Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Türkiye Olarak Tahammülümüz Kalmadı”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Washington'daki Nükleer Güvenlik Zirvesine Katılmak Üzere Abd'ye Gitti. Uçağın Hareketi Öncesinde Atatürk Havalimanında Bir Basın Toplantısı Düzenleyen Erdoğan, Temaslarına İlişkin Bilgi Verdi.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2016 12:12
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2016 12:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Türkiye Olarak Tahammülümüz Kalmadı”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Washington’daki Nükleer Güvenlik Zirvesinde terörle mücadele vurgusu yapacağını belirterek, “Paris, Ankara, İstanbul, Brüksel ve Lahor’da gerçekleştirilen terör eylemleri karşısında artık terörle mücadelede samimi bir işbirliği yapılması gerektiğini vurgulayacağız. Bu konuda adım atmakta geç kaldığımız her gün ülkelerimize yönelik terör belasının daha da büyümesi demektir. Türkiye olarak işbirliği eksikliğinden kaynaklanan nedenlerden dolayı daha faza bedel ödeme tahammülümüz kalmadı” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Washington’daki Nükleer Güvenlik Zirvesine katılmak üzere ABD’ye gitti. Uçağın hareketi öncesinde Atatürk Havalimanında bir basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, temaslarına ilişkin bilgi verdi.
Nükleer Güvenlik Zirvesinde artan nükleer tehditlerle mücadele ve nükleer kaçakçılığa yönelik alınan tedbirlerin ele alınacağını söyleyen Erdoğan, “Bütün çabalar ancak tüm ülkelerin beraberce hareketi halinde başarılı olabilir. Türkiye, başta terörizme karşı mücadele olmak üzere her alanda samimi bir işbirliğinin savunucusu olmuştur. Bu zirvede de bilhassa Paris, Ankara, İstanbul, Brüksel ve Lahor’da gerçekleştirilen terör eylemleri karşısında artık terörle mücadelede samimi bir işbirliği yapılması gerektiğini vurgulayacağız. Bu konuda adım atmakta geç kaldığımız her gün ülkelerimize yönelik terör belasının daha da büyümesi demektir. Türkiye olarak işbirliği eksikliğinden kaynaklanan nedenlerden dolayı daha fazla bedel ödemeye tahammülümüz kalmadı” diye konuştu.
Türkiye’nin nükleer güç santrali projelerini de hatırlatan Erdoğan, şunları söyledi: “Türkiye nükleer enerjiden barışçıl yararlanma hususunda güçlü bir iradeye sahip olmuştur. Nükleer enerji projelerimiz ile bu kapsamdaki güvenlik ve emniyet tedbirlerimiz, nükleer güvenlik zirve hedefleri ile uyum içindedir. Washington zirvesi, ülkemizin nükleer güvenlik sürecine bağlılığının teyidi ve kaydedilen ilerlemelerin paylaşılması açısından önemli bir fırsattır. Zirveye sunacağımız ulusal ilerleme raporumuzda bu hususları da vurgulayacağız. Zirve vesilesi ile muhtelif görüşmelerimiz olacak. Akademik çevrelerde görüşmelerimiz var, basın ve kanaat önderleri ile bir araya gelerek gelişmeleri değerlendirme fırsatımız olacak.”
Ziyareti sırasında Maryland’da Türk Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezinin açılışını da yapacağını söyleyen Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: “Muhteşem bir proje. Bu projenin resmi açılışını inşallah o gün gerçekleştireceğiz. Bünyesinde cami, kültür merkezi, İslam eserleri müzesi gibi medeniyetimizi temsil eden pek çok eserin bulunduğu bu merkezin önemli bir rol üstleneceğine inanıyorum. İçinden geçtiğimiz bu sancılı süreçte özellikle o merkez ve o çevrede yaşayan tüm Müslümanların ilgi alakasını çekeceği gibi, bunun yanında farklı inanç guruplarını da orada toplayacağına inanıyorum. Bu merkez yükselen İslam karşıtlığına anlamlı bir cevap olacaktır. Merkezin ayrıca kültürler arası işbirliği ve uyum açısından önemli bir misyon üstleneceğine inanıyorum.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.