Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan "Plaka" Müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da katıldığı esnaf buluşmasında “Verin plakayı, bırakalım sigarayı” pankartı açılması üzerine müjdeyi verdi. Erdoğan, “Sizden bu söz aldıktan sonra ben şimdi Büyükşehir Belediye...

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2015 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2015 15:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da katıldığı esnaf buluşmasında “Verin plakayı, bırakalım sigarayı” pankartı açılması üzerine müjdeyi verdi. Erdoğan, “Sizden bu söz aldıktan sonra ben şimdi Büyükşehir Belediye Başkanıma diyorum ki bununla ilgili adımı da siz atacaksınız. Hayırlı olsun” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen "Türkiye Büyük Esnaf Buluşması"na katıldı. Programda Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ve çok sayıda esnaf hazır bulundu.
Konuşmak için kürsüye çıkan Erdoğan, spor salonunu dolduran esnafların, “Dik dur eğilme, bu millet seninle” tezahüratı karşısında, “Biz ancak Rabbimizin huzurunda rükuda eğiliriz. Başka eğilmek asla” diye yanıt verdi.
“Bu milletin başı ne zaman dara düşse her seferinde esnafı ile dayanışma içinde zorlukları aşmıştır” diyen Erdoğan, “Hani şu veresiye defteri var ya o bile tek başına sosyal dayanışma örneğidir. Çek değil, senet değil veresiye defteri. Bakardım bizim bakkal Emin ağa hemen defterden açardı yazardı. Ne var güven var. Nereden nereye şimdi bakıyorsun çekte de senette de sahtekarlar var. Bu bizim medeniyetimizde var mı. Aramıza bu fitneyi soktular. Şimdi yeniden bu millet ayağa kalkıyor. Bizim tarihimizde esnaf aynı zamanda alptır, alperendir. Yani dükkanından, sokağından, mahallesinden başlayarak şehrinin ülkesinin huzurunu, güvenliğini düşünen kişidir. Esnaf ve sanatkarlarımızdan bu önemli vasıflarına da sahip çıkmalarını bekliyorum” dedi.
Erdoğan, Anadolu’da, Trakya’da esnafın ekmek teknelerinin duvarına astığı yazıların her şeyi ifade ettiğini kaydeden Erdoğan, “Ne diyor esnafımız: ‘Dolandım misli cihan, bulamadım başıma tek bir taç, ne eğride tok gördüm, ne doğruda aç’ Esnafımız ok gibi doğru olduğunda emeğinin karşılığını alacağını biliyor. Doğru olsan ok gibi elden atarlar seni, eğri olsan yay gibi elde tutarlar seni, menzil alır doğru ok, elde kalır eğri yay. Bize de buna amenna demek düşer. Her sabah besmele ile açılır dükkanımız, hakka iman ederiz Müslümandır şanımız, eğrisi varsa bizden doğrusu elbet sizin, hilesi hurdası yok, helalinden malımız” diye konuştu.
“SENİN TARİHİN KARANLIK”
Salonda gördüğü “Ölüme gidelim dedin de mazot mu yok dedik” yazılı pankartı işaret eden Erdoğan, “Haklı. Bu ülkede mazot için kuyruklarda az mı bekledik. Sadece benim esnaf kardeşim mazot için beklemedi. Benim çiftçi kardeşim de çok bekledi. Şu anda benim elimde bir çiftçi cüzdanı var. Çiftçiye verilmiş olan cüzdan bu. Çiftçinin üyelik varlığındaki değişiklikler diyor. Ne kadar mazot aldığı yazıyor. Kimler vardı iktidarda malum. Yani şimdi çıkmış mazotu diyor şöyle vereceğim, çiftçiye böyle vereceğim. Yahu tarihin karanlık senin. Delil burada eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri, eserin burada. Yani ne çileler çekti bu millet. O benzin istasyonlarında kuyrukta az mı bekledik .1 bidon mazot almak için. Çiftçinin yanındayım. Dürüst ol be dürüst ol. Hiçbir zaman ne esnafın, ne çiftçinin ne memurun yanında olmadınız. Şimdi de kurusıkı atıyorlar. Herhalde bunlar inanmıyorsunuz. Bir pankart daha gördüm. ‘Panik yok direksiyonda Reis var. Hayırlı yolculuklar Türkiyem’ Bu da enteresan. Aramızda tabii hocalarımız var. Hocam pratik zeka bu işte” dedi.
“DOĞRU SÖYLEYİN SİGARAYI BIRAKMAYA VAR MISINIZ?”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Verin plakayı, bırakalım sigarayı” pankartını okuyup, bir de müjde verdi. Erdoğan, “Doğru söyleyin sigarayı bırakmaya var mısınız? Ben bu noktada Yeşilaycıyım. Sizden bu söz aldıktan sonra ben şimdi Büyükşehir Belediye Başkanıma diyorum ki bununla ilgili adımı da siz atacaksınız. Hayırlı olsun. Sigara bırakılacak ya bundan öyle şey kazanacağız ki evde yengem de rahat edecek. Çünkü onlar pasif içici. Büyükşehir Belediye Başkanımız da ‘tamam dedi, biz de adımı atacağız’ dedi. Hayırlı olsun” diye konuştu.
