Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Almanya’ya sert tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almaya’nın FETÖ’ye ilişkin tavrını eleştirerek, “Bu terör belası ey Almanya bilesin bumerang gibi gelecek sizi de vuracaktır” dedi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür...

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2016 15:58
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2016 15:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almaya’nın FETÖ’ye ilişkin tavrını eleştirerek, “Bu terör belası ey Almanya bilesin bumerang gibi gelecek sizi de vuracaktır” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki Yaşayan İnsan Hazineleri “Geleceğe Aktarılan Mirasın Temsilcileri" ödül töreninde yaptığı konuşmada, "Şüheda olmazsa o zaman vatan olmaz. Çanakkale böyle oldu. Kurtuluş Savaşı destanını böyle yazdık. Onlar olmazsa bunlar olmazdı. Bugünlere öyle geldik. Bundan sonra da öyle yürüyeceğiz ama buna inanarak yürüyeceğiz” ifadelerini kullandı.
“Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka bizim devletimiz yok” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“Kimse yok paralel devletmiş, yok bilmem şöyle devletmiş, böyle devletmiş boşuna heveslenmesinler. Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka bizim devletimiz yok. Bu devletimi içinde her şeyi vereceğiz ve şunu bileceğiz; bu duruş artık tehditleri kendi sınırlarımız içinde değil, doğrudan kendi kaynakları içinde karşılayıp bertaraf etme iradesini içeriyor. Onun için Suriye’deyiz. Onun için Irak’tayız. Oraya yerleşmek için değil ha oraya yerleşmek için değil. Oralardan gelen tehditleri yerinde durdurmak için. Eğer tehdit Suriye’de geliyorsa oradayız. Eğer Irak’tan geliyorsa oradayız. Niye? Oradan havan toplarını, roketleri atıp ta sen Gaziantepimde, Kilisimde, Urfamda bana şehitleri kalkıp ta hazırlatamazsın. Teröristlerin barındığı neresi varsa, oradayız. Orada olacağız çünkü milletimiz 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için öncelikle bu meseleleri çözmesi gerektiğini biliyoruz. Artık kimsenin Türkiye’yi terör örgütleriyle bölünme, parçalanma paranoyaları ile oyalama imkanı kalmamıştır. Çünkü biz 15 Temmuz gecesi darbe girişiminin maliyeti ortaya çıktığında milletimizle birlikte şu kararı verdik; yaşayacaksak adam gibi yaşayacağız. Öleceksek de adam gibi öleceğiz. Başka yerlere, başka toplumlara layık görülen zillet politikası bizim gibi binlerce yıllık devlet geleneği, medeniyet birikimi olan bir millete uymaz. Biz gerekirse baş veren ama baş eğmeyen bir milletiz. 15 Temmuz bu kararı açık ve net bir şekilde tüm dünyaya ilan edişimizin sembolü olduğu için tarihi bir dönüm noktasıdır. Düne kadar 2023 hedefleri, 2053-2071 vizyonu gibi söylemler büyük ölçüde temenniden ibaretti.öyle görünebilir ama artık bu tarihler bizim için kutlu yürüyüşümüzün adı konulmuş istasyonlarının hedefleridir. Rabbimin buyurduğu gibi ‘bizim şer gördüklerimizde hayır, hayır gördüklerimizde şer, olabilir. 15 Temmuz gecesinin her ne kadar şer bir gece olarak başladıysa, 16 Temmuz sabahı o kadar hayırlı bir gün olarak ülkemizin üzerine doğmuştur.15 Temmuz gecesi sokakları dolduran milyonlarca insanın cesareti, şehitlerimizin dökülen kanları asla boşa çıkmayacaktır.”
