Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na "18 yaş" cevabı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun ’18 yaşındaki gençlerin parlamentoya girip hemen emeklilik hakkı kazanacağı’ yönündeki iddialarına sert çıktı. Kılıçdaroğlu’nun ’yalan söylediğine’ işaret eden Erdoğan, "Parlamentoya giren ikinci dönem milletvekili olamazsa, olamadığı takdirde ona devlet şakır şakır emekli maaşı ödemeye başlamıyor, böyle bir şey yok. Ya yalan söyleme, dürüst ol ama bu dürüstlüğü de bizden öğrenecek inşallah" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2017 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2017 15:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun ’18 yaşındaki gençlerin parlamentoya girip hemen emeklilik hakkı kazanacağı’ yönündeki iddialarına sert çıktı. Kılıçdaroğlu’nun ’yalan söylediğine’ işaret eden Erdoğan, "Parlamentoya giren ikinci dönem milletvekili olamazsa, olamadığı takdirde ona devlet şakır şakır emekli maaşı ödemeye başlamıyor, böyle bir şey yok. Ya yalan söyleme, dürüst ol ama bu dürüstlüğü de bizden öğrenecek inşallah" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen programda Balkan Federasyonu üyeleri ile buluştu. Ekonomi alanındaki icraatlara değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çanakkale Köprüsü yerli ve yabancı ortaklığı ile yapılıyor. Bedeli ne biliyor musunuz? Yaklaşık 11 milyar TL. Kore ve Türk işbirliği. Türk tarafı yüzde 50, Kore tarafı yüzde 50. istikrar var, güven var. Bu köprü dünyanın bir numarası olacak ve Avrupa’dan gelen Asya’ya, Asya’dan gelen Avrupa’ya sür’atle geçebilecek. Bizde bir söz var hatırlayın, ’İman, azim öyle bir şeydir tekeden bile süt çıkartır’. Güvenin olduğu yerde işsizlik azalır, enflasyon düşer, bütçe rantiyecilere değil millete harcanır. Türkiye’nin son 14 yılında bunları yaparak ülkemizi 3 kat büyüttük. Yeni yönetim sistemimizde, 2023 yılına kadar ülkemizi 2,5 kat daha büyütecek ve hedefimize ulaşacağız. Dün Kastamonu’ndaydım, orada da ifade ettim. Daha kısa bir süre önce Ilgaz dağını deldik, Ferhat gibiyiz ya, Ferhat gibi. Cumhuriyet tarihinde yapılanların çok çok ötesinde dağları dele dele geliyoruz, çünkü millet Şirin biz Ferhat. Dağları dele dele geliyoruz. Ilgaz dağını da deldik, Ankara-Kastamonu arasını 2 saate düşürdük. Kışın oralardan geçilmezdi. Artık kar kış demeden, Ilgaz dağını rahat rahat geçebileceğiz. Mesele o inanç o azim. Onlar çılgına dönüyorlar çılgına, Türkiye bunu nasıl yapıyor. Almışlar yanlarına PKK’yı, DEAŞ’ı, onlarla birlikte yürüyorlar. FETÖ’yü almış yanına onlarla birlikte yürüyorlar. Bizimle baş edemeyeceksiniz, biz milletimizle yürüyoruz" ifadelerini kullandı.

"Bakıyorum, bir şeye bakıyorum kim ’hayır’ diyor" diyen Erdoğan, "Bakıyorum ki Kandildekiler ’hayır’ diyor. Kandil’de kim var, PKK’nın başları var, onlar ’hayır’ diyor. PKK ’hayır’ diyor. FETÖ Pensilvanya’dan sesleniyor, ’hayır’. Burada ’hayır’ diye aldatılanlar ne anlama geliyor siz de onlarla berabersiniz. Bu ne demek kişi sevdikleriyle beraberdir. Olay bu. Hepsi bir yana, bizim daha delinecek çok dağlarımız var, bunu da biliniz. Daha inşa edilecek çok köprülerimiz var, daha kurulacak çok fabrikalarımız var. Onlar Güneydoğu Anadolu’da benim o Kürt kardeşlerimin evlerinin önünü deldiler, çukurlar açtılar, hendekler açtılar, tehditle evlerine girdiler. Evleri birbirine tünelle bağladılar. Oralara bombaları yerleştirdiler. Ondan sonra utanmadan, sıkılmadan el aman diliyorlar, yok adalet neyse bunun bedelini ödeyeceksiniz" şeklinde konuştu.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na ’idam’ konusundaki kanaatlerini sordu