Ahilik ilkelerinden taviz vermeden işini, ekmeğini büyütebilmek için esnaf ve sanatkara her türlü desteği verdiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “AVM olayını çözdük. 2005 yılında çıkardığımız kanunla, 2010 yılında ilan ettiğimiz strateji belgesiyle esnaf ve sanatkarımıza yönelik çalışmayı sağlam bir zemine oturttuk. Kredi kullanana esnafımız geçtiğimiz 12 yılda bu konuda kat edilen mesafeyi gayet iyi biliyor. 2002 yılında esnafımız yüzde 47 faizle en fazla 5 bin lira kredi kullanabiliyordu. Bugüne faiz oranı yüzde 4-5, kredi limitleri 75-150 bin düzeyine çıktı. Konuşuyor. Faiz, faiz, faiz… Faiz buralara çıkaran bunlar, indiren biz. 2002’den bu yana 154 milyon lira olan esnafın kullandığı kredinin toplamı bugün 14 katrilyon liraya ulaştı. Bu kaynakla esnafımız işini geliştirdi, büyüttü.”
Siyasilerin seçim vaatleri arasında yer alan asgari ücreti meselesine de değinen Erdoğan, “Şimdi bir de asgari ücret meselesi çıktı. Birisi diyor 1400, birisi diyor 1500, birisi diyor 1600, birisi de diyor 5 bin. Var mı daha artıran? Bunlar asgari ücretin ne olduğunun farkında değil. Asgari ücret bir korumadır. Sen daha fazlasını verdiğin zaman sana kimse ‘niye veriyorsun’ demez? Ama bunun altında olamaz. 2002 yılında Bağ-Kur emeklisi esnaf kardeşimin aldığı en düşük maaş 149 liraydı. Bugün bu rakam 864 liraya çıktı. Temmuz ayında inşallah 100 liralık seyyanen zamla 1000 liraya yaklaşıyor. Bu millet yalanlardan bıktı. İnşallah her geçen gün daha iyiye gidiyoruz” dedi.
“BİR TARAFTAN ‘4 YIL VERİN İŞSİZLİĞİ SIFIRLAYAYIM’ DİYORSUN, ÖBÜR TARAFTAN ‘20 YIL SONRA YÜZDE 5’ DİYORSUN”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin 7 Haziran’da 2023 hedefleri bakımından çok kritik bir seçime hazırlandığını belirterek, “Sizler bu ülkenin nabzısınız. İstanbul birçok olayları yaşıyor. İstanbul’da 4,5 yıl belediye başkanlığı yaptım. İstanbul ne haldeydi, ne hale geldi biliyorsunuz. Ben CHP’den almıştım belediyeyi. CHP’den aldığımız belediyeyi ne hale getirdik? Marmaray’ı başlattık. Dediler ki yapamazsınız. Dedik yaparız. Niye? Çünkü ‘bizim dedemiz Fatih gemileri karadan yürüttü, biz de denizden yürüteceğiz’ dedik, Marmaray’ı yaptık. 18 ayda 73,5 milyon yolcu Marmaray’dan taşındı. Önümüzdeki yıl Avrasya’yı yapıyoruz. Bu arada Yavuz Sultan Köprüsü yapılıyor. Köprü de büyük ihtimalle yıl sonuna yetişecek. Dünyanın en geniş köprüsü. Öbür tarafta üçüncü havaalanı. İş bilenin, kılıç kuşananın. 6 pist olacak burada. İzmir Körfez Geçişi var. İstanbul -İzmir 3,5 saate iniyor. Dünyanın en uzun asma köprülerinden biri oluyor. Maliyet 9 milyar Avro. Çıkmış Merkez Ülke Projesi diyor. Diyor ki ‘20 sene sonra işsizliği yüzde 5’e indireceğiz.’ Öbür taraftan ‘bana 4 yıl verin işsizliği sıfırlayayım’ diyor. Bir taraftan ‘4 yıl verin işsizliği sıfırlayayım’ diyorsun, öbür taraftan ‘20 yıl sonra yüzde 5’ diyorsun. Bu nasıl iş. Akşam başka, sabah başka. Dürüst olacaksın, dürüst. Bu millet yalanı affetmez” şeklinde konuştu.
Terör örgütünü arkasına almış bir siyasi parti olduğunu kaydeden Erdoğan, “Öyle mi. Bunlar bu milleti böldüler. 6-7 Ekim’de 50 vatandaşımızın ölümüne neden oldular. Utanmadan sıkılmadan bir taraftan birileri barış, öbür tarafta ölüm. Musluklardan kan akıtıyorlar, musluklarda su akar kan değil. Bizim bir rabiamız var. Tek millet olacağız. Tek bayrak. Başka bir bayrak istemiyoruz ama bölücü terör örgütünü arkasına alanlar Türk bayrağını dalgalandırmaktan kaçınıyorlar. Cesur olacağız. Korkaklar zafer anıtı dikemezler. Tek vatan. 780 bin kilometre kareyi asla böldürtmeyeceğiz. Tek devlet. Paralel devlet, paralel yapı hepsini temizliyoruz inşallah. İnlerine girdik devam edeceğiz. Şimdi Türkiye’den kaçıyorlar. Bir kısmı Pensilvanya’ya bir kısmı başka yerlere kaçacaklar biz de kovalayacağız. Bu ülkeye ihanet edenler bedelini ödeyecek” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.