“Almanya biz sizin bu duruşunuzdan endişeleniyoruz, siz şuan teröre çanak tutuyorsunuz çanak”
“Ülkeme ve milletime haksızlık yapıldığında hele hele saldırıldığında susmayı kendime yakıştıramıyorum” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya’yı ise şu sözlerle eleştirdi:
“Yakıştırmam. Türkiye yakın zamanda verdiği bir nota ile uzun süreli Almanya’da bulundukları bilinen mahkemelerimiz tarafından da haklarında arama kararı verilen FETÖ üyesi savcıların yakalanarak ülkemize iadesini talep etmiştir. Almanya Adalet Bakanı, Türkiye’nin bu talebi konusunda medyaya verdiği demeçte FETÖ üyesi savcıların kesinlikle iade edilmeyeceklerini söylemiştir. Bakana göre Türkiye ve Almanya arasında adli yardımlaşma sadece ağır suçları kapsıyormuş. Siyasi gerekçeler bunun dışında kalıyormuş. Üstelik bu kadarla da kalmamış Alman Bakan terör örgütlerini destekleyen gazetelere yönelik operasyonları kastederek gelişmeleri kaygı ile izliyoruz demiş. Şimdi bizde Almanya’nın bu yaklaşanını ve onun ürünü olan uygulamaları kaygı ile hatta dehşetle izliyoruz. Ey Almanya, Sayın Merkel’e ben bin dosya verdim. 4 bin dosya, daha sonra İstanbul’daki son görüşmemizde ‘Sayın Şansölye ben size 4 bin dosya vermiştim. Bu terör örgütleri ile alakalı, teröristler ile alakalı Milli istihbarat teşkilatımızın(MİT), bunların akıbeti ne oldu dedim?’ Bana verdiği cevap enteresandı. ‘O dosyaların sayısı 4 bin 500 oldu’ dedi. Demokratik bir ülkenin, Avrupa Birliği’nin (AB) önde gelen bir ülkesinin terör örgütü olarak kabul ettiği, bu örgütün mensuplarını korumasını ben hala anlamakta zorlanıyorum dedim. Bu nasıl bir iştir. Şimdi kalkmışlar hale bak bize akıl veriyorlar. Endişeleniyoruz. Almanya biz sizin bu duruşunuzdan endişeleniyoruz. Siz şuan teröre çanak tutuyorsunuz çanak. Bu terör belası ey Almanya bilesin bumerang gibi gelecek sizi de vuracaktır.”
“Almanya’nın akıbetini hiçte hayırlı görmüyorum”
Almanya’nın teröre destek noktasındaki tavrını eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya’dan herhangi bir beklentinin olmadığına değinerek, “Bizim sizden bir şey beklentimiz yok ama siz teröre yataklık yapmaktan dolayı tarih boyunca anılacaksınız. PKK, DHKP-C, FETÖ gibi terör örgütlerinin mensuplarına yıllardır korkarak gelen Almanya’nın şimdide ısrarla FETÖ’nün arka bahçesi haline dönüşmesinden dolayısıyla bizde endişe ediyoruz. Her zaman söylediğim gibi terör örgütleri akrep gibidir. Eninde sonunda döner kendini sırtında taşıyanı da ısırır. PKK ile FETÖ ile DEAŞ ile ırkçı örgütlerle mücadele etmek yerine başka ülkelerin milli güvenlik hassasiyetlerini hiçe sayarak teröristlere kucak açan Almanya’nın akıbetini hiçte hayırlı görmüyorum. Şuanda teröristlerin barındığı önemli ülkelerden birisi haline gelmiştir Almanya bu kadar açık konuşuyorum. Halbuki bu ülkede Türklere yönelik çok sayıda ırkçı saldırı yapılıyor. Almanya’nın bu saldırıları önlemek yerine Türkiye’nin terörist diye tanımladığı ve kendisinden istediği örgüt üyelerine sahip çıkmayı tercih etmesi kabul edilebilir bir durum değildir” şeklinde konuştu.
“FETÖ’yü terör örgütü olarak kabul etmezlerse anlarız ki niyetleri başkadır”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya’ya FETÖ hakkında şüphe ediyorsa “Buyursunlar ülkemize gelsinler, 15 Temmuz’da bombalanan Meclisimizi ziyaret etsinler” çağrısında bulunarak, “Bombalanan Özel Harekâtı gezsinler, görsünler. Külliyemizin etrafında neler meydan geldi bunları görsünler. Gecenin şahitleri ile konuşsunlar. Şehitlerimizin yakınlarıyla, gazilerimizle bir araya gelsinler. Hala hastanelerde yatan bizim gazilerimiz var. Onlarla konuşsunlar. Öyle kalkıp ta esip gürlemek, kusura bakmayın onları bu ülke yutmuyor, yutmuyoruz ve yutmayacağız. Gereği ne ise o yapılacak. Bizim iç hukukumuz kimseyi ilgilendirmez. Anayasamız neyi emrediyorsa, yasalarımız neyi emrediyorsa biz onu yapıyoruz. Onu yapacağız. Yapmaya da devam edeceğiz. Bunu böyle bilsinler. Sonra da ellerini başlarının arasına alıp Alman Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın, Alman Parlamentosunun, emniyet teşkilatının binalarının bombalandığını, Berlin’in, Hamburg’un, Bavyera’nın sokaklarının tanklarla, helikopterlerle ateş altına alındığını bir hayal etsinler. Acaba onların parlamentosu bombalansaydı ne yaparlardı. Bunu bir düşünsünler, eğer buna rağmen FETÖ’yü terör örgütü olarak kabul etmezlerse anlarız ki niyetleri başkadır. Bizim gözleri olup ta görmeyenlere, kulakları olup ta duymayanlara dilleri olup ta konuşmayanlara söyleyecek sözümüz yok” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.