Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tarihe mal olacak bir imtihan sürecinden geçtik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, serbest bırakılan Türk diplomat ve personel ile ailelerini Çankaya Köşkü’nde kabul etti. Erdoğan, "Tarihe mal olacak bir imtihan sürecinden geçtik" diyerek, rehin tutulanlara geçmiş olsun dileklerini...

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2014 12:48
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2014 12:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, serbest bırakılan Türk diplomat ve personel ile ailelerini Çankaya Köşkü’nde kabul etti. Erdoğan, "Tarihe mal olacak bir imtihan sürecinden geçtik" diyerek, rehin tutulanlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, IŞİD tarafından 101 gün boyunca rehin tutulan Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz, Musul Başkonsolosluğu personeli ve ailelerini Çankaya Köşkü’nde kabul etti. Herhangi bir tahrik ve oyuna gelmeden süreci yakından takip ettiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bayram denilecek bir sonla bu iş noktalanmış oldu. Bu ayrı bir mutluluktu. Bu bir özgürlüğe kavuşma idi." ifadelerini kullandı.

"Öncelikle sekiz ayrı noktada ayrı bir çile dolduran siz değerli kardeşlerimi, sizlerle birlikte bu çileyi vatanında yaşayan eş ve yakınlarınızı hepinize geçmiş olsun diyorum." şeklinde konuşan Erdoğan, "Metanetle kurtuluşu beklediniz. Sizi ayrıca kutluyorum. Hiçbir oyuna gelmediniz. Tahriklere kapılmadınız. Bu sabır ve metanetiniz her türlü takdirin üstündedir." dedi.

‘DEVLET YÖNETMEK, BAKKAL İŞLETMEYE BENZEMEZ’

İngiliz ve Amerikalıların başına gelenlerden söz eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışmaları MİT Müsteşarı ve ekibi, Genelkurmay Başkanı ve TSK ekibi ve Emniyet teşkilatlarının hassasiyetle birlikte yürüttüklerinin altını çizdi. "Devlet yönetmek bakkal işletmeye benzemez." diyen Erdoğan, konuştukları kadar sürece dair konuşamayacaklar olduğunu ifade etti.

‘BİZ BAZI KOALİSYONLARA HEMEN ‘EVET’ DEMEDİK’

Türkiye’nin itibarını muhafaza etmenin yanı sıra rehinelerin can güvenliğinin asli görevleri arasında yer aldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eğer biz bazı koalisyon tekliflerine o anda hemen ‘ne demek, biz de varız’ denilebilirdi. Dünyanın devleri bir arada. ‘Onu da yapalım, bunu da yapalım’ diyorlar. Ama biz hemen bu işe ‘evet’ diyemezdik. Çünkü bizim 49 canımız var. ‘Bizim için bunlar hallolmadan adım atmayız’ dedik. Yol haritamızı buna göre belirledik." şeklinde konuştu.

‘DURUMUN HASSASİYETİNDEN RANT SAĞLAMANIN GAYRETİ İÇİNE GİRENLER OLDU’

102 gün aradan sonra son derece hassas ve nazik konuyu koruma altına aldıklarını ve istismarına fırsat vermediklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Üzülerek ifade etmeliyim ki içerde ve dışarıda maalesef bazı siyasetçiler ve bazı medya kuruluşları, bilerek ya da durumun nezaketini bilmeden oldukça sorumsuz tavırlar sergilediler. Bu oyuna de gelebilirdik ama gelmedik." dedi. Erdoğan, durumun hassasiyetinden rant sağlamanın gayreti içinde olanlar olduğunu savundu.

‘BU İMTİHAN BAŞARILI BİR ŞEKİLDE NETİCELENDİ’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tedbirli ve temkinli tavrın neticesini bugün nihayet aldıklarını kaydederek, "Tarihe mal olacak bir imtihan sürecinden geçtik. Bu imtihan başarılı bir şekilde neticelendi." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’nin artık eski Türkiye olmadığını ifade eden Erdoğan, büyük bir devlet olarak birtakım imtihanlara maruz kalmanın son derece doğal olduğunu kaydetti. Erdoğan, 1 milyon 300 bin Suriye ve Iraklıyı Türkiye topraklarında bir ensar anlayışı ile misafir ettiklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının sonunda üç aydan fazla bir süre rehin tutulan konsolosluk çalışanlarına 1 ay yasal izin verilmesi talimatı verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.