Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD Programı Netleşti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart-1 Nisan tarihlerinde Washington’da düzenlenecek Nükleer Güvenlik Zirvesi’ne katılmak üzere ABD’yi ziyaret edecek.Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Nükleer Güvenlik Zirvesi’nin,...

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2016 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2016 15:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart-1 Nisan tarihlerinde Washington’da düzenlenecek Nükleer Güvenlik Zirvesi’ne katılmak üzere ABD’yi ziyaret edecek.
Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Nükleer Güvenlik Zirvesi’nin, nükleer terörizm tehdidine karşı mücadele, nükleer ve radyoaktif maddelerin muhafazasında emniyetin pekiştirilmesi ve buna yönelik uluslararası işbirliğinin arttırılması gündemiyle toplanacağı belirtildi.
Türkiye’nin, 2010 yılında Washington’da başlatılan Nükleer Güvenlik Zirvesi sürecine başından beri faal biçimde katıldığına dikkat çekilen açıklamada, "Zirve marjında yapacağı üst düzeyli ikili görüşmelerde Sayın Cumhurbaşkanımız, nükleer hususlar ile başta son dönemde Paris’te, İstanbul’da, Ankara’da ve Brüksel’de gerçekleştirilen menfur terör eylemleri olmak üzere, uluslararası gündemdeki diğer önemli konular hakkında muhataplarıyla görüş alışverişinde bulunacaktır" denildi.
Ziyaret vesilesiyle Maryland eyaletinde yapımı tamamlanan Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi’nin resmi açılışını da gerçekleştirecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Washington’da iş dünyası, akademik çevreler ve kanaat önderleriyle bir araya gelerek, son dönemde yaşanan önemli gelişmelerle ticaret ve yatırım imkanlarını ayrıca değerlendirmesi öngörülüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.