Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fotoğrafı Genel Kurul’da Tartışmaya Neden Oldu

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın Genel Kurul’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şehit cenazesindeki fotoğrafını göstermesi üzerine tartışma yaşandı.Tezkere görüşmeleri sırasında CHP adına kürsüye çıkan İzmir Milletvekili...

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2015 22:06
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2015 22:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın Genel Kurul’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şehit cenazesindeki fotoğrafını göstermesi üzerine tartışma yaşandı.
Tezkere görüşmeleri sırasında CHP adına kürsüye çıkan İzmir Milletvekili Aytun Çıray, kürsüden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şehit cenazesinde yaptığı konuşma sırasında fotoğrafını göstererek, " Yüce Meclisin değerli üyeleri, Türkiye’de olduğu gibi bir parti tam on üç yıldır milletin hafızasını bulandırarak iktidar yapıyorsa eğer sosyal ve siyasi hafıza varoluşsal bir önem taşır. Kardeşinin acısını haykıran Yarbay Mehmet Alkan’ın saray trollerinin iğrenç saldırılarına maruz kalmasının sebebi de işte budur. Yarbay Alkan kolektif hafızayı uyandırmıştır. Acılı Komutan ne diyordu? ’Buradaki vatan evladının katili kim, sebebi kim? Düne kadar çözüm diyenler ne oldu da şimdi sonuna kadar savaş diyorlar?’ Alkan’dan sonra şimdi elini şehit tabutunun üstüne koymuş olan bu kibirli şahsın fotoğrafına bakın. Bu fotoğraf erken seçim kampanyasının habis bir istismarıdır" sözlerine AK Partili milletvekilleri tepki gösterdi.
Genel Kurul’da CHP ve AK Partili milletvekilleri arasında kısa süreli tartışma yaşandı. AK Parti Rize Milletvekili Hikmet Ayar, "Sözlerini aynen iade ediyorum" karşılığını verdi. TBMM Başkanvekili Koray Aydın, partilerin idari amirlerinden milletvekillerini yerlerine oturtmasını istedi. Tartışmanın devam etmesi üzerine Aydın, oturuma 40 dakikalık yemek arası verdi.
CHP’Lİ VEKİLLER ETHEM SARISÜLÜK DÖVİZİ AÇTI
Genel Kurul’da tezkere görüşmelerinin sürdüğü sırada CHP sıralarında bazı milletvekilleri "Ethem Sarısülük yüreğimizde" ve "Katil Ahmet Şahbaz dışarıda, emri verenlerin eli hala kanda" yazılı döviz açtı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.