın, neyin istihbaratını yapacak Cumhurbaşkanı? Bu ülkenin Başbakanı var, bu ülkenin Hükûmeti var, bu ülkenin Başbakanının ve Hükûmetinin eli armut mu topluyor değerli arkadaşlar? Bu bir darbedir, bugünden itibaren Başbakan Davutoğlu'nun Başbakanlığı düşmüştür." şeklinde konuştu.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.