Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şırnak’a Video Konferansla Bağlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Polis Teşkilatı’nın Kuruluşunun 171. Yıldönümü" dolayısıyla Şırnak’ın İdil ilçesinde terörle mücadele eden özel harekat polislerine video konferansla bağlanarak son durum hakkında bilgi aldı.Cumhurbaşkanı...

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2016 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2016 13:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Polis Teşkilatı’nın Kuruluşunun 171. Yıldönümü" dolayısıyla Şırnak’ın İdil ilçesinde terörle mücadele eden özel harekat polislerine video konferansla bağlanarak son durum hakkında bilgi aldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Polis Teşkilatı’nın Kuruluşunun 171. Yıldönümü" dolayısıyla çeşitli illerde görev yapan polis memurlarını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti. İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz’in hazır bulunduğu programda Cumhurbaşkanı Erdoğan, sırasıyla Antalya, İstanbul ve Şırnak’ta görev yapan polislere video konferansla bağlandı.
İlk olarak Antalya Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’ne görevli polis memurları Sıdıka Çakar ve Ali Soğumoğlu ile görüşen Erdoğan, Antalya’da gerçekleştirilecek "EXPO 2016" fuarı öncesi güvenlik önlemleri hakkında bilgi aldı.
Daha sonra İstiklal Caddesi’ndeki İstanbul Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü, Motosikletli Polis Timi’nde görevli polis memurları Sevil Kaya ve Yusuf Erdem’e bağlanan Erdoğan, İstanbul’daki asayiş hakkında son durumu öğrendi.
ŞIRNAK’TA GÖREVLİ ÖZEL HAREKATÇILARLA CANLI BAĞLANTI
Son olarak Şırnak’ın İdil ilçesinde görev yapan özel harekat polislerine canlı bağlanan Erdoğan, 11 Ağustos 2014 tarihinden bu yana Şırnak Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nde görev yapan Komiser Yardımcısı Hasan Yıldız’dan son durum hakkında bilgi aldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Karşımızda yiğit polislerimizi görüyoruz, evelallah dimdik, her şeyleriyle orada tüm insanımız, halkımız ve vatanımız için gerekli mücadeleyi sürdürmekteler. Rabbim yar ve yardımcıları olsun. Donanım noktasında Sayın Bakanımla da görüştüm, bunları bizim çok daha ileri derecede çok daha güçlü araçlarla takviye etmek suretiyle ülkemizin her yerinde inşallah bu mücadeleyi çok daha farklı çok daha güçlü enstrümanlarla sürdürmemiz lazım" ifadelerini kullandı.
Komiser Yardımcısı Hasan Yıldız ise "Öncelikle şahsınızda bütün milletimizin Regaip Kandili’ni tebrik ediyorum. Bütün büyüklerimize saygılar sunuyorum, şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar temenni ediyorum" dedi.
KOMİSER YARDIMCISI YILDIZ: "SAYIN CUMHURBAŞKANIM SİZDEN BİR İSTEĞİMİZ VAR"
Devletin ve milletin bölünmez bütünlüğü adına 24 saat görev yaptıklarını vurgulayan Yıldız, "Birçok arkadaşımız ailesinden uzakta, buralarda görev yapıyoruz. Her türlü zorluğa, her türlü olumsuz şartlara rağmen görevimizi en şekilde, layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. Sizleri arkadaşlarımız çok yakından takip ediyor, özellikle terörle mücadelede bombalara karşı yeni önlem ve teröristlerin vatandaşlıktan çıkarılması hakkında yaptığınız açıklamalar fevkalade bizi olumlu yönde etkiledi Sayın Cumhurbaşkanım. Sizin desteğinizi arkamızda hissetmek bize büyük moral veriyor buralarda, yanımızda hissetmemiz çok büyük bir mutluluk burada sizi. Sayın Cumhurbaşkanım sizden bir isteğimiz var, bütün arkadaşlarım adına. Bu canlı yayına bağlanmadan önce ortak bir karar verdik, ben kendi timimden üç kardeşimi, üç silah arkadaşımı şehit verdim. Mahmut Bilgin, Ersin Yıldırım ve Gültekin Tırpan, gazilerimiz de oldu. Sizden tek isteğimiz şehitlerimizin ailesi ve gazilerimize en iyi şekilde bakmanız. Bütün şehitlerimize asker, polis ve korucu. En iyi şekilde baktığınızdan da şüphemiz yok ama bütün milletimizin bunu buradan duymasını ve bilmesini istiyorum" ifadelerini kullandı.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: "HER ŞEHİT BENİM EVLADIMDIR, KARDEŞİMDİR"
Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gerek Başbakanlığım döneminde gerekse daha sonra şehitlerimizle ilgili olarak gazilerimizle ilgili olarak çıkardığımız yasa ve kendilerine adeta ilanihaye devam edecek olan bir devlet desteği var. Bunların hepsi şehitlerimizle ilgili olsun, gazilerimizle ilgili olsun devlet garantisi altındadır ve bunlar devam edecek" diye konuştu.
Erdoğan, şehitlerin evlatları varsa evlatlarına yönelik gerek eşlerine gerek anne ve babalarına yönelik olarak desteklerin devam edeceğini, şehit çocuklarının üniversiteyi bitirene kadar devletten tarafından destekleneceğini vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:
"Aynı şekilde konut noktasında da TOKİ evlerinden konut edinme noktasında onlara verdiğimiz özel imkanlar var. Bunlar aynı şekilde devam edecektir. Bu vesileyle birçok hayırsever kardeşlerimiz şehitlerimize yönelik özellikle zaman zaman valilerimizi arıyor ve onlar da kendileri özellikle şehitlerimize, belki bu tüm şehitlerimiz için olmuyor ama bazı illerde bu tevessülü valilerimiz yapıyor ve valilerimiz vasıtasıyla da şehitlerimize bu tür konut edindirme adımları atılmış vaziyette. Biz de teşvik ediyoruz, tavsiyede bulunuyoruz. Her zaman bunların takipçisi olacağız, bundan şehit ailelerimiz hiçbir zaman rahatsız olmasınlar varsa en ufak bir sıkıntıdan muhakkak özel kalemimden beni haberdar etmelerinde de ben özellikle kendilerinden rica ederim. İçişleri Bakanımı bu noktada haberdar etmelerinden memnun olurum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Şunu bilesiniz ki her şehit benim evladımdır, kardeşimdir, onların evlatları bizim evladımızdır ve onlara biz de yaşadığımız sürece biz de sahip çıkacağız, Türkiye Cumhuriyeti Devleti de sahip çıkacaktır. Çünkü bizde şehidin, gazinin yeri çok farklıdır, müstesnadır. Bundan endişe olmasın."
"SİZİ DEVLETİMİZİN BAŞINDA GÖRMEZ BİZİM İÇİN EN BÜYÜK MUTLULUKLARDAN BİRİ"
Bunun üzerine Komiser Yardımcısı Yıldız, "Allah razı olsun Sayın Cumhurbaşkanım, eksik olmayın. Bütün arkadaşlarım adına sağolun Sayın Cumhurbaşkanım, sizi devletimizin başında görmek bizim için en büyük mutluluklardan biridir" karşılığını verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.