Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vodafone Arena’nın Açılışını Yaptı

Vodafone Arena’nın açılış töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. Törende konuşan Erdoğan, "Açılışını yapmak üzere bir araya geldiğimiz Vodafone Arena Stadı’nın,...

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2016 19:31
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2016 19:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Vodafone Arena’nın açılış töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. Törende konuşan Erdoğan, "Açılışını yapmak üzere bir araya geldiğimiz Vodafone Arena Stadı’nın, Kartalımızın yeni yuvasının hayırlı olmasını diliyorum. Kara Kartalımıza yeni stadında başarılı müsabakalar, bol gollü galibiyetler temenni ediyorum" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Vodafone Arena’nın açılış törenine katıldı. Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Fikret Orman, iş, sanat, siyaset ve spor camiasından tanınmış isim ile davetliler katıldı.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yaptığı konuşmanın ardından kürsüye davet edilen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Açılışını yapmak üzere bir araya geldiğimiz Vodafone Arena Stadı’nın, Kartalımızın yeni yuvasının hayırlı olmasını diliyorum. Kara Kartalımıza yeni stadında başarılı müsabakalar, bol gollü galibiyetler temenni ediyorum. Şöyle düşündüm; baya gerilere gidelim dedim, yani 1970’li yıllar. Şeref Stadı’nda oynadığımız yıllar. Ve Beşiktaş’ın altyapısının da Şeref Stadı’nda oynadığı, hazırlığını yaptığı yıllar. Öyle çim saha filan yok. Toprağın ve çukurların içerisinde düştüğünüz zaman zımpara tamamen vücudun derilerin filan gittiği yıllar. O zaman Beşiktaş orada hazırlanır, altyapı orada çalışmalarını yapar tabi şimdi Fulya’da altyapı çalışmalarını yapmak, orayı da aynen bununla beraber hazırlıklarını yapmak suretiyle bir taraftan altyapı bir taraftan tabi buradaki hakikaten dünyada örnek stadyumlardan birine kavuşmak bir merhalenin, bir gelişmenin bir adımın en güzel örneklerinden biri oldu. Türkiye’nin en eski, en köklü spor kulüplerinden olan Beşiktaş, aslında böyle bir stadı çok önceden hak ediyordu. Bugün Beşiktaş’ın gecikmiş bir hakkı teslim ediliyor. Gördüğüm kadarıyla Kara Kartal’ın şanına layık bir eser ortaya çıktı. Bu stadın projelerini Yıldırım başkan da ilk bana getirdiğinde tabi o zamanda bazı taslak çalışmalar vardı. Onları da gördüğüm zaman kendisiyle özellikle şu dış görüntü ile ilgili benimde bazı temennilerim olmuştu. Sağolsun şu anda da bakıyorum ki Fikret başkan bunu aynen uygulamaya geçirmiş. Hayırlı olsun diyeceğim. İstanbul’umuza ve ülkemize kazandırılmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Hükümetimize de çok çok teşekkür ediyorum. 50 trilyon civarında bir destek vermek suretiyle burası yapılmış oldu. Sıradan bir eser değil, yaklaşık 100 milyon dolara mal olan, yaklaşık 42 bin koltuk kapasitesi olan, müzesi ile ve diğer tüm kullanım alanlarıyla sadece maçtan maça değil, sürekli halkımıza, spor camiasına hizmet veren bir eser ortaya çıkıyor. Bu anlamıyla hakikaten burası farklıdır. Temenni ederim ki diğer stadyumlarda da aynı özellikleri yakalarız. Artık derbi karşılaşmaları olmak üzere burada oynanan her maçı çok daha keyifle seyredeceğimizden hep birlikte emin olun. Önemli olan bir şey var, bakınız lisanslı sporcu sayısı 278 binden şu anda 6 milyon 225 bine, kulüp sayısı da 6 binden 14 bine yükselmiş vaziyette. Belki şu ana kadar olimpiyatları düzenleme hakkı elde edemedik ama olimpiyatlar için sporcu hazırlama ve altyapı inşa etme konusunda ciddi mesafeler kaydettik. Ve 13 yılda ev sahipliği yaptığımız 659 uluslararası spor organizasyonuyla da bu alanda rüşdümüzü ispat ettiğimizi düşünüyorum. Bundan sonra olimpiyat konusu bizim için emin olunuz sadece bir formalitedir. Ben şu anda burada emeği geçen tüm yönetim kurulu üyelerine, hükümetimize, yüklenici firma ve işçilerimize şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.
Konuşmalarının ardından Erdoğan ve beraberindeki protokol stadın açılış kurdelesini keserek, Vodafone Arena Stadı’nın açılışı gerçekleştirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.