Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Taksim Gez Parkına O Tarihi Eseri İnşa Edeceğiz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Taksim Gez Parkına o tarihi eseri inşa edeceğiz. AKM binasının olduğu yere dev opera binası yapmalıyız. Maksem’in olduğu yere Taksim meydanının ihtiyacı için cami yapacağız” dedi.Cemal Reşit Rey...

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2016 19:28
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2016 19:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Taksim Gez Parkına o tarihi eseri inşa edeceğiz. AKM binasının olduğu yere dev opera binası yapmalıyız. Maksem’in olduğu yere Taksim meydanının ihtiyacı için cami yapacağız” dedi.
Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen Antik Çağdan 21. Yüzyıla Büyük İstanbul Tarihi Eseri tanıtım programına katıldı. Programa Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile çok sayıda davetli katıldı.
Programda bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyük İstanbul tarihi eserinin tüm insanlığa hayırlı olması temennisinde bulundu.
“TARİH, SADECE GEÇMİŞİN HİKAYESİ DEĞİLDİR. AYNI ZAMANDA GELECEĞİMİZE YÖN VEREN BİR PUSULADIR”
Kitaptaki görsellerin önemine değine Cumhurbaşkanı Erdoğan “Dünya ve bölge tarihi, İslam tarihi, genel Türk tarihi, Selçuklu tarihi, Osmanlı tarihi, hatta henüz 92 yıllık bir geçmişe sahip olmasına rağmen Cumhuriyet tarihi gibi alanların hepsinde de mevcut birikimimizi ileriye taşıyacak çalışmaları süratle hayata geçirmeliyiz. Çünkü tarih, sadece geçmişin hikayesi değildir. Aynı zamanda geleceğimize yön veren bir pusuladır. Buna ihtiyacımız var. Yaşadığımız olayları, ülkemizdeki, bölgemizdeki gelişmeleri, tarihin bize tuttuğu ışık doğrultusunda sürekli yeniden yorumlamak, yeniden değerlendirmek mecburiyetindeyiz" şeklinde konuştu.
“LİSEDEKİ YAVRULARIMIZI TARİH BİLİNCİYLE GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE YETİŞTİRMEMİZ GEREKİYOR”
Gençliğin ciddi sıkıntılar yaşadığına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda gençliğimiz çok ciddi sıkıntılar yaşıyor ve hele hele son dönemlerde liselere, ortaokullara yönelik yapılan saldırıların altında da bu var. Onun için bizim lisedeki yavrularımızı, ortaokuldaki yavrularımızı tarih bilinciyle, çok daha güçlü bir şekilde yetiştirmemiz gerekiyor" dedi.
"O TARİHİ ESERİ İNŞA EDECEĞİZ"
Yeni projelerle İstanbul’un çok daha ileriye taşınacağına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ben Sayın Başkanıma söylüyorum, ’Cesur olacaksın’ diyorum. Eğer cesur olmazsan biz bu işi başaramayız. Cesur olmamız gerekenlerden bir tanesi, bugün burada yine söylüyorum, bir, Taksim’deki Gezi Parkı. Oraya o tarihi eseri inşa edeceğiz. Eğer tarihimize sahip çıkacaksak orada tarihi bir eser vardır, o tarihi eseri oraya yeniden kurduracağız ve adı bunun ister tarih müzesi olur, ister şehir müzesi olur, bunu orada yapmamız lazım. Dünyada bir çok şeyler konuşuluyor ya, yok Almanya’dakiler bir şeyler diyor. Onlara bir köşe yaparız orada ve köşede onların neler yaptıklarını dünyaya tanıtırız. Fransızlara, Amerikalılara da bir köşe yaparız. Dünya hepsini tanısın. Bizim tarihimiz kara tarih değil ak tarihtir bunu görsünler” dedi.
“MAKSEM’İN OLDUĞU YERE CAMİ, AKM BİNASININ YERİNE DEV OPERA BİNASI YAPMALIYIZ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bir diğeri Maksem. Maksem’in olduğu yere de Taksim Meydanın ihtiyacı var. Oraya bir cami yerleşmesi lazım, onu yapacağız. Bir diğeri de AKM. AKM ile ilgili ön hazırlık var. Oraya gerçekten dev bir Opera binasını da oraya yerleştirmek suretiyle sanat anlayışımız bu demek lazım. Şuanki bina depreme dayanıklı değil. Gümüşsuyu’nda çıkarken araçlar yerin altına girecek. Taksim meydanı tamamen yayalaşmış olacak. Onun için de cesaret.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.