Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Terör Örgütlerinin İnsani Yardım Sistemini Suistimal Etmesine Karşı Çıkacağız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Terör örgütlerinin insani yardım sistemini suiistimal ederek kendilerini meşrulaştırmalarına yönelik her adımına şiddetle karşı çıkacağız” dedi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan BM Dünya İnsani...

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2016 12:17
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2016 12:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Terör örgütlerinin insani yardım sistemini suiistimal ederek kendilerini meşrulaştırmalarına yönelik her adımına şiddetle karşı çıkacağız” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan BM Dünya İnsani Zirvesi kapsamında düzenlenen “Çatışmaları önlemede ve sonlandırmada siyasi liderlik” konulu yuvarlak masa toplantısında konuştu.
“BM GÜVENLİK KONSEYİ’NİN BİR REFORMA TABİ TUTULMASI ACİLİYET ARZ EDİYOR”
Dünyanın adaletli, hızlı, şeffaf ve hesap verilebilirlik ilkesi doğrultusunda çalışan BM Güvenli Konseyi’ne her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğunu savunan Erdoğan, “Güvenlik Konseyi’nin temel işlevinin yerine getirmesini temin edecek bir reforma tabi tutulması aciliyet arz ediyor. Veto hakkının kullanılmasının sınırlandırılması yönündeki girişimleri desteklemeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.
"DAHA ADİL BİR YÜK PAYLAŞIMINA GİDİLMESİNİ BEKLİYORUZ"
Türkiye’nin BM verilerine göre “Dünyada en çok sığınmacıya ev sahipliği yapan ülke” konumunda olduğunu ifade eden Erdoğan, “Bunun maddi manevi boyutları itibariyle getirdiği yükü iyi biliyorsunuz. Buna rağmen ülkemiz uluslararası toplum adına üstlenmiş olduğu bu ağır sorumlulukta gereken desteği alamamıştır. Biz daha adil bir yük paylaşımına gidilmesini bekliyoruz. Türkiye 140 ülkede kalkınma odaklı insani yardım çalışmasını sürdürüyor. Hem donör, hem de milyonlarca sığınmacıyı barındıran ülke olarak insani yardım sisteminin iki tarafını da iyi anlıyoruz” şeklinde konuştu.
“TERÖR ÖRGÜTLERİNİN İNSANİ YARDIM SİSTEMİNİ SUİİSTİMAL EDEREK KENDİLERİNİ MEŞRULAŞTIRMALARINA YÖNELİK HER ADIMINA ŞİDDETLE KARŞI ÇIKACAĞIZ”
Türkiye’nin uluslararası insan hakları ve mülteci hukukunun uygulanması konusundaki hassasiyetini sürdüreceğini vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi;
“İhtiyaç sahiplerinin insani yardıma erişebilmesine, insani yardım çalışanlarının güvenli şekilde görevlerini yeri getirmesine yönelik çabaları destekleyeceğiz. Terör örgütlerinin insani yardım sistemini suiistimal ederek kendilerini meşrulaştırmalarına yönelik her adımına şiddetle karşı çıkacağız”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.