İdam konusundaki kaanatini açıkladığını hatırlatan Erdoğan, "16 Nisan’dan sonra, parlamentomuz idamla ilgili kararını olumlu istikamette verir, bana geldiğinde de ben bunu onaylarım. Çünkü, sevgili gençler, devletin vatandaşa karşı yapılmış böyle bir katil sebebiyle, özellikle 249 şehidimiz sebebiyle onların katillerini affetme yetkisi yoktur. O yetki kimindir, o şehitlerin kendi vasilerinindir. Başka kimse bunu affedemez. Devlet kendisine karşı borcu olan varsa onları affeder, o ayrı mesele. Ama katili asla, biz affedemeyiz, ben kendimde böyle bir yetkiyi görmüyorum. Onun için kesinlikle İnşallah 16 Nisan’dan sonra. Sayın Bahçeli düşüncesini açıkladı, Sayın Binali Yıldırım ’ın kanaatini de biliyorum, şimdi Kılıçdaroğlu da açıklasın bakalım. Diyor ki, ’Tamam getirsinler, ben varım’. Tamam ne güzel. Var mısın, güzel. 16 Nisan’dan sonra İnşallah bunu görelim" dedi.

Kılıçdaroğlu’nun ’18 yaş’ açıklamalarına cevap verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Şimdi diyorum ki, başı okşanacak çok yetimlerimiz var, daha dökülecek çok terimiz var. Gerekirse vatan, istikbal, istiklal için akıtılacak çok kanımız var. Yapacak çok işimiz, milletimize edecek çok hizmetimiz var. Bunun için 16 Nisan’ın çok önemli olduğunu söylüyoruz. Türkiye’nin potansiyelinin tam anlamıyla kullanılabilmesini sağlayacak Cumhurbaşkanlığı hükumet sistemi için tüm milletimizle birlikte sizlerden gayret bekliyoruz. Şurada artık 24 günümüz kaldı. 24 gün sabah akşam çalışmaya var mıyız?

Gençlerle ilgili yalan yanlış şeyler söylüyorlar, diyor ki ’Ankara’dakiler diyor kendi çocuklarını parlamentoya sokacaklar diyor, ondan sonra milletvekili olacak 18 yaşındaki genç hemen diyor emeklilik hakkını da kazanacak, ekmek elden su gölgen parayı da alacak diyor, yalanı görüyor musunuz? Sanki böyle seçime giriyoruz, parlamento tamamen 18 yaş grubuyla doldu. Böyle bir şey yok. Şu anda son seçimde 5 tane genç 25-30 yaş grubu arasında parlamentoya girdi. Niye yalan söylüyorsun? Burada acaba kaç tane 18-25 yaş arası genç parlamentoya girecek, bu bir. İkincisi, bir defa parlamentoya giren ikinci dönem milletvekili olamazsa, olamadığı takdirde ona devlet şakır şakır emekli maaşı ödemeye başlamıyor, böyle bir şey yok. Ne yapacak? 23 yıl bir defa sosyal güvenlik tazminatını ödeyecek, primi ödeyecek. Emekli olması ne zaman? Şu anda ne zamansa o zaman. O zamana kadar da bekleyecek. Böyle bir durum var. Ya yalan söyleme, dürüst ol ama bu dürüstlüğü de bizden öğrenecek inşallah. Fakat, öğrenmeden emekli olursa da vay haline tabii o da var" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.