Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Öğretmenler Günü mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fetullahçı Terör Örgütü gibi karanlık yapıların uzun yıllar ezbere dayalı, milleti ayakta tutan değerlere yabancı, maziden kopuk, geleceğe kör, siyasi ve ideolojik olarak tektipleştirici bir eğitim anlayışının...

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2016 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2016 11:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fetullahçı Terör Örgütü gibi karanlık yapıların uzun yıllar ezbere dayalı, milleti ayakta tutan değerlere yabancı, maziden kopuk, geleceğe kör, siyasi ve ideolojik olarak tektipleştirici bir eğitim anlayışının sebep olduğu sıkıntıları istismar ederek topluma sinsice nüfuz ettiklerini belirtti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle yayımladığı mesajında, uzun yıllar ezbere dayalı, milleti ayakta tutan değerlere yabancı, maziden kopuk, geleceğe kör, siyasi ve ideolojik olarak tek tipleştirici bir eğitim anlayışına maruz kalındığını belirterek, Fetullahçı Terör Örgütü gibi karanlık yapıların da bu sakat anlayışın sebep olduğu sıkıntıları istismar ederek semirdiklerini, topluma sinsice nüfuz ettiklerini kaydetti. Erdoğan, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Öğretmenler Günü vesilesiyle milletimizin ilim, irfan ve bilgi membası olan tüm öğretmenlerimizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Türkiye’nin 2023 hedeflerini gerçekleştirebilmesi ancak vatanperver, bilinçli, birikimli, milli ve manevi değerlerimizi özümsemiş nesillerle mümkündür. Bu nitelikleri haiz kuşakları yetiştirecek olanlar ise öğretmenlerimizdir. Ülkemiz ve evlatlarımız, maalesef uzun yıllar ezbere dayalı, milletimizi ayakta tutan değerlere yabancı, maziden kopuk, geleceğe kör, siyasi ve ideolojik olarak tektipleştirici bir eğitim anlayışına maruz kalmıştır. Fetullahçı Terör Örgütü gibi karanlık yapılar da, bu sakat anlayışın sebep olduğu sıkıntıları istismar ederek semirmişler, topluma sinsice nüfuz etmişlerdir. 2002 yılından itibaren eğitim öğretimi ana önceliklerimiz arasına alarak yılların ihmallerini gidermeye, eğitim öğretim sistemimizi reforme etmeye çalışıyoruz. Modern eğitim öğretim tekniklerinin müfredata dâhil edilmesinden ileri teknolojinin yaygınlaştırılmasına kadar birçok kapsamlı reformu hayata geçirdik. Öğretmenlik mesleğinin itibarını yükseltme, öğretmenlerimizi maddi ve manevi olarak toplumumuzda hak ettikleri saygın konuma taşıma noktasında da büyük gayret sarf ettik. ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ ifadesinde tecessüm eden bir geleneğin temsilcileri olarak bizler, öğretmenlerimize olan şükran borcumuzu hiçbir zaman layıkıyla ödeyemeyeceğimizin farkındayız. Ülkemizin en ücra yerlerinde türlü zorluklara rağmen fedakârca görev yapan öğretmenlerimizi desteklemeye, onların çalışma şartlarını daha da iyileştirmeye kararlıyız. Ayrıca önümüzdeki süreçte eğitim öğretim müfredatımızı tekrar gözden geçirerek güncelleyecek, milletimizin beklenti ve hassasiyetlerine, geleceğin ihtiyaçlarına göre daha da geliştireceğiz. Bu düşüncelerle Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal’e başöğretmenlik unvanının verildiği bu önemli günde yurt içinde ve dışında görev yapan tüm öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyor, her birinin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü gönülden tebrik ediyorum. Bilvesile, terör saldırılarında ve vazife sırasında kaybettiğimiz şehitler başta olmak üzere ebediyete irtihal eden tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet ve mağfiret diliyorum.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.