Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Nevruz Mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Nevruz için bir araya gelen kalpler, öfkenin ve kinin değil, sevginin ve dostluğun etrafında birleşmeli, bu duygularla birlikte çarpmalıdır. Bizim için Nevruz’un anlamı işte budur" dedi.Cumhurbaşkanı...

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2016 12:45
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2016 12:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Nevruz için bir araya gelen kalpler, öfkenin ve kinin değil, sevginin ve dostluğun etrafında birleşmeli, bu duygularla birlikte çarpmalıdır. Bizim için Nevruz’un anlamı işte budur" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 21 Mart Dünya Nevruz Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, Orta Asya’dan Balkanlara kadar uzanan geniş bir coğrafyada binlerce yıldır büyük bir coşkuyla kutlanan Nevruz’un, bolluğun, bereketin ve bahar mevsiminin gelişinin müjdecisi olduğunu belirtti.
Baharla birlikte tabiatta başlayan yenilenmeyi ve tazelenmeyi temsil eden Nevruz Günü’nün, bugün de geniş bir coğrafyada kutlanmaya devam ettiğini vurgulayan Erdoğan, "Nevruz’un, topraktaki uyanışla birlikte, kalplerimizde sevgiyi, muhabbeti, birlikte yaşama iradesini de güçlendiren bir gün olmasını temenni ediyorum. Her zamankinden daha fazla birbirimize kenetlememiz gereken bugünlerde, milletçe birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sahip çıkmalıyız" dedi.
2023 hedeflerine ulaşmak için, bu değerlerin milletin tüm fertleri tarafından benimsenmesine ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Erdoğan, şunları kaydetti:
"Aynı şekilde, ortak kültür coğrafyasında yaşayan kardeş toplumlar olarak Nevruz’u, ortak değerlerimiz ve ortak hedeflerimiz etrafında bütünleştiğimiz bir bayram haline dönüştürmeliyiz. Nevruz için bir araya gelen kalpler, öfkenin ve kinin değil, sevginin ve dostluğun etrafında birleşmeli, bu duygularla birlikte çarpmalıdır. Bizim için Nevruz’un anlamı işte budur. Bu düşüncelerle, başta aziz milletimiz olmak üzere, coğrafyamızdaki tüm kardeşlerimizin Nevruz Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum. Nevruz’un, tüm dünyayla birlikte bölgemiz için, huzura ve esenliğe vesile olmasını diliyorum."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.