Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Paskalya Mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bizler, insanların din, dil, etnik köken ayrımına maruz kalmamalarının; kendi kültür, gelenek ve inançlarını özgürce yaşayabilmelerinin, dün olduğu gibi bugün de, temel insan hakları arasında yer...

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2016 13:34
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2016 13:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bizler, insanların din, dil, etnik köken ayrımına maruz kalmamalarının; kendi kültür, gelenek ve inançlarını özgürce yaşayabilmelerinin, dün olduğu gibi bugün de, temel insan hakları arasında yer aldığına inanıyoruz" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paskalya dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Dini bayramlar, toplumda kardeşlik, sevgi ve saygının egemen olduğu; birlik, beraberlik ve dayanışma duygularının yoğunlaştığı müstesna günlerdir. Paskalya da, muhtelif kilise ve gruplara mensup Hristiyan vatandaşlarımızın en önemli yortularından birini oluşturmaktadır. Tarih boyunca başka din ve kültürlere saygıyı esas alan bir medeniyetin mensupları olarak bizler, farklılıkları zenginlik biçiminde telakki etmenin, toplumumuzda birliğin pekiştirilmesi açısından da önemli olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.
Erdoğan, mesajında şunları kaydetti: "Bizler, insanların din, dil, etnik köken ayrımına maruz kalmamalarının; kendi kültür, gelenek ve inançlarını özgürce yaşayabilmelerinin, dün olduğu gibi bugün de, temel insan hakları arasında yer aldığına inanıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, Hristiyan vatandaşlarımız başta olmak üzere, tüm Hristiyanlara Paskalya yortuları münasebetiyle tebriklerimi ve esenlik dileklerimi sunuyor, kendilerini en kalbi duygularımla selamlıyorum."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.